AmriFla.com

Rdeča in pestra rosella: kako prikriti papigo

Zunanjost opis RosellPapagaji Rosella - srednje velika ptica s širokim repom. Dolžina njihovih teles je lahko do petintrideset centimetrov. Rep ima obliko trikotnika, kar pomeni, da perje z zmanjšano velikostjo prihajajo iz osrednjega perja.

V središču Rosellasa je predvsem Avstralija in najbližji otoki.

Letijo zelo dobro, premikajo se popolnoma na tla.

Vsebina papiga

V naravi je osnova prehrane teh ptic trava in rastline, pa tudi sadje in ličinke žuželk.

Hranjenje teh ptic ni težavno. Lahko jedo isto vrsto hrane. Lahko je kanarska hrana ali proso. Potrebno je, da je njihova prehrana obogatena z vitamini, včasih lahko dajo črvov ali krvavih.

Papiga shranjujte v prostorni kletki ali sobi. Te ptice zelo radi plujejo, zato bo ena ptica potrebovala površino 3 kvadratne metre. Če jih držite v tesnem prostoru, se ne bodo razmnoževali in rastejo. Nujno jih je treba sprostiti, da lahko letijo.

Te ptice zelo radi plavajo, tako da v sobi, kjer živijo, morate postaviti posodo z vodo. Lahko živijo v zaprtih kletkah na prostem, vendar ne morejo prenašati temperatur pod deset stopinj Celzija.

Udomačitev papagaja

Kako skrbeti za papigoZa ukrotitev papige je dovolj preprosta. Te ptice so zelo prijazne do ljudi in se hitro navadijo na njih. Vendar pa obstajajo nekatere značilnosti, ki jih je treba upoštevati pri zatiranju divje rosele.

Glede na njihovo visoko inteligenco so te ptice zelo radovedne, zato se lahko v življenju nahajajo v nevarnih razmerah.

Tisti, ki so novi pri vzdrževanju papagaja doma, je bolje, da ne začnete rosele, ker te ptice zahtevajo veliko pozornosti. Pticam ne pokvari lastnikovih stvari Imeti morajo igrače. Ta ptica ne morete obdržati v eni kletki z navadnim valovitim papigom, saj med njimi obstajajo resni konflikti.

Razmnoževanje Roselle

Doma predstavniki te vrste se redko reproducirajo, izjeme so možne, če se ustvarijo pogoji, ki so blizu divjini. Zelo pogosto začetnike pri vzreji papagaja kupijo dve istospolni osebi, saj je barva ženske in moškega zelo podobna. Če se vseeno izkaže, da dobijo par rozet, so zelo uspešni pri izdelavi potomcev. Oba starša skrbita za piščance, dokler ne izletijo iz gnezda.

Gnezdice so lahko Majhna škatla, ki meri 30 * 30 centimetrov. Na dnu hiše lahko položite vložke ali slamo.

Enkrat je ženska na voljo do šest jajc. Ženska tri tedne sedi na jajcih, nato pa po prvih dneh, ko jih izkrči, ženka jih hrani in nato moški. Piščanci imajo dve leti nejasnega perja, potem pa postanejo kot njihovi starši.

Sorte Rosella

Kakšne vrste so papige rosellaZelena Rosella. Habitat te vrste je Avstralija. So srednje velike ptice z barvitimi perjem. Glava je običajno temno rjave barve. V vratu in prsnem košu imajo zeleni odtenek, čelo je rdeče. Moški imajo ponavadi nekaj velikih žensk. Pri moških je barva bolj intenzivna.

Ta vrsta je lahko ročna, niso zelo glasna in mirna.

Blednival Rosella razlikuje bež barve glave in bele lice. Glavna barva je zeleno-modra. Moški z ženskami so enaki barvi. Odlikuje jih le velikost glave (pri samcih je večja), prav tako pa so razlike v debelini kljuna.
Te ptice jemljejo predvsem ličinke, male žuželke, rastlinska semena in včasih jagode.

Ta vrsta je najpogosteje posajena doma.

Blackhead Rosella Je ptica s črno glavo in belimi lica. Večina jih je mogoče najti na severu Avstralije. Ta ptica živi na bregovih rek in na morski obali. Hrani se akacijevim semenom, sadjem in žuželkami. Nekoliko sedi šest jajc, sedi na njih dvajset dni. Oba starša pita piščance. Piščanci izletijo iz gnezda po 2 tednih.

Rumena zvonasta rosella - prebivalec otoka Tasmanije. Od drugih sort se razlikuje po tem, da ima njena obarvanost veliko različnih odtenkov. Te ptice zelo dobro prenašajo celoletno vzdrževanje v zaprtih prostorih na ulici. Lahko prenese temperaturo na minus deset stopinj Celzija. Zelo mirni papagaji.

Spolna zrelost je dosežena za dve leti. Ena ženska lahko položi do šest jajc.

Raznolika Rosella. Je majhna ptica z zelo lepim perjem. Ta vrsta je najpogostejša v Avstraliji. Vsaka posamezna pero motiva rosella ima zeleno in rumeno mejo, prsni koš je rdeč in krila so modra.

Rosella rdeča. Ta ptica ima svetlo rdečo glavo in prsni koš. Moški in ženske imajo enako barvo. Te ptice so šole in ne živijo same. Red Rosella je zelo mirna, živi doma. Te ptice živijo približno trideset in pet let. Dolžina njihovega življenja je v veliki meri odvisna od pogojev njihovega pridržanja.

Rumen lice Rosella. To je najmanjši predstavnik papige. Dolžina njihovega telesa je samo osem centimetrov. Skorja te papige so svetlo rumene barve. Te ptice so enostavne za urejanje in zadrževanje v ujetništvu.

Kako hraniti rozelle

Prehrana teh ptic je precej skromna in vključuje naslednje proizvode:

 • Parrot RosellaSadje, zelenjava
 • Narava
 • Proso ali kanarsko hrano
 • Koruza
 • Oreški
 • Jagode

Bolezni papiga

Vsak papiga, ki je kupljen v trgovini ali zajet v ujetništvu, se morate ločiti od drugih ptic in spremljati njegovo stanje. Kako on jedo, koliko pije, ali je vse dobro z perjem.

Najpogosteje predstavniki te vrste so bolni z naslednjimi boleznimi:

 • Ornitoza
 • Črvi
 • Vrana
 • Mikoza
 • Salmoneloza
 • Zastrupitev z barvo

Rosella v povprečju živi dvajset let.

Kako naučiti Roselle govoriti

Te ptice lahko naučite govoriti po naslednjih pravilih:

 • Kako hraniti rožle rožemorate nujno govoriti s ptico
 • Ne prestraši ptice ali kričite
 • Vključite ptičjo pesem ali jo prepišite sami sebi
 • ponovite iste besede vsak dan

Ta ptica je težko poučiti govoriti. Začnejo peti veliko prej kot govoriti.

Koliko stane rosela?

Cena te papige je odvisna od države, kjer se prodaja. Motley, rdeča Rosella lahko stane do deset tisoč rubljev. Blackhead in rumen lice je treba naročiti vnaprej. Stalo bo do deset tisoč rubljev.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com