AmriFla.com

Koliko let lahko živi vrana in vrana

Razlike vrana od gavranaObstaja mnenje o dolgoživosti vrana. Včasih celo trimestne številke imenujemo fantastično za človeško zavest. Je res, da vrana živi 300 let? Koliko let živi vrana? Poskusimo ugotoviti, kje je resnica in kje fikcija.

Pohitimo, da razočaramo ljubitelje teh navadnih ptic, da ne živijo tako dolgo.

Koliko živih vrana?

Da bi odgovorili na življenje vrana, bi morali več o njih spoznati resnične informacije.

Za začetek je treba opozoriti, da imajo te ptice dve kategoriji:

 1. tatovi;
 2. na otokih.

Ravnine lahko hranimo v ujetništvu in živijo same v naravi. Biti rojen brezplačno, ptice učijo od svojih staršev vse, kar je potrebno, in ko pride čas, začnejo samostojno življenje.

Koliko nevarnosti se okoliški svet pripravlja na pernate rezidence? Na prvem mestu - to so plenilci, bolezni, lakota in mraz. Življenjska doba ptic bo odvisna od habitata in drugih dejavnikov ter pogojev.

Nihče samozadržave potiska krožeče posameznike bližje ljudem in njihovim naselbinam.

Po statističnih podatkih postane jasno, da lahko tat v pogojih ujetništva živi približno 30 let. V naravi se življenjska doba prepolovi. Uradno določena življenjska doba vrana je 59 let.

Opis ptice

Vrana pripada reda ptic passerine, rodu vranov, družine vranov.

Med njihovim odlomkom so imajo največje dimenzije. Moški so vedno večji od samic. Moški predstavnik tehta 650-800 gramov, medtem ko ženske komaj doseže 550 gramov. Dolžina ptičjega telesa je 45-55 cm. Če ne bi bilo velike zgradbe telesa, je mogoče opaziti veliko zunanjo podobo vranov z rooksom.

Ptice imajo velik in močan kljun, koničast v obliki in zelo oster. Rep je srednje velikih klinastih oblik. Noge pernate so precej dolge, a tanjše, s štirimi prsti.

Perje v tej vrsti ptic je sivo ali črno. Na dnu svilenega peresnika (siva, bela).

Glas Voronija je težko zamenjati z drugimi zaradi specifičnosti. Prlekanje črk je nesramno, guttural in hripav.

Posebne značilnosti gavranjev od vrana

Vrana in gavran so posebnostiIn VORONS se razlikujejo od svojih "bratov" v naravi. Črna s smolo, ki je iztisnjena pod soncem, ustvarja zelenkasto ali modro barvo. Živi v gorah v naravnih razmerah in v ujetništvu. Obstaja primer, ko je črna ptica živela v "zaporu" 70 let. Naravni habitat ne zagotavlja idealnih pogojev za življenje in je zasnovan tako, da se nagiba na instinkt samozavesti. Najvišji Življenjska doba Oryona v naravi je bila 40 let, vendar večina ptic ne preživi do 20 let.
Če bomo opisali te ptice, dobimo naslednjo sliko. Ptice so nenavadne narave. Lahko jih imenujemo tudi ponosni, pogumen in celo skrivnostni.

Navadne vrane običajno živijo blizu ljudi, kjer lahko z lahkoto dobijo hrano zase. Splošno je, da se VORONS razlikuje po velikosti in glasu. Običajni predstavniki črno-sivih bratov, Ne prezadite, da bi stvari potegnili od neumnih mimoidočih iz vrečk. Potrebno je, da se oseba, ki se počiva v parku, skrije za časopisom, kot nahrbtnik, ki je zraven njega, bo poklical nenapovedano ptico.

Toda VOrony raje izogibajo ljudi. Tudi ornitologi zagotovijo, da te ptice, ki ustvarjajo pare, medsebojno ostanejo zvesto, ne slabše kot labodi.

Če pa je jata Vrona sam izbrala določen odsek v parku, jo bodo zaščitili pred tujci. Še posebej te velike ptice bodo v nasprotju s svojimi tatovi.

Zaradi velikega kljuna in velikosti telesa je Orijevcem težko napasti tuje ptice ptic in uničiti gnezda. Brez vdolbine vesti se lahko imenujejo čistilci, ki so pogosto brez drobovja trupla mrtvih živali.

Znanstveniki so se seznanili s pametjo te vrste ptic. Obstaja domneva, da je zahvaljujoč njihovi inteligenci, da ponosni ljudje živijo dvakrat dlje od nerazumnega tatu.

To ptico spremljajo mistične zgodbe. Še več, črne ptice se pogosto nahajajo med čarovniki in čarovniki kot hišne ljubljenčke. Misticne ptice ponavadi posnemajo nekatere glasove živali, tudi pse, mačke in nekatere ptice.

Kljub dejstvu, da te ptice pripadajo isti družini vorina, imajo take razlike.

Opisi grafa:

 1. Opis vencaDolžina telesa 60-65 cm;
 2. • Teža 1,5 kg;
 3. • odrasli imajo dolgotrajno perje na območju gležnjev, ki so nagnjeni;
 4. • med letom je oblika repa klinasto oblikovana;
 5. • barva perja, kljuna in nog črne;
 6. • raje solitarne kraje in osamljenost.

Vrana raje lovi, za kar se lahko celo nekaj časa pridruži sorodnikom. Na splošno je ena ptica.

Opis vrane:

 1. Opis Crows• dolžina telesa 50-52 cm;
 2. • teža 550-700 kg;
 3. • oblika repa v letu je okrogla;
 4. • barva perja je sivo-črna ali črna;
 5. Želite živeti v pakiranjih blizu ljudi.

Ravne naseljujejo večino sveta, kjer vodijo sedentarni življenjski slog v podeželskih ali urbanih predelih blizu človeških naselij.

Tiste in druge ptice iz družine Vranovcev se ne razlikujejo po gastronomskih okusih. Te ptice so vseobsevne in lahko absorbirajo skoraj vse (žuželke, živilski odpadki, žuželke, majhne glodavce, zelenjavo, rastline, jagode, črve itd.).

Po branju tega članka bralec ne bo več imel vprašanja - koliko let živi vrana? Zdaj so otroci lahko prepričani o dolgoživosti teh ptic.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com