AmriFla.com

Zakaj potrebujemo hrbet in povodec za mačko?

Stavi pas na mačkoVsi vedo, da je mačka neodvisna žival. Zato je malo verjetno, da bo prisiljena storiti nič drugega kot lastna volja. Pogosto se ženske junake primerjajo s temi živalmi in razglasijo: "Jaz sem kot mačka, hodim sam." Če živite s hišnim ljubljenčkom na podeželju, je brezplačna hoja za njega veliko manj nevarna.

Mačke v mestnih razmerah morajo hoditi pod kontrolo - to jim bo pomagalo rešiti življenje in zdravje. Kako se to lahko doseže? Konec koncev, mačka ne pride blizu vas, kot poslušni pes in ovratnik ne nosi. Najbolj primerna možnost za hojo članov družine mačk - nakup pasu za mačko.

Prednosti mačjega pasu

Tudi če ste zagovornik domačih vsebin, boste morali priznati, da je hoja blagoslov za mačko. Gibanje, svež zrak, novi vtisi - vse to lahko koristi samo živali. Toda v mestu živahno gibanje lahko hišne živali pridejo pod avto. Lahko ga poškodujejo nezavestni ljudje in druge živali. Mačka se lahko zlahka izgubi ali pade v napačne roke. Le, da ga boste vzeli na povodcu, boste dosegli naslednje:

 • Kako izbrati pasŽivljenje lahko vzamete na sprehod v primernih dneh in urah. V tem primeru ne more biti situacija, ko boste nujno morali pobegniti za dan, in mačka izmuznil iz hiše in nihče ne ve, kdaj bo prišlo.
 • Zaščitite hišnega ljubljenčka s strani neprijaznih sorodnikov, ki jih lahko v bitkah na ozemlju resno poškodujejo.
 • Mačka ne bo mogla pobrati ostanke hrane in živilskih prodajnih svoje kosov razpršene na cesti, zato se zmanjša tveganje za okužbe in zastrupitve.
 • Pripomoček za mačko ne omejuje njegovega gibanja, kolikor to škoduje. Tudi če se bo žival, prestrašena zaradi nečesa, poskušala pobegniti in pobegniti, bo ta naprava zanesljivo in nežno držala, ne da bi pri tem povzročila škodo.
 • Z uporabo pasu, lahko lastnik zlahka nadzoruje čas hoje na lastno presojo in začne mačji dom, kadar je to potrebno za lastnika samega.

Poleg hoje je dodatna oprema je primeren za kampanjo v veterinarski kliniki ali razstavi. Na hrupnem in neznanem kraju se lahko žival preprosto prestraši in pobegne. To bo preprečilo upor in povodec.

Kako izbrati pravi kabel

Kaj naj iščem, ko izberem pas in povodec?

 • Izbira pasuNajbolje je dati prednost modelom iz tkanine. Po potrebi jih je mogoče enostavno sprati, ne šivajo kože. Usnje iz usnja so bolj grobe in težke, mačke jim niso všeč.
 • Najprimernejša širina trakov je 1-1,5 cm. Bolje je, da kupite dizajn z nastavljivimi trakovi, ga je mogoče natančneje prilagoditi velikosti živali.
 • bodite pozorni na zadrge, bi morali biti enostaven za uporabo in trajen način. Bolje je, če je povodec za mačke odstranljiva - to omogoča, da se veže dolgo povodec ruleto, če je potrebno.

Oblačenje pasu za hišne ljubljenčke, Prepričajte se, da ona ne sedi preveč tesno. Če lahko postavite dva prsta pod njo, potem je vse v redu.

Življenje pripeljemo do pasja in povodca

Če želite kupiti pas za mačko, ni težava v kateri koli trgovini, kjer se prodajajo izdelki za živali. Nekatere ženske so sposobne sami izdelati to dodatno opremo. Toda biti pripravljeni, da se živali ne bodo navadile na pas, ampak tudi na povodec, takoj. Obstaja predhodna stopnja usposabljanja. Prvič, daj mačk samo pas in v tej obliki jim omogoči, da hodijo po stanovanju. Nekatere trdovratne mačke pri prvih poskusih skušajo ukrasti vse tuje, pokazati potrpljenje.
V drugi fazi začeli navaditi svojega hišnega ljubljenčka na povodcu. Mačka mora razumeti in sprejeti, da, ko ji leži, ne bo mogla iti kamorkoli hoče. Umirite žival z gobami in glasom. S tem boste mu sporočili, da je vse v redu, da ni nobene grožnje in da ne boste storili ničesar narobe z njim.

Bolje je, da začnem poučevati na pasu za mačke že v zgodnjih letih. Mucica se bo kmalu lahko navadila na neke vrste "pas". Toda lahko te naučiš hoditi po povodcu in odrasli mački, samo ta proces bo zahteval malo več časa in potrpljenja.

Cat Leash - simbol omejevanja svobode. Prvič na ulici morate iti za svojo mačko, ki je pritrjena. Če vztrajate sami in potegnete hišne ljubljenčke v pravo smer, se bo začelo posnemati, nato pa popolnoma padati na tla. Sila ne boste dosegli ničesar.

Za prve sprehode je bolje izbrati osamljen miren kraj, kjer mačka lahko vzame čas, da se udobno. V prihodnosti, tudi če imate vtis, da ne hodite po mački, toda vi ste, takšne sprehode bodo začele prinašati užitek obema.

Kdo je sprehod kontraindiciran

Šetanje s hišnim ljubljenčkom, tudi na povodcu, ni vedno primerno. Upoštevamo primere, ko se hodi bolje vzdržati.

 • Kako kupiti pasČe je starosti mačk manj kot 5 mesecev, je še ni mogoče sprehajati. Prebavke tvorijo pravo zaščito pred okužbami malo kasneje. Če je žival starejša, vendar ni cepljena, lahko sprehodi postanejo tudi resne težave.
 • Treba je obnoviti mačko, ki je utrpela dolgotrajno bolezen ali delovanje. Prav tako je bolje hoditi z njo.
 • Z živčnimi in sramežljivimi mačkami je bolje, da ne hodite po sprehodih niti na povodcu - večje škode bo kot dober. Poudarja oslabitev imunskega sistema in povzroči bolezni srca. Naj bo taka mačka sprehod na okensko polico.
 • Če imate v svoji hiši staro mačko, ki ni nikoli šla ven na ulico, je sploh ni vredno naučiti. V tem primeru se lahko zdravje poslabša.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com