AmriFla.com

Psi, ki ne shed, so mit ali resnica?

RaznolikostObstaja veliko ljubiteljev psov na svetu, ki so jih prisiljeni navdušiti na daljavo, razlog za to pa so alergije. Toda vsi štirinožni prijatelji ne povzročajo te neprijetnosti. To je množica kamnin ne povzročajo alergij

. Torej, kateri psi ne padejo? V tem članku bomo poskušali odgovoriti na to vprašanje.

Pasme psov, ki ne molijo

Treba je opozoriti na dejstvo, da v naravi ni nelinearnih pasem psov. Ampak obstajajo psi, v katerih se molži dogajajo skoraj neopazno: mrtva volna se med česanjem odstranijo. S takšnimi psi ni alergij grozno in za njimi ne nenehno čiščenje volne, in celo, da jih glavnik ne potrebuje vsak dan.

Izbira kamnin res velik:

 • pasme iz družine terierjev;
 • lap-psi;
 • piščali;
 • schnauzerji in drugi.

Terriers

To je najpogostejša skupina. Ljubitelji psa, ampak ne ljubitelji čiščenja volne lahko najdete prijatelja tukaj za vse, tudi najbolj izbirčen, okus. Izbira kamnin je ogromna:

 • Klovnov pesAiredale terier;
 • Mehko obložena pšenica;
 • Norfolk terier;
 • Bedlington;
 • Kern;
 • Ruski črni;
 • Tibetanski;
 • Glen Imaal terierja;
 • Silikhem-terierje;
 • LepoObmejni terier;
 • Kerry-modri terier;
 • Dandy-dinmont terier;
 • Prevlečeni foks terier;
 • Svileni terier;
 • Welški terier;
 • Škotski terier;
 • Irski;
 • West Highland beli terier;
 • Jorkširski terier.

Osredotočimo se na najpogostejše.

Preprosto - terierJorkširski terier.

Zdaj je ta vrsta pridobila nenavadno popularnost. Yoriki so čudoviti, majhni, vendar kljub svoji velikosti, zelo moški, imajo radi igrice, precej naporno. Na začetku je bila pasma sproščena za lovske glodavce, psi pa so bili nekoliko večji od sedanjega standarda (do 23 cm, težo v kategoriji "standard" do 3 kg). Yorkies so zelo zvesti prijatelji, zvesti. In kar je najpomembnejše, Yorkies ne shed!

Airedale terier.

To je zelo aktivna žival, srednje velika (do 60 cm in do 30 kg), pametna, dobro v stiku z otroki. Ta pasma se zelo dobro uči, vendar je nekoliko trmast. To je prevladujoča pasma. Če ni izkušenj pri izobraževanju takih psov, je bolje, da se vzdržijo mladička te pasme. Poleg tega ježi niso vedno dobro prenašati z drugimi živalmi, če sploh, v hiši.

Škotski terier.

MladičkiTo so šarmantni psi, majhni - do 30 cm in 11 kg, vendar so podvrženi nekaterim spremembam v razpoloženju. Skrbni, dobri stražniki. Zelo razvit lovski instinkt: lahko sledi drugim malim živalim.

Tibetanski terier.

Zelo usmerjeni ljudje, družabniki, ne prenašajo osamljenosti. To so zelo razumne živali, jih je preprosto naučiti, stiki, zlahka sprejemajo navade lastnika. Dobra izbira za družine z otroki.

Prevlečeni foks terier.

PriljubljenoPes je srednje velikosti: raste do 40 cm, teža je okoli 8 kg. To so zelo hitro in vznemirljive živali. Vedno je pripravljen igrati in igrati. Toda preveč so razvili lovski instinkt: prvotno je bila pasma odstranjena, da bi lovila plen, zato morate biti pripravljeni, da so takšni psi "nagnjeni k pobeganju".

Ruski črni terier.

Precej velik pes: višina vihra je do 75 cm, teža je do 65 kg. Na začetku je bila pasma prikazana kot uradna. Razvite so zaščitne lastnosti. Ti psi so zelo drzni, opazni, z odlično reakcijo, vendar ne agresivno in ne bodo lajali brez razloga. To so inteligentni psi, bhakte. Odlično skupaj z otroki. Ni slab stik z drugimi živalmi (če to ni pes prevladujoče pasme - v tem primeru so možne nekatere težave).
Irski terier (višina do 50 cm, teža do 13 kg).

