AmriFla.com

Kje najdemo skušo in od kod pride do pultov v Rusiji

Kje skušaSkuša - komercialne morske ribe majhnih velikosti. Spada v družino Scumbrian Squadron Squadrons. Drugo ime je ribiško skušo. Ta riba je zelo cenjena med ljubitelji morskih sadežev. Zato je za mnoge pomembno vprašanje, kje najdemo skušo. Živi skoraj v vseh morjih in oceanih. V habitatih je pogosto mogoče srečati ribiška plovila, ki lovijo te dragocene ribe.

Opis rib

Kje živi skušaDimenzije so precej majhne, ​​ne pa reči, da gre za majhno ribe. Dolžina telesa lahko doseže 67 centimetrov. Najpogostejša srednja velikost je 30-40 centimetrov. Povprečna teža je ponavadi 300-400 gramov. Včasih pa tudi skuše do 2 kg. Toda to je precej izjema od pravil. Značilnost rib je, da nima zračnega mehurja.

Telo je vreteno, pokrito z majhnimi lestvicami. Hrbet je modro-zelen s črnimi križnimi trakovi. Spodnji del ribice je običajno bela z rumenim odtenkom. Hrbtna plavut ima koničasto obliko. Torakalne in lateralne plavuti, ponavadi majhne velikosti tudi s koničasto obliko. Hudobne plavuti - vilice, močnejše in dolge.

Habitat

Mnogi se sprašujejo, kje najdemo skušo. Želi živeti v oceanih, plavati in v najbližjih morjih. Ta riba ni mogoče najti le na Arktiki. V velikem številu najdemo v Atlantskem oceanu na severnih obalah. Poleg obale otoka se lahko opazijo tudi veliki plati tega plenilca. Jurčki skuš so prisotni tudi na območju Kanarskih otokov. Na splošno se ta vrsta rib nahaja v vseh morjih in oceanih na zemlji.

In samo na severu in jugu, kjer je temperatura vode zelo majhna, ta plenilca ni.

Skuša ribe

Oglejmo si, kje skuša najdemo v Rusiji. Namreč, v morjih in oceanih ki ulov za Rusijo in nekdanje Sovjetske zveze, če to ribo na policah naših trgovin.

Trenutno je ujeta v Barentsu in Črnem morju, pa tudi dobava prihaja iz Daljnega vzhoda. Najboljši okus in količina vitaminov je Atlantik, katerega plitvine najdemo v Severnem in Barentsovem morju. Tu je skuša in ulov Murmansk flote.

Skuša raje živi v pakiranjih v topli vodi. Vsi prebivalci takšne črede imajo približno enako velikost. Včasih se taka čreda pospešuje do relativno visokih hitrosti, in sicer do 75 km / h. Območje temperature vode je 10-20 stopinj. Zato se jata plenilcev nenehno selijo v iskanje udobnih življenjskih pogojev.

Dieta skuše

Na lovu se skuša zbirati v velikih jatah. Med napadom na plen se pojavi velika hitrost. Njegov plen potisne čredo čim bližje površini vode, s tem pa odreže vse načine odrešenja. In ko žrtev nikamor ne grem, mu kriča in začne obrok. Glavna hrana plenilca je:

  • plankton;
  • majhni raki;
  • hamsa;
  • spratov.

Skuša, kjer se nahaja v RusijiPosamezniki, ki so večji, ne izsiljujejo lignjev ali majhnih rib. Na takšnem prazniku se mnogi galebi pogosto pojavljajo v zraku in v vodi blizu delfinov.

Čeprav ta plenilec nima velikih velikosti, je pa zelo nezaslišan. Poje vse, kar je na poti, ne razmišlja o primernosti takšne hrane. Ribiška plovila poskušajo na takih mestih in metati mreže. Niso zaostajali in amaterski ribiči, zelo dobro izkoriščajo nežnost rib.

Čas drstenja

Sezona drstenja se začne v tretjem letu življenja plenilca in se nadaljuje vsako leto. Staranje rib se zgodi do dvajsetega leta življenja.

