AmriFla.com

Praying mantis: značilnosti morske pošasti

Molitev mantisObstaja bitje na Zemlji, ki lahko vidi več tisoč krat več kot kateri koli živi organizem, vključno z moškim. Je tako močna, da lahko njen vpliv prebodne lupino lupine. Verjetno je po teh besedah ​​prikazano močno bitje z razlogom in prihajajo iz drugega planeta. Dejstvo je, da ta morski prebivalec ni večji od nogometne žogice, njegovo ime pa je mantis kozica.

Poseben pogled

Ko govorimo o mantis škampi, je vredno začeti zgodbo o njegovem neverjetna vizija. To je njegova glavna prednost pred drugimi vrstami živega sveta na planetu. Podarimo analogijo z drugimi bitji. Oseba ima na milijone občutljivih celic, ki se razdeli na dve vrsti - palice in stožci.

Palice so odgovorne za percepcijo svetlobe (svetlost, kontrast, sposobnost videti ponoči) in gibanje (zmožnost zajetja svetlobne sledi predmeta). In stožci so odgovorni za zaznavanje barvnega območja. Stožci so po analogiji RGB razdeljeni na tri vrste, kar vam omogoča, da vidite rdeče, modre, zelene in druge barve, ki nastanejo med mešanjem.

Psi imajo na primer dve vrsti stožcev, ki jim omogočajo, da vidijo odtenke modre, zelene in rumene barve. Metulji, čeprav manj inteligentni kot sami, imajo 5 vrst stožcev. V tem primeru ljudje ne morejo niti predstavljati, kako je videti, "nove barve".

Pogled na rak mantisaIn sedaj si predstavljam, kako rak mantije vidi svet, ko ima kar 16 vrst stožcev! To mu omogoča, da vidi svet v najrazličnejših razponih svetlobnih valov, vključno z polarizirano svetlobo in infrardečim sevanjem! Zahvaljujoč tej viziji, mantis kozice vidi vse prikrite bitje. Predpostavlja se, da ta kozica vidi tudi okužene in rakave celice, da ne bi jedli bolnega bitja in da ne bi se zastrupljale.

Vendar pa niso vsi 16 segmentov v očesu raka odgovorni za barvo. 4 od njih so barvni filtri, ki povečujejo sposobnosti bitja. Pogled tega morskega bitja ni popolnoma razumljen, vendar mu verjetno omogoča, da vidi naslednje valovne spektre:

  • ultravijolični;
  • infrardeči;
  • polarizirano;
  • radijski valovi;
  • drugi malo proučevani valovi.

Za obdelavo celotnega spektra sevanja, ki je viden raku, bi oseba potrebovala dodatne "pripomočke" v možganih, saj se pri ljudeh informacije hranijo neposredno v možgane in tam obdelujejo. Pri raku mantisa informacije obdelujejo same oči, možgani pa vstopijo v že pripravljeno obliko.

Kljub vsemu zapletenost in vsestranskost pogleda na rakovico sploh ni nič presenetljivo tukaj. Vsako bitje na planetu se razvija v skladu s svojim načinom življenja in imajo številni živi organizmi prednosti v odnosu do človeka.

Funkcija okončin

Značilnosti raka mantisaPrednji kraki mantisa imenujemo stebla. Morski hudournik jih vrže s takšno hitrostjo in močjo, da se lahko žrtev poškoduje, tudi če ne doseže ciljamerjenje udarnega valovanja.
Obstaja mit, da voda okrog njenih krempljev prehaja do več tisoč stopinj. To je le delno res. Voda zares segreva, vendar v zelo majhnih količinah. V nasprotnem primeru bi se rak zvaril. In vendar njegove čeljusti - Nevarno in edinstveno orožje. Na podlagi tega znanstveniki razvijajo material za vesoljska plovila in vojaški razvoj. Poleg tega se jedo mantis kozica. Omeniti velja, da zaradi strahu pred udarcem, Ekstrakcija poteka s pomočjo posebnih oklepajev za orožje.

Tudi če je žrtev že zasežena, vendar še vedno upira, mantis kozic ne bo zamudil priložnosti, da znova uporabi svojo presenetljivo silo. Mimogrede, da je takšna kreacija v navadnem akvariju nevarna, saj je moč mantisne kozice dovolj, da jo razrežemo na koščke.

Splošni opis in življenjski slog

Znanstvena klasifikacija raka mantisa:

  • domen - eukarioti;
  • kraljestvo je živali;
  • tip - členonožci;
  • razred - višji rak;
  • detachment - roton-noge.

V videzu je mantis kozica podobna križu med kozicom in mantisnim insektom. Dolžina telesa je dolga 10-34 cm. Večina jih je naslikana v svetle, mavrične barve, kot je živa utelešenje mavrice. Kot najvišji predstavnik svoje vrste je tako lepa rakovica lahko "modri človek" med morskimi prebivalci in spodbuja medsebojno razumevanje, spoštovanje in vegetarijanstvo. Vendar, on Je plenilec s smrtonosnimi okončinami, sposoben zlomiti žrtve na majhne koščke.

Skoraj vse vrste živijo v toplem morju subtropskih in tropskih pasov v plitvih vodah, globoko od 5 do 20 metrov. Največji predstavniki njegove vrste se pogosteje pojavljajo v pacifiškem in indijskem oceanu. Mantise molitve lahko najdete v Sredozemskem morju, pa tudi na ruski obali.

Pogled na rak mantisa Večina rogašev živi v lastnih morskih tleh, ki segajo v globino do 1 metra. Mali člani te skupine se skrivajo v razpokih in razpokih med koralnimi vejami. Nekateri pa uporabljajo vrvice večjih vrst. V svojem domu večinoma preživijo mantisne kozice.

Ročne noge pogosteje premikajte z ostrimi kretnjami, plavanjem in gibanjem s pomočjo okončin. V primeru sožitja ostanejo manjše kozice v luknji, jih varujejo in ohranjajo čistočo in red. To še posebej velja za rakaste bolezni, ko ima burzo dve roki (v večini primerov). Za bolj udobno sali potrebujemo dva odseka, tako da pretok vode iz prvega vretenca prehaja skozi stanovanje.

Ko ste preučili vse prednosti raka mantisa, mislite, da je bolj nevarno kot to bitje, s takšnimi in takšnimi sposobnostmi. Vendar pa je, kot vsako živo bitje, rak ranljiv in lahko izgubi v boju s skupnim hobotom. Tom je dovolj, da bi lovke lahkotno uporabil, tako da šokov ni mogoče uporabiti, in tam je za majhne. Kljub temu, neodvisen ulov raka mantisa se lahko konča za usodo ne toliko od možganske kapi kot od možnih okužb. Zato ne bodite prikrajšani za vse, kar lepo izgleda in poskrbite za sebe.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com