AmriFla.com

Bojanje petelin, sorte teh ptic in značilnosti

Bojanje petelin in njihov opisPredniki kokoši kokoši so ptice baškirske pasme, ki se niso pojavile zaradi človeških prizadevanj, temveč zaradi naravne selekcije. Ta isti pas je postal prednik kokoši iz mesa in jajc. Tako kot kateri koli moški se je petelin boril za zaščito žensk in piščancev. Zaradi te značilnosti so ljudje začeli konkretno sklepati borilne pasme, da bi organizirali petelinke.

Obstaja veliko variacij kokoši kokoši. Skoraj kjerkoli na svetu ima svojo pasmo, ki ima vsaka razlike in skupne značilnosti. Imena kamnin bodo odvisna od mesta njihovega izlocanja in zunanji znaki ptic - Indijski črni, angleški spopadi, japonski Shamo, srednjeazijski Kulangi in drugi.

Videz

Ker se za bine uporabljajo samo petle, upoštevajte pomembne lastnosti njihovega videza pri izbiri. Čeprav zunanje razlike v boju proti slogi niso samo v petelin, temveč tudi pri piščancih.

Organizatorji petelin in rejci predvsem pozorni na okostje in mišičevje ptičje prsi, pa tudi višino in moč njenih nog. Poleg tega je velikost glave pomembna, kar bi moralo biti majhno, da bi se izognili morebitnim poškodbam.

Ne nazadnje, rejci pozorni na kljun. On je glavno orožje petelin, zato mora biti močan in močan.

Na splošno se piščancev navzven borijo z daljšimi nogami in vratom ter bolj podolgovatim trupom kot s svojimi drugimi sorodniki. Pljuvanje pa je bolj gosto in krajše, a redkejše.

Cockfighting

V večini držav v Evropi je prepovedano kockanje, Ameriki in Rusiji v začetku 20. stoletja. Kljub temu se še vedno izvajajo v Italiji, Franciji, Latinski Ameriki in Aziji. V teh državah še naprej vzrejajo piščance borcev in celo razlikujeta svoje različne stilne bitke:

 • Petel vojaške pasmeNeposredna. S tem slogom boja, tiča samo napade svojega nasprotnika in se ukvarja z naključnimi posnetki.
 • Predenje. Po nanosu več udarcev, petelin začne hoditi po krogu in poskuša udariti v hrbet nasprotnika.
 • Govornik. Zanj je značilno dejstvo, da petelina povzroči enostavne udarce na zadnjo stran glave sovražniku.
 • Tavrski. Šteje se, da ni tako spektakularen kot preostali bojni stil in da se petelin izogiba nasprotnikovim napadom in poskuša povzročiti nepričakovane udarce.

Predvsem tiste ptice, ki ne uporabljajo vedno istega sloga, vendar lahko ukrepajo na situaciji.

Plemenske piščančje pasme

Azil

To indijsko pasmo lahko imenujemo najstarejša med kokošmi. Takšne petelinke so priljubljene, saj lahko zmagajo z mnogimi boji v vrsti. Imajo agresiven in zadirističen značaj, toda kljub temu je enostavno trenirati, ker so pritrjeni na svojega gospodarja.

Ta pasma ima dve vrsti, ki se razlikujejo po teži:

 • Reza z maso 2-3 kg.
 • Kulangi so večji in tehtajo 5-6 kg.

Azil je močna srednje velika ptica. Noge so kratke in mišičaste z ostrimi potezami. Perje je tesno in tesno proti telesu. Barva perja je lahko bodisi rdeče-rdeča s črno, odlitka svetlo zelen rep, siva, rjava ali črno-bela z modro barvo. Kljun Azila je velik in močan, sposoben povzročiti težke udarce proti nasprotniku.

Kokoši piščancev te pasme ležijo na 60 jajc na leto. Za zidanje potrebujejo toplotoo in živila bogata z beljakovinami.

Azil so odlični borci in viharji brez rednih tekmovanj. V bistvu uporabljajo tatvanski boj. Te ptice se borijo do konca tudi z vrhunskim nasprotnikom v velikosti in teži.

Stari angleški boj

Ta pasma, kot je lahko uganiti, je bila vzrejena v Angliji. Med starimi angleškimi bojnimi pticami sta dve podvrsti:

 1. Carlish - ima večji pogled na boj.
 2. Oxford - ima bolj elegantno obliko, ki se uporablja na razstavah.

Kakšna pasma petelin se bojujeNajboljši so Carliški, saj so posamezniki tega podvrsta močnejši in večji. Prameni so te pasme povprečne velikosti, razvite muskulature, podolgovat vrat, dolgih nog in širokega prsnega koša. Prav tako se odlikujejo z ravno držo in perverznim karakterjem.

Pešač doseže maso 2-3 kg, in piščanca - do 2,5 kg. Jajčevec - približno 50 jajc na leto.

Ptice stare angleške pasme odlikujejo majhna velikost glave, ravno čelo, majhen pokrovček in zakrivljeni kljun. Barva perja je drugačna: zlato-pšenica, petro-rdeča, modrikasta ali črno-bela.

