AmriFla.com

Ribja trska, v kateri živijo te dragocene ribe in kako izgleda?

Atlantska trskaRibja trska je dobrodošla gost na kateri koli mizi. Trska je dragocena komercialna riba, ki vključuje celo družino različnih vrst. Tudi ulov rib je zelo priljubljen med ljubiteljskimi ribiči. Vse ribe, ki jih združuje družina trske, so po videzu podobne, vendar se razlikujejo po velikosti, imajo svoje vedenjske značilnosti

, prehrana in razmnoževanje.

  • Razred - Lacerirane ribe;
  • Odlomek - kotiček;
  • Družina - trska;
  • Družina - trska.

Vrste trsk

Praviloma se razlikujejo štiri vrste:

  • Pacifik;
  • Grenlandija;
  • Atlantik;
  • Aljaški polotok.
PogledVelikostTežaŽivljenjska dobaVidez
AtlantikDo 2 mDo 96 kgMlajši od 25 letAbdominalni del telesa je pobarvan belo, hrbtno - v rjavi ali olivni barvi s zelenimi odtenki.
PacifikDo 1,2 mDo 23 kgMlajši od 18 letPodobno kot Atlantik pa ima glava velike dimenzije.
GrenlandijaDo 77 cmDo 7 kgDo 10 letPodobno je pacifiški.
Aljaska PollockDo 91 cmDo 4 kgDo 8 letZunaj izgleda kot druge vrste, vendar ima ožje telo.

Kako ujeti trskoVčasih, ko govorimo o sortah trsk, mislimo še na eno, ki izgleda zelo podobno drugi vrsti, vendar nima gensko podobnega prednika z njim. Ta trska je rdeča. Kakšne vrste rib imajo to ime in za kaj? Dejstvo je, da njeno telo začne zmleti v zraku. V odrasli dobi ima ta riba dolžino telesa 1 meter in majhno maso 2,5-3 kilogramov. Hrbtni del debla je pobarvan siv in trebušni del - v roza barvi. Značilna lastnost je prisotnost temne točke za glavo.

Pomembno! Poleg rdeče trske je tudi roza trska. Kakšne vrste rib vam bodo pomagala norveška kuhinja? Konec koncev, imajo radi in znajo kuhati jedi iz roza trske, sicer imenovane Lofoten, ki je podvrsta Atlantika.

Videz predstavnikov družine trsk

Uporaba trskaRiba raste ves čas svojega življenja in se zrasla do 3. leta starosti. Velikosti se zelo razlikujejo glede na habitat. Telo podolgovato, oblikovan kot vreteno. Glava je velika, močna. Opazovana asimetrija zgornje in spodnje čeljusti je spodnja, veliko večja od zgornje.

Vse vrste imajo mesnate antene pod spodnjo čeljustjo, tri hrbtne plavuti in dve v analni regiji. Najbolj dragoceni za ribolov so posamezniki, stari 5-10 let. V tem času je dolžina telesa 50-85 centimetrov. Za proizvodnjo rib se trska izvleče s pomočjo ribiških mrež.

Ribe imajo majhen pokrovček. Barvanje nazaj, odvisno od vrste razlikuje od rumene barve z zelenimi odtenki in oljk do rjave barve z rjavimi lisami. Boka je praviloma precej lažja, ventralni del pa ima značilno rumen odtenek ali je povsem bela.

Habitat in distribucija
Živalski habitatiVprašanje, kje trska živi, ​​nima nedvoumnega odgovora. Kot je razvidno iz imen vrst, se nahaja v Atlantiku, v Pacifiku in celo v Arktičnem oceanu. Zato, glede na vrstni red, v katerem je morje živi eno ali drugo vrsto izoliranih geografske podvrste, na primer, beli in Baltskem, ki jih najdemo v istoimenska morju.

Kar se tiče Atlantske trske, živi v zmerni atlantski regiji. V zahodnem delu trske najdemo od Cape Hatteras do otoka Grenlandije. V Arktičnem oceanu je navadno v vzhodnem delu Barentsovega morja in v vodah blizu Spitsbergen. Zlasti mrzla voda Arktičnega oceana voli polena. Pacifiški trski izbere svoj habitat predvsem v severnih pacifiških vodah, ki se srečujejo v japonskih, beringskih in okotskih morjih.

Mnogi vprašajo pošteno vprašanje o trskanju: ali je morje ali rečna riba? Za večino del te ribe raje slano vodo morij oceanov, vendar so nekateri podvrsta, kot menek, ki so navedeni tudi kot trske, najdemo v rekah. Zorijo hitreje od svojih morskih sorodnikov in ne potujejo dolge razdalje za drstenje.

Življenjski slog, prehrana in razmnoževanje trske

Cod LifestyleNačin življenja rib močno vpliva njegov življenjski prostor. Pacifiške vrste praviloma vodijo sedentarni življenjski slog, naredijo sezonske migracije na kratkih razdaljah. Pozimi ribe gredo v globino morja ali oceana, potone 40-70 metrov, poleti pa se vrne v obalne vode.

Življenje je Atlantika vrsta je tesno povezana z močnimi oceanskih tokov, ki povzročajo sezonske migracije na dolge razdalje (do 1500 km), za krmo kraj drstišč.

Trska se vrti v obalnih morskih vodah, v katerih preživi veliko svojega življenja. To je značilno za pacifiško trsko. Atlantik se odpre tudi v drugem morju (tudi na obalnih območjih). Cod se pomnoži zgodaj spomladi, marca ali aprila. Za ribolov kaviarja riba pade do globine 100-120 metrov.

Okuženi kaviar pobere tok in se odpelje severno od drstišča. Preživetje, ki se sprosti iz jajc, po osvoboditvi iz rumenjakovega vrečka začne jedo plankton. Do jeseni mladi začenjajo voditi spodnji način življenja, ki jedo majhne rake. Po trinajstih letih trska postane pravi plenilec in poje ribe drugih vrst: manjša žita, sled in kapelin. Med ribami trske se tudi pojavlja kanibalizem: lahko pojejo juha, kaviar ali manjše sorodnike.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com