AmriFla.com

Zajec pasma lop-eared ram: opis in vsebina

Breja kuncev Krzni ovčarski kunecZdaj se vedno več ljubiteljev hišnih ljubljenčkov želi domov nekaj dotakniti - eksotična

. Nekdo izbere plazilce ali amfibijska bitja, druge raje redke vrste rib, toda nekdo želi imeti tako lepe puhice kot zajce v stanovanju.

Obstaja veliko vrst, med katerimi je mogoče razlikovati dekorativna pasma Zložen ovčji ram.

Kunec pasma Dišave ram: opis

Opis in fotografije kuncev Krzneni jastogTa vrsta zajcev se je pojavila še leta 1950 v prejšnjem stoletju.

Pasma je bila vzrejena na Nizozemskem rejci, ki so se odločili ustvariti miniaturni izvod velike pasme Zgrabiti zajce - francoske ovce.

To je vrsta zajcev, prečkana s kunčinskimi zajci in je povzročila novo pasmo - lopovasto škrgico.

Zakaj so kunci imenovali ovne? Seveda, ti mala Ushastik nimajo nič opraviti s čredo ovac, vendar je ogromen in kratko glavo s širokim rahlo izbočeno čelo jim daje vrsta malo jagnjet. Pasma je postala izjemna priljubljenost po vsem svetu zaradi mirne razporeditve in neverjetno sladkega videza teh živali.

Takšna jagnjeta že štejejo 19 pasem, vendar se delo pri odstranjevanju novih vrst kruhov kuncev ne ustavi in ​​še danes.

Zajčja ovčja ovca: značilnosti pasme

Zajec lopovast: značilnost pasmeGlavna značilnost takšnih živali so debela, neverjetno dolga (do 26-28 cm), tesno ob široki težki glavi in ​​zaokrožena na koncih ušes, v obliki, ki spominja na podkve.

Zlomljen kunec ima kliše podobno telo, prekrito z mehkimi svilenimi, sijočimi lasmi. Tako so lahko lasje tako povprečna, kot tudi dolga z gostim podskupkom.

Dekorativni lopovec zajec lahko ima skoraj vsako barvo (črna, modra, bela z različnimi kombinacijami, rumena, chinchilla, opal, sable, itd.).

Pričakovana življenjska doba ušes je približno sedem let.

Škrlatne ovce so precej visoke plodnosti - v povprečju ženka enkrat hrani šest kuncev. Že v starosti treh mesecev živali dosežejo spolno zrelost, vendar pa pripravljenost ženske do rojstva pride malo kasneje - štiri mesece.

Narava lopastega zajca

Zajčasti škrjanec zložen RamJagnjetine Lop-jare so značilne mirno umirjanje. Všeč so igrati z otroki, so zelo prijazni, precej hitro najdejo skupen jezik z ljudmi in se navadijo na novega lastnika. Poleg tega so ovčji ovni v primerjavi s svojimi sorodniki, ki imajo stoječa ušesa, manj strah, saj slišijo tuje zvoke nekoliko priglasno.

S človekom se odlično dobro držijo - uživajo v svojih rokah in si dovolijo kap. So bhakte, igriv in precej aktivna bitja, zato potrebujejo vesolje. Zgrabite zajec potrebuje človeško pozornost in ljubezni, sicer lahko žival postane agresiven.

Lop-eared dekorativno kunčje jagnje ima nekaj inteligence, zato je preprosto zapomniti vaš vzdevek in se odzvati na klic lastnika.

Vrste zloženih kuncev

Med kunčjim ovcam se šteje, da so veliki (meso), katerih teža doseže 4 kg, in pritlikavost. Nekatere pasme imajo dve, nato pa tri sorte (na primer, Kašmir lop-eared). Res je, da skoraj ni podatkov o velikih ovcah Kašmirja.

Med ušesnimi očmi so zelo priljubljene naslednje vrste.

Angleški ram

Se nanaša na skupino velikih ovčarskih ovnov. Se šteje za eno največjih vrst. Teža odraslega doseže 4,5 kg, medtem ko je dolžina ušes približno 65-70 cm. Britanski rejci se trudijo povečati te številke na 75 cm. Barva angleškega človeka je precej bogata, morda katere koli odtenka. Volna angleških ovčjih ovac je kratek.

