AmriFla.com

Najmanjše živali na svetu

Najmanjše živali na planetuNa Zemlji lahko srečate številne živali, ki presenečujejo vsako osebo s svojo velikostjo, videzom in vedenjem. Poleg vodnih velikanov, velikih sesalcev in divjih plenilcev tudi v naravi živijo majhni predstavniki favne. Danes bomo izpostavili TOP najmanjših živali na svetu.

Kot pravi statistika, veliko miniaturnih bitij še nikoli ni slišalo, in ko se srečajo z njimi, ujamejo sapo. Uvrstitev, bomo posvečali pozornost prebivalcem akumulacij, gozdov in stepe ter razredu dvoživk. Čudno, vendar edinstveni primerki z neverjetno majhnimi velikostmi najdemo v skoraj vseh vrstah živali. Izberemo predstavnike:

  • organski svet kot celota;
  • dvoživke;
  • plazilci;
  • ribe
  • sesalci;
  • ptice;

Najmanjša žival v ekološkem svetu

Majhne živaliČe upoštevamo slabo proučevani organski svet živih bitij, bo najmanjši predstavnik mikoplazme. Čeprav v bistvu ni mogoče poklicati tega ustvarjanja živali. To je le ena od živih bitij organskega sveta, ki je najpreprostejši mikroskopski enocelični organizem. Po študiji strukture takšne snovi, znanstveniki so ugotovili, da v kletki ni jedra. Težko si je predstavljati, kako majhna je mikoplazma.

Po mnenju mikrobiologov velikost takšnega organizma le redko presega 0,8 mikronov in se giblje med 0,3-0,8 mikronov. Kljub temu pa bi bitje lahko znatno škodilo človeškemu telesu in postalo vzročni dejavnik bolezni genitalnih, cirkulacijskih in imunskih sistemov.

Najmanjša dvoživka

Le malo ljudi pozna obstoj drobne žabe Paedophryne, katere dolžina je 7,7 mm. Največji posamezniki redko dosežejo dolžino 11,3 milimetrov in praviloma so ženske. Minijaturna žival ima rjavo barvo, zato je v naravi skoraj nemogoče opaziti, in še posebej na travi, lubje dreves ali listje. Zaradi majhne velikosti je žaba prešla v vretenčarje in zmanjšala število prstov.

Žabe so prvič odkrili ameriški biologi med odpravo Nove Gvineje. Ustvarjanje večkrat manj kot 100-centimetrski kovanec Združenih držav Amerike, zato je zlahka na takšen kovanec. Amfibija velja za najmanjšo žival, ki spada v podtipi vretenčarjev.

Najmanjši plazilci

Najmanjša živalNajmanjši zastopnik Podlaga kuščarjev na Zemlji je majhna brucesija kameleona. Njene mere so 1-2 mm. V gozdovih Madagaskarja obstaja kameleon, čeprav je med listjem zelo težko najti. Znano je, da ima takšna žival edinstvena sposobnost, da spremeni barvo kože v skladu z barvami okolja.

Tudi na seznamu najmanjših plazilcev je želva Namaqualand ali pa se imenuje "Cape Spotted Bull". Če največje želve dosežejo 200 kilogramov teže, ti posamezniki redko tehtajo več kot 160 kilogramov. Povprečna telesna masa odraslega se giblje od 95 do 165 kg s telesno dolžino 6-10 centimetrov. Ženske so vedno večje kot moški.

Med parjenjem predstavniki moškega postanejo agresivne, ne le za druge istospolne osebe, ampak tudi za ženske. Zaradi tega se pogosto bojijo med seboj, ugriznejo in udarecata sprednji rob lupine.

Ženska dobi zmagovalcu in takoj po seznanjanju položi majhna jajca v izkopano foso. Ob koncu štirih mesecev se na svetu pojavi novorojenček, ki tehta manj kot 5-8 gramov. Mimogrede, po teži, je manj kot prepeličeno jajce, ki doseže 10-12 g.

Miniaturno želvo najdemo v južnoafriških regijah, običajno v suhih gozdovih in grmovih savannah. Trenutno so plazilci navedeni v rdeči knjigi kot skoraj izumrla vrsta. Do nedavnega so plemena, Ljudje, ki živijo v Južnoafriški republiki, so te živali uporabili za medicinske namene.

Najmanjša riba na svetu

Z razvrstitvijo najmanjših živali na svetu ne moremo prezreti skupine rib. Po najnovejših informacijah sta dva predstavnika skupine v Guinnessovi knjigi rekordov. Prva, imenovana Paedocypris progenetica, spada v družino ciprinidov in se nahaja v šotih v Indoneziji. Drugi (Photocorybus spiniceps) - tropskih in subtropskih vodah Atlantika in Pacifika oceanu v globini 1000 metrov, kjer je praktično ni sonce. Vzorec odraslega doseže 7,9-10,3 milimetrov.

