AmriFla.com

Pas majhnih psov brabansona - kako skrbeti

Opišite pasmoPas psa Brabanson je kot opica. To je pravi prijatelj osebe, ki je z njim vse zgodovinske dogodke.

Trenutno so vsi psi združeni pod isto pasmo - Griffon. V članku bomo govorili o tem, kako in kje točno ta pasma izvira, opozoriti tudi na prednosti in slabosti pasme, se naučiti, kako izbrati mladička in se naučiti, kako trenirati tega psa.

Zgodovinski izvor Brabansonsa

Ta pasma psov ima še nekaj imen:

 • Smooth-haired brest.
 • Brabant Griffon.
 • Mali Brabanson ali Petit Brabanson.

Menijo, da so bili prvi Brabansons vzrejeni v XV. Stoletju. Ampak ni nobenih dejstev. Vsi sklepi so narejeni izključno na intuiciji, saj se pri teh psih premeša veliko krvi.

Smooth-haired Griffon je dobil lastnosti iz pasulj z volnama, imenovane tudi Griffons d`Acry. To so tako imenovani stabilni psi.

V podobnosti teh dveh pasem ni dvoma. Ena od značilnosti je volna. Če psi za vzrejo konj so bili zelo dlakavi, njihovi lasje so bili trdi, potem je moderna brabansonova volna kratka.

Mnogi kinologi pravijo, da so griffoni svojo glavno značilnost prevzeli od pugov. Tudi pri nastanku te pasme so sodelovali pasme King Charles Spaniel in Continental Toy Spaniel. Od njih je Brabanson prevzel črno in tanko barvo volne in upognjen rep.

Pasma Brabanson je kmalu postala priljubljena v svetih angleških damah. Hišni ljubljenčki so pridobili status boudoirji psi. Vozili so se s svojimi ljubičniki na kočijah, obiskali različne dogodke in ogrevali svoje ljubice med hladno sezono.

V 17. stoletju ni bilo nobenih sklicev na Brabansons. Šele leta 1880 se je ta pasma znova pojavila. Uvedena je bila v kinološko predstavo. Bila je pretresena zaradi njene izvirnosti. To je spodbudilo dejstvo, da so psi te pasme začeli vzgajati povsod. Vendar njegova čistost ni ohranjena.

V začetku dvajsetega stoletja so strokovnjaki razstavili pse v skupine. Glavna država prebivališča teh hišnih ljubljenčkov je bila Belgija. Toda druga svetovna vojna je ogrozila življenje te pasme. Te pasme, ki so uspele preživeti, so živele v Angliji in Združenih državah. Rejci niso imeli izbire, morali so obnoviti pasmo od tega, kar je ostalo od nje.

Pasma je bila ohranjena, vendar so se psi spremenili. Ko je žlahtnitelj večkrat dopolnil pasme z drugimi, so bile pridobljene tri vrste pasem:

 • Belgijski grifon. Ta pasma ima črno barvo, volna je trda in ima povprečno dolžino.
 • Bruseljski briljant. Volna je srednje dolga in trdna. Barva dlake je rdeča, morda se zdi, da je rdeča.
 • Petit Brabanson. Gladka pasma, barva volne je lahko črna, rdeča, črna. Ali morda mešanica vseh barv.

Uradni videz pasme Petit Brabanson sega v 19. stoletje. Rabljene ptice Brabansons za lov majhnih glodalcev. In ni znano, kako bi bila njihova usoda, če bi ga belgijska kraljica Maria-Henrietta ni vzela. Od njenega naročila so ptice Brabansons postale simbol države. Od takrat se je začelo trdo delo nad popularizacijo psov te pasme. In že leta 1904 je bil sprejet prvi uradni opis pasme Brabanson.

Prednosti in slabosti ptice Brabanson

Pas Brabanson ima tako pozitivne kot negativne lastnosti. Najprej bomo razumeli prednosti pasme:

 • Prednosti vsebineKuhar te pasme je močno pritrjen na svojega lastnika. Zelo prijazen pes.
 • Vrednotijo ​​dober odnos s strani osebe. Ne bojijo se in ne kažejo agresije.
 • Psi se ne spominjajo zla. Niso imeli občutka zamere. Toda hkrati lahko pokaže to čustvo na svojem gobcu. Prav tako lahko kaže radost, žalost, žalost, koncentracijo.
 • Pes bo odličen spremljevalec na vseh potovanjih.
 • Pes je dober pri usposabljanju in uspešno sodeluje v agility programih.
 • Pes dobro sodeluje z vsemi hišnimi ljubljenčki v hiši.

Zdaj pa govorimo o pomanjkljivostih te ptice Brabansons:

 • Psi te pasme odlikujejo odličen značaj le ob lastniku.
 • Ne moremo prenašati ločevanja. Lahko dolgo hrepenenje in zavračanje jesti.
 • Pes nenehno vzame različne predmete od tal. Za to je potrebno veliko časa.
 • Ta vilica psov je predispozicijska za bolezni oči in kože. Tudi oni imajo težko rojstvo. Večina rodov se konča s carskim rezom.

