AmriFla.com

Kdaj in v kakšni starosti lahko steriliziraš mačko?

Seksualno zorenje mačkMnogi ljudje, ki pasajo kot mačke mačk, verjamejo, da je nečloveško, da jih sterilizirajo. In da se ne razmnožujejo in se ne razmnožujejo, jih je treba hraniti z drogami, ki zavirajo reproduktivne funkcije telesa.

Treba je opozoriti, da je to v osnovi napačen pristop. Mačke je treba sterilizirati. Preprečevanje reproduktivnih funkcij lahko povzroči nezaželene ukrepe samih mačk. In v takih časih je celo najbolj ljubeči lastnik pripravljen, da jo je udaril, če bi lahko samo trenutek počivala.

Poglejmo vprašanja, v kakšni starosti se mačke sterilizirajo in tako neboleče prenašajo zdravila, ki zavirajo navdušenje, kot nekateri trdijo.

Sterilizirati ali zatreti reproduktivne funkcije?

Kdaj bolje sterilizirati mačkoV primeru izdaje lastnik hišne živali, če je bolje, da sterilizirati mačko, je, po nasvetu različnih ljudi, ampak kot pravilo, daleč od teme, pogosto zateče k pomoči zdravil za zaviranje reproduktivne funkcije. Toda to je napačna odločitev.

Lastniki popolnoma vedo, kako težko je držati mačke. Pogosto se srečujejo z velikimi težavami s svojo vsebino.

Treba je opozoriti, da je prvo vprašanje, s katerim se ljudje danes obrnejo na veterinarja, seveda vprašanje sterilizacije in kastracije. To so vprašanja, ki jih je treba pokriti, in druga vprašanja v zvezi z hranjenjem mačk z zdravili je mogoče pozabiti. Zakaj? Sedaj bomo to ugotovili.

Torej, za sterilizacijo in, morda, ni potrebno? To vprašanje postavlja vsak lastnik mačk, takoj ko doseže puberteto, in iz srčnega puhastega bitja se spremeni v majhno pošast.

Če želite ugotoviti, ali zatreti privlačnost mačka med seboj ali sterilizirani / kastrirali svojega hišnega ljubljenčka, morate razumeti, kaj grozote čakajo lastnika v primeru prisilnega zatiranja hormona val.

Groze pubertete

Zdaj lahko navedete vse grozote, Pojav mačke v puberteti:

  • prvi je koncert mačk;
  • druga groza - znamenja mačk;
  • Tretja groza je, seveda, nespametne noči mojstra.

Kako sterilizacija mačkV trenutkih, ko mačke poskrbijo za takšne koncerte, je tudi najbolj ljubeči lastnik pripravljen za začetek svojega hišnega življenja, zaradi trenutnega miru.

Cat oznake so ena najbolj neprijetnih grozenj, povezanih s puberteto mačke. Nujno ji je, da v apartmaju potresemo dišeče skrivnost več kotičkov, nezavesten vonj pa bo nemudoma speljal vse lastnike purring hišnih živali.

Cat oznake so skrivnost, seveda, grozno neprijeten, vendar to ni najslabše. In najstrašnejša groza je morda neprespane noči. Nočni koncerti so še posebej neumni, ko moraš zjutraj iti na delo. Po več takšnih nočnih more, želim vrgel mačko v smeti.

In se soočiti s tako grozotami vsak lastnik bo precej pogosto. Vsako leto dobesedno vsak mesec. To je zato, ker imajo mačke zapoved, plodnost in razmnoževanje, vedno na dnevnem redu.

Seveda se to zgodi samo posamezno. Obstajajo takšne živali, v katerih se hormonska raven ne dvigne tako ostro. Toda v vsakem primeru. To je lahko zaenkrat. In v vsakem primeru se trpljenje hišnega ljubljenčka ne zmanjša.

