AmriFla.com

Kako pogosto in koliko dni mačka hodi?

V kakšni starosti se mačka začne hoditiZ videzom mačke v hiši so stiskajoča vprašanja, odgovore na katere morate vnaprej ugotoviti. Kaj naj storim, ko mačka hodi? Kolikokrat v družini mačk pride do spolnega vzburjenja? Po tradiciji mora mačka biti v hiši, da bi pritegnila pozitivno energijo in veliko sreče. Ampak obstajajo časi, ko hišni začne iskati par. Instinkti si vzamejo svoje lastne potrebe in lastnik potrebuje potrpljenje.

Ko mačka prvič gosti

Puberteta mačk se lahko razlikuje od 5 do 11 mesecev, odvisno od pasme. V večini primerov prvič žival začne zahtevati parjenje v starosti 6 mesecev, vendar najkasneje 10-11 mesecev. Če je seznanitev uspešna, potem spolno navdušenje izgine v enem dnevu. V tej starosti je ženska že pripravljena na nos in rojstvo. Ampak bolje je, da v mladosti ne vznemirjate hišnega ljubljenčka, ker telo živali še ni povsem opomoglo. Bolje je odložiti vezavo za naslednje obdobje navdušenja. Najbolj aktivno obdobje pri parjenju je prvi mesec v mesecu: februar, marec, april. V oktobru in novembru navdušenje poteka bolj mirno in ne tako opazno.

Znaki spolne dejavnosti:

 1. Zmanjšan apetit. Mačka začne zelo slabo jedo ponujeno hrano, ki jo prej ni nikoli zavrnila. V nekaterih primerih se lahko pogovarja o bolezni. Ampak, če je bilo vse pred tem normalno, potem je to obdobje estrusov.
 2. Začne se malo hoditi. Če je preden mačka praznuje svoje zadeve na istem mestu, potem med spolnim vzburjenjem začne označevati na različnih mestih. Obstaja značilen vonj, iz katerega se je zelo težko znebiti.
 3. Med estrusom iz genitalij Posebna tekočina se sprosti, da bi pritegnila moškega, ki jo goba označuje na svojem ozemlju.
 4. Nihanja razpoloženja. Kisa postane preveč agresivno ali preveč ljubosumna proti svojim mojstrom. Lahko trpi proti nogam in kasneje pokaže znak.
 5. Glasen zvok. Mačka med estrusom postane preglasna. Pogosto meows in kriči. To je tudi prvi znak vznemirjenja.
 6. Kako ugotoviti, ali mačka hodiPostures. V času svečanosti mačka začenja vzeti položaje, ki so značilne za parjenje. Spušča sprednje tace in medenice se dvignejo, da pritegnejo moškega. Torej, mulet kaže svojo pripravljenost za pletenje.
 7. Mačka prikazuje aktivnost na vsakem dotiku lastnika, še posebej, če so zasukali repni prostor.

Kako pogosto hodijo mačke?

Mačji cikel traja približno 10 dni. Vsaka ženska različnih pasem je individualna in lahko hodi enkrat na leto ali vsakih 2 mesecev. Koliko let na leto mačka hodi? Na to vprašanje ni nobenega določenega odgovora, zato morate pozorno poslušati svojega ljubljenčka.

Koliko mačk hodi
Estrus pri mačkah traja od 1 do 4 dni. Po parjenju jajca še niso pripravljena za oploditev, se pojavijo šele 2. in 4. dan parjenja. Seme mačk se lahko varno shranjujejo znotraj žalovanja, tako da lahko pozneje gnojijo jajca. Po parjenju se mačka lizira in zvije na hrbtu, tako da se jajce premakne v maternico.

Štiri stopnje reproduktivnega cikla

 • Začetek estrusa (proestrus) traja do dva dni. V tem obdobju postane ženka bolj aktivna, mehka glede na mačko. Mačka pa se ustrezno odzove na vedenje svojega dekleta. Če v hiši nima mačke, se vsa pozornost mulke preklopi na svojega gospodarja. Začne drgniti noge in glasno zvokati.
 • Vzrok vzburjenja (estrus) traja od 4 do 12 dni. Mačka začne trljati proti kateremu koli prvemu predmetu, ki je bil ujet, zvoki postanejo tako močni, da jih ne bo preživel vsak gostitelj. Mačka postane parjenje v repnem predelu.
 • Obdobje po parjenju traja od 2 do 18 dni. Vsaka mačkica je posamezna, lahko ima 8 dni, druga pa se lahko poveča na 19 dni. V tem obdobju je mrač zelo negativen glede mačke. Ko se je pojavilo oploditev jajca, se spolno vzburjenje ustavi, če ne - potem se aktivna faza ponovi v tednu ali dveh.
 • Mirnost (anestrus) je značilno običajno stanje pitona, v katerem je prisoten preostanek časa med obdobji spolne dejavnosti. To obdobje običajno nastane v zimskih mesecih, ko je svetlobni dan kratek. Ampak hišni ljubljenčki preživijo več časa z umetno svetlobo, zato se lahko pomirja stopnja.

Metode za olajšanje spolne aktivnosti za mačke

 • Če ne želite mučiti mucke z različnimi kapljicami ali pripravo iz estrusa, je najboljša možnost sterilizacija. Ta možnost trajno odstrani mačko iz agonizacijskih obdobij navdušenja. Operacija se opravi pod splošno anestezijo. V mački se spolne žleze odstranijo. Po operaciji so neželeni učinki lahko hormonski napadi v telesu in debelost.
 • Srečno parjenje je najbolj naravni proces po hormonski stimuli. Oploditev bo pomirjevala za čas, ko bo potekal potomec.
 • Topla kopel ali grelna blazinica bo za trenutek umirila žensko od privlačnosti. Po kopeli bo dolgo lizala.
 • Sredstva za mačke v estrusuAktivne igre z lastnikom bo odvračal draga od hormonskega stresa. Moral bi posvetiti več časa svojemu hišnemu ljubljencu, tako da bi po dnevu igrala mačka spat ponoči.
 • Tablete Sex ovira, Stop-intim, CounterSex. Učinkovito, a čez nekaj časa se telo prilagodi in preneha delovati. Zato je treba sredstva spremeniti ali izbrati drugo metodo kontracepcije.
 • Kapljice Bajun Cat, Antistress. V primerjavi s tabletami kapljice ne povzročajo neželenih učinkov, saj vsebujejo zeliščne infuzije.
 • Injekcije Depot-Provera, Covenan so najnevarnejša metoda, pa tudi najbolj učinkovita. Ena injekcija zagotavlja spolni mir do šest mesecev.

Glavna naloga lastnika ni škoditi njegovemu ljubimcu. Izberite pravo in varno sredstvo za ublažitev fizioloških potreb živali.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com