Zelo energična in radovedna pasma. Te štirinožni prijatelji so pogumni, zvesti (obstajajo primeri, ko "Irish" branijo svoje gospodarje do zadnjega, tudi za ceno lastnega življenja). So aktivni - bo odličen spremljevalec v igrah z otroki, so dovzetni za mačke (če vzgojiteljice iz otroštva z njimi), vendar pa je najbolje, da bi se izognili vsebine delitev z glodalci - lov nagon ni bila preklicana.

Welški terier.

Majhen pes (do 9 kg, rast v viharju do 40 cm), igriv, radoveden, aktiven. Ima določeno vzdržljivost, vendar je lik precej miren. Primerno za družine z otroki, ni bolje z otroki. Ni slabo, da pridejo skupaj z drugimi domačimi hišnimi ljubljenčki, še posebej, če z njimi rastejo od mladosti.

Kerry-modro.

Srednje velike živali: do pol metra, tehta okoli 18 kg (moški). Pozorni in iznajdljivi, prijazni, ljubijo otroke (bodo odlični spremljevalci v zabavi), zelo usmerjeni v ljudi, primerni za shranjevanje v stanovanju. Vendar pa so precej dobri stražarji: vedno bodo opozorili na videz nekoga drugega ali nevarnosti. Ni zelo prijateljsko z drugimi živalmi.

Bologna

Ta "risanka" psi z Funny Face vsi vemo zagotovo: to je dovolj, da se spomni na "najljubši kroga psa kraljice" iz animiranega filma o mušketirji-psi. Ampak malo vedo, da je ta pes - odlična izbira tudi za neizkušenega lastnika. Ta pasma ni agresija gen - so vedno dobre volje, dobrosrčen, ljubeči in zvesti. Osredotočite se na osebo. Eden od predstavnikov te družine je malteški lapdog (malteški). Njihova glavna prednost je, da je trebušni pes - pes se ne prašijo.

Lepota

Malteščina - majhen pes (višina 20-25 cm, teža do 4 kg), popolnoma ustreza kot gospodinjski hišni ljubljenec absolutno vsakdo: družine z otroki, starejši in invalidi. To je smešna, igriva mala žival, izjemno prijazna ne le za vse ljudi, temveč tudi za druge hišne ljubljenčke. Toda ne marajo samote malteškega, in če bodo ostali v stanovanju dolgo časa, bodo trpeli. Kljub svoji velikosti so zelo neustrašni psi, ki bodo vedno zaščitili svojega gospodarja in opozorili na najmanjšo nevarnost. Najbolj ljubljeni od teh psov je, da so vedno blizu svojega gospodarja.

Pudlji

Ta pasma je zagotovo znana po mnogih, in naenkrat so bili na pragu priljubljenosti. Pudlice ne molijo. Njihovo krzno je mehko, kovrčljivo, zelo prijetno na dotik. Ta pasma ima podvrst, ki se razlikujejo v velikosti predstavnikov :. velikih (kralj), pudlji, mini pudelj, malem itd Najbolj priljubljena so osvojili le pritlikavi pudlji: so majhne (do 40 cm na vihru, in 8kg teže), so kot nalašč za vzdrževanje stanovanja.

Črni pudli so smešno smešni, inteligentni, dobro usposobljeni. Všeč so, da so v središču pozornosti in zabavljajo svoje gostitelje s svojimi gejevskimi triki. Čeprav nekateri člani pasme skrbijo, če so v neznanem okolju, s tujci in živalmi.

To je spremljevalni pes, zato slabo počutijo samoto. Toda z drugimi živalmi je skupni jezik precej preprost.

Schnauzer

Uporabljajo se tudi za pse, ki ne povzročajo alergij: rizenschnauzera, miniaturni šnavci.

Ostanimo na opisu Reesenchnauzerja. Lepo je veliki psi (pri grebenu doseže 60-70 cm in tehta okoli 35-46 kg). Čeprav so prav tako igrivi kot njihovi sorodniki (zwergschnauzer, mittelschnauzer). To je prevladujoča pasma z odličnimi lovskimi in budnimi lastnostmi.

Psi, ki ne shed, niso omejeni na zgoraj opisane pasme. V resnici psi brez sheda precej veliko: Bullets, psi, kitajski čopasti, kodrasti bišon, havanski bišon, Bichon Lyon, iralndsky Water španjel, Petit Basset Griffon, shih tzu, portugalski vodni pes - seznam je lahko zelo dolg! Torej, če si res želite psa, vendar se bojijo pojava alergij za hišne las - izbrati ne prašijo pasme in uživajte komunikacijo z najbolj zvesti štirinožni prijatelj.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com