Ameriški dolgodlaki ovci

On je potomec nizozemskega zloženega škrata, zato imajo podobne značilnosti. Na začetku je ta vrsta kuncev imela samo trdne barve. Da bi dosegli različne barve rejcev porabili prehodu angleške metuljev, kot rezultat je prišel na svetlo pegasti Zložite Krol. Vendar pa je slabša kakovost krzna in popraviti nizozemski lop močvirsko angora zajec prečkal s, sčasoma dobili lop močvirsko škrat zajec, ki ima dolge lase.

Toda standard nizozemskega ovna ne zagotavlja tako dolgega plašča, zato se dolgotrajni potomci niso uporabljali za vzrejo, čeprav je danes v litrih standardnih nizozemskih kuncev z dolgimi lasmi. Teža zajca doseže dva kilograma. idealna je upoštevana telesna teža 1,6 kg.

Kašmirski zložen zajček

Ta vrsta kunjih zajcev se od svojega večjega kolega razlikuje le v masi. Telesna teža škrata doseže le 1,6 kg, medtem ko velikanska kratka teža znaša 2,8 kg. V ostalem - zunanjost, barva, država umika, imajo enako. Vendar pa se pogosto domneva, da so pasme psi živali, katerih teža ne doseže treh kilogramov, zato sta obe sorti miniaturni.
Cashmere imajo približno 20 barv - skoraj vsi odtenki od albina do črnega. Dolžina dlake je srednje, glava je kratka. V skladu s standardom bi trebušne ušesa morale obesiti na straneh, vendar v nobenem primeru ne bi bilo treba povleči po tleh.

Francoske ovce

Ta vrsta lop-eared je prednik angleškega ovna, zato ima podobne značilnosti. Razlika le v ušesih - Francozi so krajši. Barva je lahko katera koli.

Nemške ovce

To je najmanjši predstavnik družine velikih ovnov. Njegova teža se giblje med 3 in 4 kg. Nemška ušesa so tudi krajša od vseh - le 28-35,5 cm. Pasma je bila vzrejena s prečkanjem nizozemskega palčka in francoske gube.

V svoji domovini, v Nemčiji, je nemško Zložljivo uradno priznana leta 1970 in le 20 let kasneje (leta 1990) je priznal pasmo britanskega združenja zajec.

Na začetku je kunec imel samo barvo z agouti genom. Vendar pa so rejci delali na vzrejo Ushastik raznoliko barvo in kot rezultat je prejela posebne odtenke, kot so čokolada, modra, Harlekin, srebrna kune, vidre, lisastih z veliko barvne površine. Vendar takšni odtenki še niso bili priznani kot standard.

Obstajajo naslednje vrste standardnih barv za kunce nemškega grebena:

 • Agouti: opal, čokolada agouti, chinchilla.
 • Enobarvno: modro, čokolada, črna, vijolična, modro bela, albino.
 • Piebald: glavna barva je bela z dodatkom majhne količine barvnih pik.
 • Striped: rjava, kobasica, rdeča, smetana.
 • Veil: črna, srebrna, zlata, biserno-dimljena, čokolada, modra, s konico vijoličnega na konicah dlačic, sable, črno-rjave barve.

Nemška krat je lastnica širokih debelih ušes z močnim hrustancem. Zgornji ustnik je treba obrniti v glavo in ušesa sami - obesiti za očmi. Dolžina dlake je normalna.

Lop-eared lev-sova

To je relativno nova pasma, ki je bila registrirana leta 2007. Levski volkov imajo naslednje barve:

 • Agouti;
 • jeklo;
 • opal;
 • bela (modra ali rdeča očesa);
 • modra;
 • črna;
 • rdečelaska;
 • jelen;
 • rjava;
 • čokolada;
 • črno-rjave barve;
 • metulj;
 • Sable: od temne do svetlobe.

Vsebina dekorativne lopaste ovce

Zajček zložen RamPreden prinesete to občutljivo bitje domov, morate poskrbeti za njegovo varnost. Dejstvo, da zajci ljubijo nekaj, da grizijo, zato morate z vidika odstraniti vse žice. V nasprotnem primeru je lahko dojenček električni udarec.