Petelin te pasme ne bi smeli hraniti skupaj ker se premagajo. Bolje je, da jih položite ločeno ali skupaj s piščancem.

Stare angleške bojne pipe lahko sodelujejo v bitkah, ko dosežejo eno leto.
Obstajajo tudi vrste palčke te pasme, katerih teža je do 800 gramov v petelin in do 700 gramov pri piščancih.

Belgijski spopadi

Ta pasma borilnih ptic je bila vzrejena v Flandriji. Njegove posebnosti so: velike velikosti, razvite mišice, dolge noge, majhen rep in ravna drža. Petki lahko tehtajo več kot 4 kg in piščanca do 3 kg.

Za belgijske bojne ptice je značilna odlična odpornost, vendar so manj mobilne kot druge pasme. Tudi ta pasma se ponaša z dobro proizvodnjo jajc in visoko stopnjo preživetja mladih.

Madagaskarska bitka

Precej radovedna borilna pasma. Takšne ptice so močne in trdne, sposobne prenesti toploto in dež. Imajo skromno, tesno prilegajočo perje, ki je na vratu in nogah odsoten.

Teža petelin je 2-5 kg, kokoši 2-3 kg. Višina petelin je 70-80 cm, kokoši imajo do 50 cm. Sorta jajc je nizka in je v prvem letu približno 20-25 jajc in 55 kosov na naslednji.

Ta pasma se vzreja izključno za cockfights. Madagaskarske borilne pipe morajo stalno trenirati, da ne izgubijo oblike.

Indijski spopadi

Boj proti pasmi petelinTakšne ptice pasme odlikuje po visoki rasti, ki lahko doseže do 75 cm, razvito mišičje, kratek rep, oprijetih, gladka in čvrst ležaj okončin. Ima agresiven in vojnih značaja, kot je nakazano s štrlečim obrvi in ​​močan kljun. Barve teh kokoši je drugačna: rjave ali rdeče, medtem ko je rep - črna z zeleno otlivom- rdeče-rjave barve z belim pyatnyshkami- popolnoma črno ali povsem belo. Masa indijskih bojnih petelin je 4,5 kg, piščanec pa 2 kg.

Predstavniki te pasme so zelo močni, vendar nimajo dobre vzdržljivosti. Zmožen zmage v večini bojev. Za krmljenje piščancev indijske vojne pasme potrebujete beljakovinsko hrano in jo navajate od otroštva.

Shamo

Ena izmed najbolj priljubljenih pasem na svetu. Na Siam so jo pripeljali na Japonsko. Obstajajo tri podvrste Shamoja:

 • O-shamo - največji (do 5 kg žive teže v petelin, in pri piščancih - do 3 kg).
 • Chu-shamo - srednje (teža petelina doseže 4 kg, piščanca - do 2,5 kg).
 • Co-shamo - pritlikavec (do 1-1,2 kg v petelin in do 800 gramov v piščancu).

Pasma jajčevcev je približno 60 kosov na leto. O-Shamo in Chu-shamo sta skoraj enaki, razlikujeta jih le masa.

Značilnosti Shamo:

 • Kako razlikovati boksariceRaztegnjena glava.
 • Velike superkilarne loke, globoko zasajene oči.
 • Razvite mišice obrazov.
 • Dolg zakrivljen vrat.
 • Široka prsna košara z izjemno izpostavljeno kostjo.
 • Barva je črna ali z nečistočami srebra, rdeče, pšenične barve. Poleg tega je morda bela ali modra barva.

Shamo je visok, mišičasta ptica z redkimi, gostimi perjem, celo držo in glomazom glave. Pasma je trajna, vendar zahteva pravo vsebino.

Lari

Petje te pasme so neprekosljivi borci. Lari se je prvič pojavil na območjih blizu Irana in Afganistana. Teža ptic ne presega 2 kg. Piščanci imajo do 100 jajc na leto. Vendar pa se ta pasma vzreja predvsem za udeležbo v kockarskih bitkah in turnirjih. Da bi petelji ostali v obliki, jih je treba stalno usposobiti.

Glava je majhna, vrat je podolgovat in širok, močan kljun, mišičast, veliki prsni koš, široko razmaknjene tace. Barva je lahko bela, lisasta ali rjavkasto črna.

Yamato

Boj proti pasmi petelinPetelin pasme Yamato se lahko bori s katerimkoli nasprotnikom. Takšne bojne ptice so bile vzgojene na Japonskem, da bi zabavljale cesarje.

Agresivne in trdne petelinke Yamato Sposobni so premagati močnejše tekmece kljub majhnosti. Za to pasmo so značilni redki perje, mesnati obraz in ovalno telo s kostjo, ki štrli na prsnem košu. Glava teh ptic je majhna z izrazitim grebenom, ki jim daje ostro pogled.

Yamato je zelo agresiven tudi v zvezi s svojimi sorodniki, zato jih je bolje ločiti ne samo od drugih petelin, ampak tudi od piščancev. Pri poskusu pasme to vedenje petelin povzroča težave. Poleg tega zelo nizka proizvodnja jajc oteži razmnoževanje te pasme.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com