AmriFla.com

Ribja gniloba: habitati in ribolovne tehnike

Ribja gnilobaGolan je manj znan v Rusiji kot ribe, kot so krap, krušni krap, ide ali ščuka. Toda minnow je zelo pomemben za razmnoževanje drugih vrst. Rečna postrv se hrani na minnowu, zato se v mnogih rezervoarjih umetno vzreja, da bi povečala populacijo postrvi. Poleg tega se ta majhna riba ljubi za občutljiv okus, ki se razkriva predvsem v slani obliki.

Golyan Habitat

Ribe živijo v severnih rekah Evrope, Amerike in Azije. V Rusiji je ta vrsta razdeljena skoraj na celotnem ozemlju. Na Srednjem Uralu živi v reki Chusovaya. Kadar industrijska podjetja močno onesnažijo vodo, ribe gredo v pritoke. V Sibiriji, lahko predstavniki te vrste je mogoče najti v skoraj vseh rek, vendar je večina posameznikov izberejo kraje z močnimi tokovi in ​​hladno vodo.

Reka Golyan tudi naseljuje skoraj celotno ozemlje evropske Rusije. To je mogoče najti v regiji Volga, Kavkazu in Krimu. Vendar pa ta vrsta ne ljubi toplo stoječe vode, zato v poletnih šolah ribje jate do hitrejše in hladnih rekah.

V gorskih območjih je vrsta zelo pogosta. Znanstveniki pravijo, da lahko šole ribe gredo skoraj v vire rek. Torej, na Uralju smo zabeležili gnezdo v potoku na vrhu gore.

Ribe se raje zbirajo v velikih šolah. Živijo v mestih skalnata razkola. Jedi lahko imajo več tisoč rib. Znano je, da se največji posamezniki skušajo približati dnu, mladi pa rastejo na površini.

Videz ribe

Znano je, da v vodnih telesih sveta obstaja približno 10 vrst minave, v Rusiji pa najdemo le dve sorti. V rekah je naseljena pogačica. Ima naslednje funkcije:

  • Opis ribe minnowpovprečna teža rib ne presega 15 g, dolžina pa 10-12 cm;
  • Podolgovato telo s kratkimi zaobljenimi plavuti;
  • lestvice zelo majhne, ​​skoraj absentne na trebuhu;
  • majhna glava in ust je zelo majhna.

V jezerih in močvirju najdemo jezersko gnezdo. Ta vrsta je podobna rečni, vendar ima več pomembnih razlik:

  • povprečna teža posameznika je 100 g, dolžina pa lahko doseže 17-19 cm;
  • telo je precej visoko in debelo;
  • Velikost lestvic se razlikuje od plitkih do velikih na trebuhu.

Obe vrsti imajo srebrno-peščeno barvo. Toda na hrbtni strani reke je črna barica. Hrbtna stran jezera je precej svetla smaragdna senca. Pri drsti se barva moških spreminja. Velike rdeče lise se pojavijo na lestvicah. Pri ženskah so robovi ustnic rdeči.
Značilnosti vedenja in prehrane

Golijanska prehrana za ribeGolian velja za zelo agresivne ribe. Znano je, da lahko ujeda plavuti v večjih vrstah. On je nenehno pripravljen napadati manjše ribe. Če je ulov ulovljen, ga riba takoj poje. Ta ribica lahko opazuje plen na veliki razdalji, saj ima dober vonj in odličen vid.

Minavu se hranijo z majhnimi ribami, črvi in ​​raki. Poleg tega posamezniki uživajo ličinke, cvetni prah, delce alg in rastlinska semena. V času mlinov so jate ribe poskušale ostati blizu njih, ker so jedli prašek iz moke.

Metode razmnoževanja minnow

To je znano pripravljenost za pojav mladičev se pojavi v tej vrsti za dve leti. V maju so vsi pripravljeni za vzrejo posameznikov iti v kraje, kjer so se rodili sami. Ribe so izgubljene v majhnih jatah. Moški v teh šolah so pol toliko kot ženske. Postopek drstenja traja od maja do julija. Moški plujejo do žensk in jih začenjajo stisniti z več strani. Ženska, ki še ni pripravljena na kopanje, plava stran. Ko kaviar vstopi v vodo, mužci gnojijo. Jajca so zlepljena na spodnjo stran kamenja ali alge.

Znano je, da se lahko pri drstenju vsaka ženska odreče tisoč jajc. Izvalitvene ličinke ne puščajo prostora med kamni do padca. V začetku zime se kopajo in ostanejo tam do pomladi. Pustite, da se drstišče požre samo spomladi. Povprečna življenjska doba minave ne presega 5 let.

Izbira spretnosti in tehnika ulova

Izbira rešitve na GoljanuTo je znano Ribiči ulovijo rečne minave za pripravo vabe za večje ribe. Rečna postrv na njej zelo dobro ugrizi. Najlažji način vodenja ribolova z gline lonec, v katerem se vrtijo majhne luknje. Površina lonca je treba zmešati s testo od znotraj. Nato posode postavite v vodo 30-40 minut. Po tem se lonec vzame iz vode. V notranjosti bo nekaj rib. In tudi za ta namen lahko uporabite običajno staro vedro. Vgraditi jo mora v vodo, tako da ostane vsaj pol metra do površine vode.

Pogosto se ujame rečni golijan, da bi jedli. Kot vabo lahko uporabite običajno testo ali kruh, valjani v kroglice. Ribiči izberejo svetlobne palice, zelo majhne trnke in tanko ribiško črto. Takšna oprema med vadbo vode ne bo poškodovala rib. Goljan dobro ugrizi le dneve. Hitro požene plen in se v vodo nagiba k nasilju. Ribič mora delovati zelo previdno, ne da bi pri tem naredil ostre premike.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com