AmriFla.com

Nemški pinscher: Opis in standardi

Kako izgleda pinser?Malo je znano o izvoru teh psov, čeprav je nemoteno nemško pinscher zelo staro pasmo, omenjeno v nemški knjigi psa leta 1880. Obstaja mnenje, da pinscherji in šnavci izvirajo iz angleških terierjev, vendar kljub razširjenemu mitu nemške pinscherji niso povezane z angleškimi terierji. To je bilo potrjeno

s pomočjo genske analize v več kot 100 pasem.

Glavna uporaba tega psa je bila lov na podgane, zato je bilo pred skoraj 100 leti na skoraj vseh kmetijah mogoče najti nemškega pinsera. Šele mnogo let kasneje je nemški pinscher začel uporabljati kot čuvarski pes.

Danes je nemški pinscher eden redkih pasem. Med leti 1998 in 2003 je bilo okoli 200 mladičev po vsem svetu. Leta 2003 je bila ta pasma vključena v seznam ogroženih pasem domačih živali in sprejeti so bili ukrepi za povečanje števila teh psov. Od takrat je število teh živali postopoma začeli povečevati.

Nemški pinscher: opis pasme

Nemški Pinscher je prilagodljiv družinski pes, ki je primeren za aktivne mestne prebivalce in za življenje na kmetiji. Kind značaja, igrivost, vztrajnost in stabilnost so značilnosti svoje univerzalnosti.

Pinschers se hitro naučijo in so prilagodljivi, vsestranski in "praktični" psi. Za to pasmo je značilna visoka samozavest, kar se odraža v ustreznem vedenju do lastnika. Psi te pasme imajo zaupanje, v kombinaciji z inteligenco in vzdržljivostjo.

Zunanje karakteristike

Značilnost pasmeStandardni odrasli nemški pinscher ima višino 45-50 cm in težo od 14 do 20 kg, ki pokliče v starosti 14-16 let. Ima kratke in goste lase, gladke in sijoče dlake, črne z rdečimi oznakami ali rdeče-rjave (približno 20% psov). Najpogostejše barve so črna, rja, rdeča, rjava, rjava. Večina psov te pasme ima trdno rjavo ali črno-rjavo barvo. Imajo zložljive visoke ušesce v obliki črke V.

Združenje nemškega kluba psarne (VDH) je določilo določene standarde za te pse.

Standardni nemški pinscher je gladka pasma psov, srednje velikosti, s ponosno držo.

 • Lobanje je podolgovato. Čelo je ravno in poteka vzporedno z nosom.
 • Gobec ima obliko tupega klina.
 • Oči so temne, ovalne.
 • Vrat je zakrivljen, ne prekratko gladko prehaja v greben.
 • Loin je kratek, močan in globok.
 • Prsni premer, oval, ki segajo do komolcev. Nazaj močan, kratek in napet.
 • Tace kratke in okrogle. Prsti so gosti in obokani (mačje tace), kremplji kratki, črni.
 • Lasje kratke in gosto, gladke, sijoče brez plešastih madežev.
 • Barva las je rdeča ali črna z rjavo, oznake.

Znak

Značilnosti pasmeNemški pinscher je hiter, drzni, drzni, ima svojo voljo. Njegov očarljiv videz popolnoma ustreza njegovim notranjim vrednotam. On je dober stražar, zvest, trden in trmast. Zaradi svoje značilne pozornosti je nemški pinscher še posebej primeren kot stražni pes za hišo in dvorišče.

Z ustreznim fizičnim in duševne delovne zmožnosti Nemški pinček je primeren za življenje v mestu in na podeželju, kjer je enostavno prilagojen. Z lahkoto se prilagaja načinu življenja lastnika, vendar ga je treba vzgajati z resnostjo. Potrebuje jasne izjave in ukaze.

Povprečna velikost nemškega pinscherja od 6 do 8 mladičkov. Od te pasme obstajajo močni zaščitni instinkti, zgodnja socializacija in usposabljanje so potrebni za mladičke. Potrebujejo strogo, dosledno, a hkrati ljubečo in pravično izobraževanje. Treba je določiti jasne meje, ki jih je treba strogo upoštevati, saj je to edini način za pridobitev zaupanja in priznanja nemškega pinscherja. Ta pasma zahteva veliko vsakodnevnih vadb, pa tudi duševno stimulacijo, da se prepreči razvoj problemskega vedenja.

Nemški pinscher ve, kako uporabljati svoj intelekt v svojo korist. Nekateri trdijo, da ima pametno neposlušnost in željo po vodstvu. Zato je njegovo izobraževanje in usposabljanje lahko resničen izziv tudi za izkušene lastnike psov.

Ljubi avanturo in nenehno poskuša neposredno sodelovati v njih.
Želi se videti kot enakovreden in poln član družine in ni primeren za družine z majhnimi otroki, saj je lahko ljubosumen ali neustrezno odgovarja na otrokovo potezo.

Na kmetiji se nemška pinscher odlično spopade z različnimi nalogami in ščiti pred škodljivimi živalmi kot:

 • podgane;
 • miš;
 • martens;
 • lisice in druge.

Ti psi so dobro prilagojeni vremenskim razmeram države prebivališča. Ne bojijo se mraz. Ampak, če vam je všeč, da hodi v družbi svojega ljubljenčka, lahko dajo na to topel pulover ali obleko.

Bolezni

Opis pasmeKer nemški nemški pinček ima precej majhen genski bazen, obstajajo tveganja za številne podedovane države. Nekateri zdravstveni problemi, ki jih ta pasma vključuje, vključujejo motnje kolka in komolca, katarakte, motnje ščitnice, bolezni srca in von Willebrandovo bolezen.

Z vzrejo, poleg Anketa o displaziji kolka opravlja tudi prostovoljne preventivne študije, na primer dedne očesne bolezni.

Von Willebrandova bolezen "(hemofilija), je najpogostejša dedna bolezen pri teh psih. Od začetka leta 2006 so rejci lahko identificirali to bolezen s testom DNA.

Od leta 2011 je treba preveriti vse nemške pinscherje za dedne očesne bolezni.

Displazija kolčnega sklepa je najpogostejša bolezen mišično-skeletnega sistema, ali gre za čistega psa ali hibrida. To je lahko posledica podhranjenosti (preveč visoko kalorično krmo med obdobjem rasti) in preveč vadbe za mlade pse, mlajše od 12 mesecev.

Nemški pinscher ima precej visoke zahteve za telesne vaje. Ti psi so zelo aktivni in potrebujejo dolg dnevni pečat, da izpolnijo svoje minimalne zahteve za vadbo. Tudi ta pasma je všeč odprtih prostorov, še posebej dvorišč.

Zaključek

Nemški pinscherDo pred kratkim je nemški pinči bil priljubljen le v Nemčiji, ampak v zadnjih letih mnogi ruski kmetje raje to pasmo psov. To je zaradi igrivo in zabavno narave teh psov, ki imajo radi svojega gospodarja. Poleg tega je kljub prijaznosti zelo zaskrbljen in nepouzdan tujcem. Odlikuje nepovabljene goste, o tem, kaj opozarja z glasnim lajanjem in kaže naravno togost le pri prodiranju tujca v hišo.

Pod skrbjo za pinser, vse živali, ki živijo v hiši, padejo. Zato, če mačka, hrček ali papiga že živijo v hiši, to ni razlog za zavrnitev kuža te pasme. Sčasoma bo postal najboljši prijatelj hišnih ljubljenčkov.

Priloga lastniku te pasme je zelo dobra. Nemški pinscher ima visok intelekt in ve, kako vestno uporabljati mehkobo človeškega srca.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com