AmriFla.com

Petersburg orhidej: opis pasme, kakšen pes je to?

Pasja pasma-Peterburška orhidejaNič ni boljše pameten, zvest in dober

psi. Tako pes je orhidej iz St. Petersburga. Ta miniaturni dekorativni pes z veselo prijazno temperamentnostjo lahko postane pravi prijatelj. Njeno ime, ki jo je prejela zaradi njene videza, je tako občutljiva in krhka kot sama orhideja. Ta pasma ni podobna nobeni od obstoječih - tako posamezni psi, da je vse od njih preprosto navdušeno. Volna teh psov je zelo dolga, ni težko skrbeti, zato morajo lastniki trdo delati.

Kako je nastala pasma?

Pasme Petersburg orhideja je ustvaril Nina Nasibova - strokovno rejec, je lastnik psarne "Od Long Lake", zato se je odločila, da čestitam Sankt Peterburgu, je nastala kot darilo za 3000-letnici novo pasmo psa.

Od leta 1997 ženska se je ukvarjal z vzrejo. Njen končni cilj je bil vzreja popolnoma nove pasme psov, ki je izrecno nastala v Rusiji. Po treh letih neprekinjenega naporna dejavnost, strog izbor začetnih parih in potomcev, je končno dobil, da bi želeni pasme - v Petersburg orhidejo. Še vedno ni znano, katere vrste so sodelovale v poskusu.

Katere so posebne značilnosti?

Petersburg orhidej - pes majhne velikosti, masa njenega telesa je od 1,5-2,5 kg, njegova višina pa le 30 cm. Glava psa je srednje velika, dovolj lahka, s pravokotno obliko z dobro definiranim prehodom od čela do gobca. Razlike:

 1. St. Petersburg Orchid - odhod in negoPasma je značilna suhe ustnice tesen, s škarjasto ugriz, barvo nosu v barvi fur ali črne oči, široko nastavljeno ovalne oblike.
 2. Ušesa so zaokrožena z visoko nastavitvijo.
 3. Vrat je zelo dolg z rahlo krivino, ki se nežno premika v široko prsno košaro. Poleg tega je pes značilen ravno hrbet z mišičastim mišičevjem z rahlim izboklino. Orhideja St. Petersburg ima globoko prsno košo, želodec je zategnjen. Kratka kratka repa (dva vretenca), nizka pristanek. Skorje v psu so ravne, z obokanimi tačkami, ki imajo ovalno obliko.
 4. Barve živali so različne, poleg bele barve. Volna je lahko rdeča opeka, tiger, svetlo rdeča, konjak, črna in siva. Ima dobro gostoto in rahlo valovanje. Sluga teh psov se izvaja kot ameriški španjel: s je deblo in vratu volne striženo, ostala nedotaknjena brada, bonitete, ušesa deloma ude.
 5. Volna psa absolutno ne povzroča alergijskih manifestacij, kar je dobro za ljudi, ki so nagnjeni k temu.

Kakšen znak ima hišne ljubljenčke?

Orhideja Peterburgska-kužaPetersburgske orhideje so zelo prijazne, značilne so stabilna psiha. Živali so neagresivne in strahovite. Dobro se srečujejo z otroki, zvesto vsem, kar počnejo pri psih. Ni težav pri komuniciranju hišnega ljubljenčka z drugimi živalmi.

Sankt Peterburg Orhideja prijazno in veselo, popolnoma se spopasti z vlogo spremljevalca. Tiho se obnaša, sedi na rokah med gibanjem ali obišči obisk. Pes nikomur ni naklonjen, vendar ima dober odnos do vseh družinskih članov.

Kako skrbeti za hišnega ljubljenčka?

Dog orbida St. Petersburg, kot tudi druge hišne ljubljenčke, potrebuje nego in nego. Tukaj je nekaj pravil o tem, kako skrbeti zanje:

 1. Orhideja Peterburgska-lep pesČiščenje ušes peteršesterskih orhidej se izvaja enkrat na 7 dni. Za postopek je uporabljen poseben losjon.
 2. Oči. Eye pranje se izvaja vsak dan za ta namen losjon.
 3. Potrebujejo zobe pozornost. Zobje očistimo. In, da bi se s tem postopkom približal, je hišni ljubljenec takoj, drugače bo težko kasneje rešiti. Od časa do časa je potreben specialistični pregled zob, da bi odstranili zob. To bo pomagalo znebiti težav v prihodnosti.
 4. Volna. Psi te pasme niso nagnjeni k molji, zato se na volni lahko pojavijo plašči. Priporočljivo je, da se jim izognete, v nasprotnem primeru bo treba lase popolnoma rezati. Opečatite orhidej v St. Petersburgu enkrat tedensko in skrbno preživite česanje iz posebne krtače ali glavnika. Uporaba puerperja je možna samo v najbolj obupanih primerih.
 5. Analne žleze pri psih te pasme so zelo nežne in se lahko vnamejo. Zato morate spremljati prehrano psa in opraviti obdelavo takšnih krajev
 6. 3-4 krat na leto, kalijev permanganat šibko raztopino, po čiščenju žlez vnaprej s pritiskom na teh mestih. Lokacija analnih žlez je ob straneh analne odprtine.
 7. Enkrat v dveh mesecih je pas strižen. Rejci vam bodo povedali o tem postopku. Postopek ni zapleten in to lahko storite sami. Vrat je obrit s pomočjo pisalnega stroja. Takemu postopku pričaramo že od samega začetka pojavljanja učenca.
 8. Zapenjanje krempljev se izvaja, ko postanejo daljše.

Če lahko obiščete veterinarja, se lahko znebite vseh nepotrebnih skrbi. Izbira je samo za lastnika psa.

Kako hraniti hišnega ljubljenčka?
Miniaturni pas pasme OrchidTo pasjo pasmo ni mogoče kategorično nameniti prehrani ljudi. Kot se pojavi hrana v Sankt Peterburgu Orhideja suha hrana, in ta proces je eno od meril pasme. Pomembno je izbrati kakšno hrano bo lastnik hranil svojega psa.

Dodatni vitaminski dodatki niso potrebni - na krmi je vse, kar potrebuje živali.

Kako vzgajati in hoditi s psom?

Petersburg orhideje ne zahtevajo posebnega usposabljanja, saj je takoj postane član družine, čeprav ima sedanje pasje nagone, da izobrazba ne bo odveč. Pes mora določiti jasne meje, kaj je mogoče storiti in kaj je prepovedano. Tako krhko bitje je sposobno tiranirati celotno družino, če misli, da je gospodar hiše. Ne smete tolerirati dovzetnosti.

S petersko orhidejo je treba sprehajati vsaj enkrat na dan, tudi če je v stanovanju pladenj. Pes potrebuje gibanje in premikanje iger.

Kako izbrati mladička?

Vsa psa orhideje St. Petersburga so pod nadzorom kluba. To je zelo mlada pasma s samo 900 glavami. Nakup mladička bi moral biti da se udeležite skromnega testa dokumente. Kuhar mora imeti blagovno znamko in frizuro, ki je del te pasme.

Torej, pesniška orhideja St. Petersburg bo optimalna rešitev za upokojence in vse tiste, ki želijo pridobiti zvestega in zvestega hišnega ljubljenčka. Lastniki psov jih morajo stalno gledati in jih obravnavati kot otroka.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com