Ko mačka ustreza času spolne želje, ne trpi samo lastnik, ampak mačka sama. In v tem času se lahko vedenje živali spremenijo. Ko se sprosti hormon, ona (ali on) doživlja stalni stres, postane nemirna. Apetit izgine, aktivnost se zmanjša ali natančneje preide v drug kanal. Hišni ljubljenček lahko gre v stranišče, kjer ni dovoljeno. Mačka v takem trenutku lahko trpi proti vsem, kar stoji na poti. Hkrati postane v značilnem položaju. Njeni spazmi bijejo. Podaja se na tla. Vsak lastnik je že naletel na to, ali pa se je vsak dan trčil.

Če nekdo uspe preživeti nekaj podobnega, se ne veselite. Kot pravijo, življenje gre naprej. In v 2-4 tednih, to je vse, da se ponovno doživijo.

Privlačenje mačke za mačko je super

Zakaj morate sterilizirati mačke?Pri domačih živalih in ne samo doma je privlačnost nasprotnega spola tako velika, da se bodo na vse možne načine trudili, da bi se zlahka našli svoj spolni partner.

Med seksualno željo, Ko se hormonska raven dvigne, mucica nagiba k izstopu iz vrat. Lahko celo skoči skozi okno. In medtem ko se ta pobeg na žalost ne konča vedno s srečnim koncem. Misliti je, da je hišo živel že več let v hiši in se nenadoma znašel "sam" na ulici ...

Če bi bili prisiljeni uporabiti droge, da bi drug drugemu preprečili privlačnost mačk, bo to sčasoma pripeljalo do dejstva, da bo nenehno povečana raven hormonov močno spodkopavala zdravje domačega. Hišne živali zmanjšujejo imuniteto za nalezljive bolezni. Sčasoma se bolezni začnejo razvijati, hormonsko ravnovesje se zlomi. Živali začnejo različne tumorske procese v maternici in jajčnikih, gnojno vnetje maternice. V tem primeru vsi trpijo. In hišni ljubljenčki in njihovi lastniki.

Mačko je treba sterilizirati
Obstajajo lastniki, ki najprej poskušajo najti drugo polovico za svojega ljubljenčka, da bi rešili težavo. Toda v večini primerov skrbi za organizacijo obiskov in skrb za potomce, začeli močno ovirajo lastnike. Zato, prej ali slej vsak lastnik mačk začenja razmišljati o času, da se zateče k nekaterim kardinalnim ukrepom.

Iskanje druge polovice za vašega hišnega ljubljenčka ne reši težave. Ko bodo gostitelji začeli to razumeti. Muca bo pripravljena za ponavljajoče se vzrejo dobesedno v približno 3 mesecih, v celotnem življenju pa lahko proizvede okoli 200 mačk. In vsake 3 mesece, da vzamejo nove potomce - ne samo nedonosne, ampak tudi precej težke.

Purebred mladiče lahko razdelimo. Toda za mongrel čisto je težko najti nov dom. In potem lastniki začnejo uporabljati različne kemične priprave.

Obstajajo seveda neškodljivi sedativi. To so tinkture, kot so "Stop stres", "Baiun mačka". Ta šibka zdravila zmanjšujejo anksioznost. Toda pri nenehno visoki stopnji privlačnosti so nemočni. V tem primeru njihova uporaba ni dovolj. In kaj potem? In potem pride čas, ko lastnik ne ve več, kaj storiti, in odide na pomoč kemičnih kontracepcijskih sredstev.

Takšna sredstva vključujejo nevarna zdravila: "Sex barrier", "Stop intimacy", "Counter sex" in podobno. Prodajalci v kateri koli hišni trgovini lahko svetujejo veliko zdravil. Toda nikoli ne bodo svetovali lastnikom hišnih ljubljenčkov o tem, kako škodljive so te ali druge kemikalije za zdravje njihovih hišnih ljubljenčkov.

Obstajajo močne snovi, na primer, hormonska injekcija za zmanjšanje hrepenenja pri mačkah. Ima dokaj dolgoročen učinek in lahko hormonsko raven zmanjša do 6 mesecev zapored. Takšne injekcije dajejo veterinarji v veterinarske klinike. Toda kakšna podobna priprava le za nekaj časa, in to je treba opaziti, le za nekaj časa bo odložil koncerte mačk. Ko je učinek zdravila konec, mačka ali mačka ponovno začne urediti "koncerte".

