AmriFla.com

Odličen ribolov v regiji Novosibirska

Ribolovna fotografijaNovosibirska regija je znana po celotni Sibiriji za svoje vodne vire. Na njenem ozemlju se lahko šteje več kot 400 rek. Vendar pa njihova dolžina ne presega 10 kilometrov. Takšne majhne reke so privlačne samo za lokalne ribiče. Največje reke so Ob in Irtysh. Jezera so priljubljena tudi z ribiškimi navdušenci. V regiji Novosibirsk obstaja več desetin.

Ribolov na reki Ob

rezervoarOb se šteje za zelo polno in dolgo reko. Mesto Novosibirsk deli na dva dela. Mnogi ljubitelji ribolova uživajo v svojih hobijih, ne da bi zapustili mesto. Najboljše mesto je območje termoelektrarne. Tukaj lahko ujamete nekaj kilogramov rib dve uri. Pogosteje kot ne, ljubitelji ribolova izbirajo predenje.

Med rezervoarji Novosibirsk je ob rezervoar priljubljen. Privlači ljubitelje iz Kemerovo in Omske.

V rezervoarju živijo naslednje vrste:

 • ide;
 • ščuka;
 • perutnina;
 • burbot;
 • ostriž;
 • roach;
 • kraški krap;
 • Čipka.

Znano je, da v mestu lahko ujamete veliko majhnih rib. Če ribič želi ujeti trofejo, mora zapustiti metropolo. V Novosibirsku je zelo težko ujeti ščuka ali ostrige, ki tehtajo več kot en kilogram.

Velike ribeNajpogosteje se pošiljajo ljubitelji velikih rib pritoki Ob. Nekaterim uspe ujeti ščuka, ki tehta več kot 5 kilogramov. Takšni veliki posamezniki so zelo dobro skriti, zato so ribiči prisiljeni uporabljati eho sonde. V nekaterih pritokih je mogoče srečati jesetrovke, vendar je prepovedano ujeti. Tudi če najde ribiče, so ga prisiljeni odpustiti. Prepoved ulova, ki je pripeljala do rasti prebivalstva. Zdaj lahko srečate posameznike, katerih dolžina presega 2 metra.

Ribolov na reki Chulym

Chulym River je znan med ribiči Zahodne Sibiriji za svoje ribiške kraje. V njej so ohranjene tako redke vrste kot nelma, jesetra in sterlet. Na žalost se njihovo prebivalstvo stalno zmanjšuje, zato je ulov omejen. Pogostejše so naslednje vrste:

 • ščuka;
 • bream;
 • ostriž;
 • zamazan;
 • perutnina;
 • roach;
 • ide;
 • kraški krap.

Velik krapVečina ribičev lovi velike plenilce in plavut. Nekateri med ribolovom uporabljajo različne spore, da bi zagotovili dober ulov. Mnogi ribiči, ko lovijo s čolna, se spopadajo na različnih krajih. Na eni od ribiških palic rastlajo živo vabo. Tako lahko ulovite velike ščuke in ostrige.
Med ribiči Stare obale z majhnimi naglici so priljubljene. Tam je, da lahko ujameš velike plenilce. Za ribolov se najpogosteje uporabljajo plavajoče palice s kakovostno palico. Za takšen ribolov potrebujemo uteži najmanj 20 gramov. Riba se aktivno začne zjutraj vrteti. V tem času ribiči poskušajo biti zelo previdni, saj se lahko veliki plenilci aktivno premikajo in poskušajo pobegniti. Toda izkušeni ribiči dobijo le užitek iz takšnih bojev.

Reka Chulym privablja ljubitelje krapa. Za ribolov morate skrbno izbrati kraj. Sazans se najpogosteje skrivajo v jamah blizu panj. Znak sazana je prisotnost kolonije školjk. Veliki posamezniki so zelo previdni, zato se morate vedeti zelo tiho. In tudi velika vrednost je vaba. Nekateri ribiči začno vabljati krap 2-3 dni pred začetkom ribolova. Kot vabo lahko uporabite paro pšenico ali grah.

Ribolov na jezerski Čany

Jezero Chany se šteje za največji naravni rezervoar v zahodni Sibiriji. Nahaja se na ozemlju Barybinske nižine. Območje tega rezervoarja se med letom spreminja, sega od ene in pol do dveh tisoč kvadratnih kilometrov. Največja globina rezervoarja ne presega 7 metrov. V jezeru lahko pogosto najdete ostriž, ščepec, šunka, ščuka, roba, krap in krap. Lin, minnow in reze so manj pogosti, včasih pa naletijo na srečne ribiče.

Ribolov v ChanyPoleti na jezero prideta na stotine ribičev. Vedo, da sta maj in junij najuspešnejši mesec. V juliju se ribja aktivnost zmanjša, ribiči pa si morajo dodatno prizadevati. Vaba zagotavlja dober ulov tudi v toplem dnevu. Poleti je najbolje izbrati majhna odlagališča. Tukaj lahko srečate velike vzorce.

Glavni problem za obisk ribičev je, da so vsi ribji kraji znani lokalnim prebivalcem, ki niso pripravljeni odkriti skrivnosti. Zato morajo ribiči iz drugih regij preživeti nekaj dni, ko privlačijo ribe. Najpogosteje kot vaba uporabljajo parožen ječmen in rezine kruha. Ta vaba je privlačna za šopek, zlato križanco in roach. Večina ribičev kot vaba uporablja pihane pijavke in kobilice. Še posebej uspešni ribiči celo uspejo ujeti linijo.

Avgusta so ljubitelji ribarskega ribolova prišli do jezera. Pravijo, da je v tem trenutku mogoče ujeti zelo velik krik. Najpogosteje se posamezniki skrivajo v jamah z blatnim dnom. Ribiči namestijo pribor dvakrat na dan. Dobro lepilo je na voljo ob zori, prav tako pa od 13. do 15. ure popoldne. Veliki križ se dobro ujame na črvove in testo kosov testa. Nekateri ribiči uporabljajo polistiren kot vabo. Te barve in jih okusijo z vanilinom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com