Moški se odlikujejo z edinstvenimi pikami med očmi in vrha. Pomembno je opozoriti, da znanstveniki do 21. stoletja niso preučevali favne šotnih barij, ki se nanašajo na visoko kislost vode, kar preprečuje nastanek kakršnekoli oblike življenja. Vendar so leta 2006 uspeli ustvariti neverjetno odkritje v obliki drobne ribe iz družine krapov. Tako presenečenje iz narave je postalo pravi fenomen podvodnega sveta. Dolžina telesa doseže 5-7 centimetrov, moški pa 6-9 milimetrov.

Po polnem zorenju moških začeti iskati žensko. Ko najdejo primerno "žrtev", jih dobesedno ugrizejo s svojimi ostrimi cramovi. Posledica tega je, da moški postane parazit in se začne krmiti skozi ženske žile. To vedenje imenujemo "spolni parazitizem", ker moški je grenko nasičen s predstavnikom šibkejšega spola.

Najmanjši sesalci
Najmanjša presmykkayuschiesyaNa seznamu najmanjših sesalcev obstajajo edinstvene živali, ki se lahko zdijo kot miniaturna kopija njihovih velikih bratov ali likov iz fantastičnega filma o drugih svetovih. Zaradi neverjetne velikosti teh živali prosto plezajo na rastline, tanke veje dreves in ujamejo žuželke v najmanjših depresijah. Pogosto je njihova velikost primerljiva z velikostjo ščurka.

Torej, izberite najmanjše sesalce, ki jih najdemo na svetu.

Dušeci kuskus

In čeprav je kuskus bolj podoben majhnim činciljem, se nanaša na družino košarkarjev in se primerja s kenguruji. Dolžina odraslega vzorca kuskusa se giblje v razponu od 5 do 10 centimetrov s težo 10-45 gramov.

Kot drugi sorodniki so ta drobna bitja vodila nočno življenje. S prilagodljivim repom tiho visijo od veje dreves na glavo. Glavno območje je Avstralija, Papua Nova Gvineja in otoki Indonezije. S prihodom zimskega mraza žival tvori gosto zapletanje in zapiranje oči z ušesi, gre v stanje mirovanja. Na račun zmanjšanja metabolizma ni potrebe po prehrani. Pri prezimovanju je v toplem obdobju prisotnih dovolj hranilnih snovi, ki jih najdemo v lebdežih kopitih.

Ameriški prevratni mol

Dolžina tega sesalca je 6 centimetrov, medtem ko je rep zraste do 2,5 cm. Drobna muca se nahaja v gozdovih severozahodnega Združenih državah Amerike in Kanadi, v krajih z visoko vlažnostjo.

Žival ima dolg gobec, značilen za druge molove z ravnim koncem in ostrimi kremplji, ki omogočajo, da hitro trgajo globoke predore pod zemljo. Pri preklicu od sorodnikov, ki vodijo podzemni način življenja, ti miniaturni molovi pogosto gredo na površje zemlje in iščejo hrano. Pogosto lovijo žuželke, ki plujejo po grmovju in rastlinah.

Etruščanska miška

Velikost najmanjšega sesalcaTeža odraslega etruščanskega mišjega odraslega je 2 grama. Dolžina telesa je 3,5 centimetra, rep je dosegel 1/3 dolžine telesa.

Miška izstopa z impresiven apetit; ona je sposobna jesti veliko hrane, približno dvakratno njeno težo. In to vsak dan. Tudi za drobtino je značilen povečan srčni utrip, približno 25 utripov na sekundo ali 1500 utripov na minuto. Na primer, človeško srce znaša 72-80 utripov na minuto.

Najpogosteje je etruščanska miša na vlažnih poljih južne Evrope, severne Afrike in na Bližnjem vzhodu.

Najmanjše ptice

Med najmanjšimi pticami na svetu je mogoče identificirati naslednje vrste:

  • Kubanska ptičja čebela - kolibri. Smatra se, da je najmanjša ptica na svetu in najmanjša toplokrvna žival. Dolžina odraslega moškega od kljuna do repa težko doseže 5 centimetrov. Ženske so nekoliko večje, čeprav jih primerjamo z metulji ali hrošči, so še vedno videti kot prave drobtine. Velikost ptice je nekoliko večja od velikosti čebele, zaradi česar so kolibri začeli imenovati "ptičja čebela". Posebnosti v kolibri je neverjetno hitrost utripajočih kril, kar je 80-krat na sekundo, žive barve in briljantno Peryshkov ostrim kljunom - orodje za izdelavo cvetja nektarja.
  • Korolki. Najdemo jih v gozdu Ruske federacije in se štejejo za najmanjše petje ptic na svetu. Lahko živijo samo v naravi, zato se vsi poskusi zadrževanja v kletki pripeljejo do smrti piščancev. Ptica potrebuje stalno iskanje hrane v obliki ličink, majhnih žuželk in njihovih jajčec. Feed kralj vse, kar ne morete, ker. njegova prehrana mora biti uravnotežena. Dolžina kraljevega telesa doseže devet centimetrov in masa 5-6 gramov.
  • Wren - druga vrsta najmanjših ptic na svetu, ki dosežejo 10,7 centimetra. Od omenjenih kraljev se te ptice razlikujejo samo v telesni teži. Krmo piščancev in drugih majhnih žuželk. Živijo v Rusiji.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com