Tako so vsi teh zdravil, ki lahko le začasno lajšanje trpljenja v nasprotju s hormonsko stanje ljubljenčka, in to, po drugi strani, predstavlja tveganje za zdravje, kot so polna takih patologij, kot tumorji dojke in maternice mačka, An ciste na jajčnikih pri mački .

Veterinarji pogosto slišijo pritožbe lastnikov mačk, da zdravilo, ki je pomagalo, zdaj ne pomaga. Pri opravljanju operacij na takih živalih zelo pogosto pride do sprememb v maternici in jajčnikih. Da bi se izognili vsem tem in ne izpostavljali mačkam takšnim, ki niso vedno utemeljene nevarnosti, je priporočljivo, da ga sterilizirate.

Zakaj je potrebno sterilizirati mačke? Argumenti v prid sterilizacije:

  • Mačke je treba sterilizirati, tako da ne organizirajo festivalnih koncertov;
  • to je treba storiti tako, da ne bodo imeli stalnih stresov;
  • da ne bi popolnoma ogrozili njihovega zdravja.

Zakaj morate sterilizirati mačko?

Kako se mačke sterilizirajoTorej, lahko vidite, koliko grozote lahko naletite, če je mačka prisiljena hraniti z drogo, ki zavira spolno željo. In kaj ostane? Če ne želite škodovati vašemu hišnega ljubljenčka in ogroziti zdravje, potem bo najboljša rešitev v tem primeru kastracija, sterilizacija.

Sterilizacija je odstranitev spolnih žlez, kastracija je odstranitev jajčnikov. Ko veterinarska ambulanta ponuja to možnost lastnikom mačk ali mačke, prva stvar, ki jo lastnik pravi, je škoda. Toda kaj mu je žal? Ali je žalost za hišnega ljubljenca, da opravi operacijo? Ampak on ne čuti nobene bolečine, ker se operacija izvaja pod splošno anestezijo. Oprostite za majhne testise v mački ali jajčnikih v mački? Ne obžalujte tega.

Če ne nameravate uporabljati funkcij živalski organizem, ki je namenjen proizvodnji novega potomstva, niso tako potrebni. Vsak maček je brez njih. Lahko celo rečeš več, brez spolnih žlez, bo srečna. To je posledica dejstva, da prenehanje sproščanja hormonov v telesu pozitivno vpliva na žival tako fizično kot psihološko.

Zato zaključek, da vam ni treba mučiti živali s kemičnimi pripravki, je bolje takoj kastrirati mačko ali sterilizirati mačko.

V kakšni starosti bi morali sterilizirati mačko?

Sterilizacija mačkTorej smo ugotovili, da je treba mačko sterilizirati. In v kakšni starosti je bolje narediti to? Ali starost igra ključno vlogo pri tej zadevi? Ja, on.

Tehnično lahko izvajate operacije za sterilizacijo mačke ali kastracije mačke v kateri koli starosti. Toda priporočljivo je, da to storite, ko puberteta še ni prišla, vendar mora biti telo živali popolnoma oblikovano.

Tam je meč z dvema krajema. Če želite delovati zgodaj, potem bo v prihodnosti majhna žival nenormalno tvorila imunski sistem, mišice, kosti. Če je pozno, ko so jajčniki že popolnoma oblikovani in telo je prejelo vsaj en del hormonov, potem lahko sproži raka.

Veterinarji priporočajo sterilizacijo in kastracijo v starosti od 7 do 8 mesecev. V tem obdobju imajo živali manj zapletov v primerjavi s poznimi operacijami. Ampak, če se zaradi različnih razlogov pojavlja vprašanje, bolje je narediti to ali kasneje, to je bolje prej. Še prej za operacijo, manj verjetno bo prišlo do zapletov v prihodnosti. Zato, če obstaja kakršen koli dvom, je bolje, da svojega ljubljenčka upravljate prej.

Kaj čaka lastnik mačk po operaciji:

  • mačka bo postala srečna in posledično tudi poveljnik;
  • Koncerti Cat se bodo zaustavili enkrat za vselej;
  • mačka bo vedno igriv in energična.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com