Kako skrbeti za majhnega Brabansona

Skrb za BrabansonsMala Brabanson popolnoma stanuje v stanovanju. To je posledica majhne velikosti. Dober je na treningu. Zato ga ne bo težko navaditi, da bi hodil v pladenj. Toda tudi, da sedi za dolgo časa zaklenjen tak pes ne bo. Morala je hoditi.

Pes mora razliti svojo energijo. Zato med sprehodom pustite, da teče okoli mesta.
Ni težko skrbeti za takega psa. Dovolj je pogledati za njegovim videzom. Pes je treba česati tedensko. Zaželeno je kopati dvakrat na mesec. Za kopanje uporabljajte posebna orodja. Po tuširanju vedno posušite hišne jopiče. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da se bo mraz prehladil.

Bodite pozorni na zobe in oči hišne živali. Ker so nagnjeni k očesnim boleznim. Zato morate vsaj enkrat na šest mesecev obiskati veterinarja. Hrana je tudi dejavnik tveganja za zobe. Očistiti jih je treba. Če je emajl na zobeh hišne zatemnjena in usta prihaja neprijeten vonj, je potrebno, da se obrnete na zdravnika za zdravljenje.

Ušesa je treba očistiti vsaj enkrat na mesec. Pazite, da se ne pojavijo nenavadne barve. Če opazite madeže, vonj in da je pes nenehno praskanje, nujno k zdravniku.

S hrano bodo stvari bolj zapletene. Hišni ljubljenec je prava izbira v tem poslu. Nočeš mu jesti, kar mu ni všeč.

Kupite posebne sklede na nosilcu. Ko se hišni ljubljenec dvigne, se bodo povečali. Torej ga držiš pravilne drže.

Pri hranjenju je pomembno, da sledite režimu:

 • Puppy do pol leta je treba hraniti 4-5 krat na dan.
 • Hišni ljubljenec je starejši od šestih mesecev - 2-3-krat na dan.

Hišni ljubljenčki lahko hranite z naravno hrano in suho hrano. Tu bo vse odvisno od lastnika. Če izberete naravno hrano, potem mora prehrana vključevati:

 • Sadje in zelenjava.
 • Jajca in jogurti.
 • Ribe in razna žita.

Če izberete suho hrano, potem morate dati drugo posodo za vodo. V hrani dodamo vitamine. In nenehno gledate težo, ki tehta vašega hišnega ljubljenčka.

Kako izbrati mladička

V treh mesecih vzemite kuža iz matere. V tem času se bodo njegovi zobi spremenili in karanteni bodo izvedeni po zadnjem cepljenju. Pred časom ga ne potrebujete odtrgati od svoje matere. V celoti jesti mleko. Na tem bo določil zdravje domačega v prihodnosti. Če dojenček ne dobi materinega mleka, je njegova imuniteta oslabljena in se lahko bori z različnimi boleznimi.

Pri izbiri kuža je treba upoštevati naslednja merila:

 • Hranjenje poginca BrabansonsaDejavnost majhnega brabansona. To je aktivni pes, zanjo zanima vse. Pasma je igriva.
 • Videz. Zdrava majhna mladička mora imeti sijoč plašč, čiste oči in ušesa, mehak, nezdrušen trebuh. Nohti na taccih morajo biti nedotaknjeni.
 • Zobje. Treba je omeniti, da ima majhen mladiček prigrizek. Zobje naj stoji v urejeni vrsti in ima belo barvo.
 • Če izberete mladička te pasme, se morate seznaniti s svojim rodovnikom. Dobri rejci poznajo vse svoje hišne ljubljenčke. Nudijo si ogled slik staršev otroka. Pri njihovem videzu lahko sklepamo, kaj bo mladiček izgledal v odraslosti.

Cena takega kuža se začne pri 600 $.

Koliko stane brabandon mladičkov?Torej, govorili smo o taki psi, kot je Brabanson. Začeli so vzrejo v 15. stoletju. Zaradi vojne je bila ta pasma na robu izumrtja. Lahko pa ga obnovimo. Zelo psi te pasme so bili belgijski kraljici. Bila je ta, ki je te pse naredila simbol države. In zahvaljujoč nje je rasla popularizacija pasme.

Mali Brabansons zelo aktivni in prijazni psi. So miniaturni, zato jih je enostavno obdržati v stanovanju. So bhakte in bodo spremljali svojega gospodarja na vsakem potovanju. Za treniranje takšne pasme ni težko. Tudi šolarka lahko obvlada to nalogo. Pes ne skrbi skrbno. Toda v hrani je hišne živali zelo selektivno. Zato morate skrbno izbrati hrano za njen okus.

Kupi boljšega kuža. Ampak ne hitite. Hišne živali je treba hraniti z materinim mlekom. Od njegove matere je najbolje, da traja 3,5 mesece. Cena ovčjega kuža je visoka. Začne od 600 dolarjev.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com