AmriFla.com

Družina Salmonidae: seznam vrst rib

Značilnosti salmonidovSalmonidne ribe imajo posebno mesto v prehrani ljudi. Njegova glavna značilnost je prehransko in hkrati zelo okusno meso, ki ga lahko vsakdo brez izjeme porabi. Ima relativno nizko vsebnost kalorij, vendar je maščobna in nežna. Meso ima prijetno roza-rdeče barve. Ribe vsebujejo veliko koristnih mikro-, makronutrientov in vitaminov.

Značilnosti družine lososov

Družina SalmonidaeDružino salmonidov sestavljajo posamezniki, z dolgim ​​telesom pokritim z lestvicami. Njihova glava je gola, njihovi brki niso. Glavna značilnost teh rib je prisotnost maščobne plavuti, ki nima strije. Obstaja tudi plavuti na hrbtu. Oči imajo svetle veke.

Obstaja več vrst lososa, vendar imajo vsi eno značilnost, lahko spremenijo svoj videz. Odvisno je od habitata in dolgoživosti. Spremembe močno vplivajo lososa, prejmejo zakonsko oblačilo. Njihova barva od sive do rumene, z območji temne, škrlatne ali svetle črne barve. Koža postane trdnejša, ker tehtnice rastejo v njej. Čeljusti postanejo krive, zobje rastejo. Na hrbtu je grba.

Ločevanje salmonidov

Družina, katere primerki imajo precej apetitivno in uporabno meso, je razdeljena na dva podvrsta: posebej salmonide in bele ribe. Ribe podvrsta piebalda imajo majhna usta, največje lestvice in nenavadno obliko lobanje.
Ribe, družina lososov, delijo tudi z določenim rodom:

 • Katere ribe pripadajo družini lososovPacifiški losos. Najdemo ga v pacifiškem bazenu, ima srednje ali majhne lestvice, velika jajca rdečkasto-oranžne barve. Posamezniki tega podvrsta umrejo po drstenju. Sem spadajo: smetanec, roza losos, somo losos, losos chinook, sockeye losos.
 • Pravzaprav lososa. Ima kratek čas, z najmanjšim številom ploha. Mladi imajo zobe. V času drstenja spreminjajo videz poročnega prsnega koša, a po njem ne umrejo. Živijo v Atlantiku in Pacifiku. Za predstavnike tega podvrst je svetla barva značilnost.
 • Loaves spadajo tudi v družino salmonidov. Seznam njihovih imen ni posebej velik, kot pri pacifiških posameznikih. Izgledajo kot losos, vendar nimajo zob in svetlih barv.

Seznam rib

 • Kakšna ribja družina lososaNoble lososa. Ta riba se pogosto imenuje losos. Je velika riba, ki doseže dolžino do ene in pol metra. Njegova teža je do 40 kilogramov. Losos iz Daljnega vzhoda ima srebrno barvo, le na straneh, tik nad srednjo črto, obstaja več temnih madežev, ki tvorijo črko "X". Na straneh lestvice je modrikast tang.
 • Pink lososa. Da bi ga razlikovali od drugih predstavnikov tega rodu, je zelo preprost za majhen obseg srebrnke barve in zaradi prisotnosti številnih pik v bližini repa. Med drstenjem spremeni barvo in videz. Ženske pridobijo temno barvo in moški imajo zobe in grbino na hrbtu. Dolžina rib ne presega sedemdeset centimetrov. Nasilje v Pacifiku in na Atlantskem oceanu. Kaviar je velik, morda premer 8 centimetrov. Po drstenju umre.
 • Keta. To je najbolj znana med ribami. Srebro se razlikuje brez pik. Med obdobjem drstenja se barva spremeni v temno. To se dogaja v Tihi ocean, in pri razmnoževanju gre v glavne vode reke Sibirije. Obstaja dve vrsti ribe: jesen (njegova dolžina je 1 meter) in poletje (dolžina - ne več kot osemdeset centimetrov).
 • Nerka. Najdemo ga v Tihem oceanu, vendar v Rusiji ni tako priljubljena, saj se ribolov izvaja z obal Azije in Aljaske. Ribe se odlikujejo po znatnem številu jajčnih celic, svetle škrlatne odtenke mesa. Obstajajo dve vrsti, povezani z obdobjem drstenja: spomladi, poleti ali jeseni.
 • Coho. Prav tako se nahaja v Tihem oceanu, pri reprodukciji pa gre v rezervoarje Severne Amerike in Azije. Riba ima srebrno barvo, zato se imenuje srebrni losos. Njegova dolžina ne presega šestdeset centimetrov, vendar lahko srečate posameznike, katerih dolžina je lahko osemdeset centimetrov. Med reprodukcijo spremeni barvo na svetlo temno barvo.
 • Chinook. Najbolj dragocene in velike vrste družine lososov. Ribe lahko tehtajo do petdeset kilogramov, s telesno dolžino devetdeset centimetrov. Razlikuje se z izrazitim žlebastim trakom, ki jih ima manj kot petnajst kosov. Najdemo ga ob obali Severne Amerike, toda na reprodukciji gre za obale Daljnega vzhoda. Ima koristno rdeče meso.
 • Opis salmonidnih ribPostrv. Najdemo ga v Baltskem, Črnem in Belem morju. Imenuje se tudi taimen. Njegova dolžina ni več kot pol metra, teža pa ne presega pet kilogramov. Kopalna postrv ima okusno in hranljivo meso. Nastaja v glavnih vodah reke, v sladkih vodnih telesih.
 • Sig. To ni zelo velik predstavnik družine, ki se pojavlja v fizioloških in slanih vodnih telesih. Odlikujejo ga srebrne lestvice in temne plavuti. Shig so razdeljeni na podvrste, ki se ne razlikujejo po videzu. Meso je belo.
 • Nelma. Pripada družini bele ribe, vendar za razliko od drugih predstavnikov tega podvrst lahko ima dolžino do pol ure metrov, s težo okoli trideset kilogramov. Ljubi sladko vodo in se najpogosteje nahaja v severnih rekah.
 • Taymen. Ta riba je razdeljena na navadne, sahalinske, korejske in podonavske tage. Razlika je v videzu, to je zaradi habitata. Običajen taimen se razlikuje od Donave, število trakov na škrgah. Sahalin je lahko dolg do enega metra, hkrati pa tehta trideset kilogramov.
 • Lenok. Črna je z rumenim odtenkom. Kaviar je majhen. Videz lenok je podoben belemu ribniku. Ohladi v sladki vodi.
 • Kako določiti vrsto ribPostrvi. Najdemo ga v svežih jezerih, kot so Onega in Ladoga. Najdemo ga v Kareliji in v bazenu Belega morja in Baltskega morja. Odvisno od kraja bivanja se razlikuje potok in jezerska postrv. Všeč mu je sveža čista voda. To ima nenavadno obarvanost. Odlikuje ga okusno meso, zato je pri ribičih veliko povpraševanje. Lahko se goji v naravnih in umetnih rezervoarjih.
 • Ishkhan. To se dogaja v jezeru Sevan in je prevedeno kot "princ". Ponavadi je srebrno v barvi, vendar med drstenjem postane črna, s svetlo rdečimi pikami na telesu. Nekateri posamezniki lahko tehtajo do petnajst kilogramov, vendar povprečna velikost: trideset centimetrov dolžine, ki tehtajo ne več kot en kilogram.

Družina lososa ima veliko različnih vrst rib, vrednih po odličnem okusu. Vsi med njimi so na voljo med amaterskimi ribiči in športniki.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com