Prav tako morate kupiti posebno kletko ali jo narediti sami. Hiša za zajca se mora ujemati naslednje zahteve:

 • Celica mora biti prostorna, približno 0,7 * 0,5 m.
 • Ker kunci živijo v vrvicah, je v notranjosti kletke potrebno hišo. To je še posebej potrebno najprej, medtem ko se bo žival navadil na ljudi in v novo bivališče. Idealna možnost je kletka, v kateri bo del območja razdeljen na dve nadstropji. izberite.
 • Kletko je treba postaviti v lahkotno, nizko potovanje in zaščiteno pred mestom.
 • Pladenj lahko postavite v enega od vogalov, saj se okrasne gube ponavadi navadijo na določenem mestu. V ta namen lahko kupite poseben vogalni predal, ki je pritrjen na palice kletke ali uporablja običajno mačko.
 • Za ohranitev reda v kletko se priporoča uporaba težkega keramične hranilnice, na kateri se bo zajec zobje drsijo, s treba pivci obesil na steno.
 • Kunci, kot večina živali, potrebujejo sprehode. Zato jih je treba sprostiti iz kletke vsaj 2-2,5 ure na dan. Če ne želite, da vaš hišni ljubljenec teče po prostoru, lahko naredite posebno viječnico s tlemi: vam ni treba očistiti žic in lažje je očistiti blata.

Zajček za hrano za kunce

Za zajce je zelo pomembna pravilno oblikovana prehrana. Otroci, mlajši od 6 mesecev, ne smejo prejemati svežih zelenjave, surove zelenjave in sadja. Ko rastlina raste, se ta živila lahko dodajajo krmi, vendar le v majhnih količinah. Osnova prehrane okrasnega zajca je mešanica žit in sena, ki jih je mogoče kupiti tudi v specializirani trgovini.

Pri sestavljanju menija je treba upoštevati, da je seno glavna sestavina prehrane živali, zato mora biti vedno na voljo. Poleg tega je potrebno kupiti mineralen kamen in ga pritrditi na palice kletke.

Domestikacija ovčjega kunca

Pogoji za ohranjanje krompirja, ki je bil narejen iz krempljevČeprav se kunji zajci hitro navadijo na osebo in se štejejo za kruto, vendar, ko se prvi pojavijo v vašem domu, moraš pomagati otrokom hitreje prilagoditi.

Obstaja več priporočil, ki jih je treba upoštevati.

 • Ker kunec - žival, ki je precej samostojna in ponosna, ni nujno, da ga iztisnemo iz kletke, ki naj bi jo štel za varno zatočišče.
 • Počasi pristopite k počitniški hiši, da ne prestrašite jagnjetine.
 • Odpiranje kletke je bolje čakati, ko otrok hoče iziti.
 • In, seveda, pomemben dejavnik je slastno zdravljenje, ki igra pozitivno vlogo v procesu domestitve.
 • V nekaterih primerih se lahko jagnjetina z agresijo obnaša agresivno. Takšno vedenje lahko povzroči več razlogov - strah pred nečim zgolj spolnim vzburjenjem.

Na splošno velja, da komunicirajo z disketi mora biti na podlagi komunikacije z otrokom, to pomeni, pogovor ni dvigniti svoj glas, ne kažejo svojih čustev, ne visi nad živalmi, in čepenje.

Če vas hišni ljubljenček poskuša ugrizniti, morate pokazati svojo nadvlado, tako da jo zelo nežno potisnete v tla. Tako kunci v naravi kažejo superiornost, skokov na hrbtu nasprotnika.

Zložljive ovce morajo nujno izrezati kremplje s posebnim krempljem. Postopek je treba izvesti zelo previdno, da se ne dotakne plovila.

Če opazite, da je obnašanje hišnega ljubljenčka spremenilo, je njegov lasje postanejo dolgočasne, noče dobrote, ga morate pokazati k veterinarju, saj lahko ti simptomi kažejo na razvoj bolezni.

Izmeri temperaturo. Njeno rahlo povečanje lahko kaže na stres. Normalna temperatura kunčjega telesa je 38,3-39,5 stopinj.

Z močnim povečanjem (nad 40 stopinj) se posvetujte z zdravnikom. Toda najprej morate poskusiti vsaj malo, da znižate temperaturo, z uporabo za ta namen pakete z ledom. Na kratko se nanašajo na trebuh in ušesa iz pritlikavega ovna.

Okrogle ovčje okrasne ovce imajo edinstven videz, zato so zelo priljubljene. Te dotične živali, s pravo vsebino in nego vas bodo navdušile s svojo prisotnostjo in zabavnimi otroškimi igrami skoraj vsak dan.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com