Mladi se začnejo konec prvega poletnega meseca. Zrelejši posamezniki - od sredine pomladi. Vse se zgodi na globini 190-210 metrov. Skuša pušča okoli 600 tisoč jajc. Velikost jajc je tako majhna, da je skoraj nevidna za človeško oko.
Skuša kakšno ribe

Čas razvoja ličinke je neposredno odvisen od številnih dejavnikov. Glavna je temperatura vode. Bolj udobno stanje in temperatura, hitreje nastajanje ličink.

Povprečni ocvrtek se je pojavil 10-20 dni po drstenju.

V tem času je mladič zelo agresiven. Želja po napolnitvi želodca včasih doseže tako močnejšo, da lahko močnejša malica začne jesti šibkejših svojih sorodnikov. Od pojava mladicev je njihova velikost majhna, vendar do sredine jeseni rastejo skoraj štirikrat. Potem je njihova rast veliko počasnejša.

Majhni triki za ulov

Kje živi skuša in od kod prihaja na policah RusijeSkuša se vedno šteje za zelo dragoceno ribe, zato vedno in vedno človeštvo lovi to ribe. Habitat tega plenilca je zelo velik. In to omogoča praktično ujeti v vseh morjih in oceanih, ki obstajajo na planetu.

V poletnih mesecih se lahko na obali Pacifiškega in Atlantskega oceana nahajajo velike jate skuše. V času Novaya Zemlya in Murmanske obale ribiči v tem času postajajo bolj aktivni. In tudi na vodnih območjih Belega in Mramornega morja se opazuje aktivnost ribiških plovil, katerih plovilo je skuša. Če želite ujeti ta plenilec, uporabite vse vrste mrež, vlečnih mrež in kavljev.

Pogosto na ta plenilec lovite ribiče in amaterje. Za lovljenje skuše v tem času ni potrebno veliko zvijač in fikcije. Za dober in uspešen ribolov je bolje uporabiti majhno jahto. V skrajnih primerih bo navadna ladja naredila. Plenilec je v tem letnem času zelo pohlepen in je zlahka ujeti na vse vrste briljantnih vab. Glavni pogoj za dober ribolov je, da je vabo v vodi vidno od daleč. Potem bo ulov dober. Za vabo, ki se najpogosteje uporablja:

  1. Majhne ribe;
  2. Meso rakov, malyskov in lignji;
  3. Vse vrste umetnih večbarvne vabe.

Za dober ulov na umetnih vab pogosto uporabljajo različne okuse, ki je v našem času v velikem številu so na voljo na prodajnih policah ribiških trgovinah. Ampak vseeno je treba priznati, da bo najbolj produktivno ribolov na zhivtsa. Konec koncev, lov gre za morskega plenilca. Vsi morski in rečni plenilci se bolje odzivajo na vabe, ki so vključeni v njihovo prehrano.

Podatki o prehrani

Opis ribMeso te ribe je zelo bogato z uporabnimi maščobami in vitamini. Pri ribah je celuloza prisotna v veliki količini, potrebni za telo element človeškega kot omega-3, veliko različnih elementov v sledovih, prinaša veliko koristi za ljudi. Zato skuša velja za zelo dragoceno ribe.

V fileju skuše je veliko vitaminov in mineralov. Pogosto prehranjevanje te ribe dopolnjuje človeško telo z vitamini, mikroelementi in kislinami. To pomaga krepiti imuniteto, kardiovaskularne in dihalne sisteme.

Ribje olje katere koli ribe se šteje za koristno. Mazelj skuša v vsakdanji prehrani ima ugoden učinek na srce. Nekateri sestavni deli ribjih filetov so sposobni tanjšati kri, izboljšati pretok krvi in ​​znižati arterijski tlak telesa. Veliko število uporabnih mikroelementov prispeva k elastičnosti krvnih žil. Antioksidanti pomagajo odstraniti nezdrave celice iz onkologije in s tem zmanjšati pojav tumorjev raka.

Znanstveniki že dolgo dokazujejo, da človeško telo potrebuje snov Omega-3 za popolno duševno in fizično delo telesa.

V kompleti plenilca je veliko te komponente. In ne le njega, ampak Omega-6, ki prav tako koristi ljudem.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com