AmriFla.com

Avtomatski inkubator za piščančja jajca

Inkubator za jajcaČe želite rasti piščančjih piščancev, potrebujete dobro temperaturo in ustrezno vlažnost. Vse to lahko dosežete, če je doma doma. Pri izbiri je treba upoštevati tudi obstoj posebnega mehanizma za obračanje jajc. Kokoš, ki izleže jajce, jo sam po sebi preoblikuje, je potrebno, da se enakomerno segrejejo. Inkubatorji za piščančja jajca delujejo po istem principu.

Kaj so inkubatorji za piščančja jajca?

So:

 • avtomatsko;
 • mehansko;
 • priročnik.

Ročno Inkubator je narejen tako, da ga oseba nadzira. To je treba storiti večkrat na dan in to ni preveč priročno. Mehanski inkubator reši osebo, da mora obrniti jajca. Mehanizem zagotavlja vrtenje celotnega pladnja. Toda oseba še vedno mora kontrolirati zavoj, vlažnost in temperaturo v napravi sami. Zato je najbolj primerna vrsta inkubatorja avtomatska enota, ki popolnoma osvobaja človeški čas.

Lastnik ni dolžan spremljati statusa postopka. Samodejni način nadzira vse za to. Merila inkubatorji Ne glede na vrsto vrtenja jajc v inkubatorju se je treba zanašati na naslednje parametre, ki morajo biti nujno prisotni na stroju:

 1. Ročni inkubator - kaj je toŠtevilo jajca. Inkubatorji, ki se uporabljajo v industrijski proizvodnji, lahko sprejmejo na stotine, včasih celo na tisoče jajc. Ampak za vožnjo domov poslovnim matičnih kokoši dovolj inkubator, ki sprejme 50 in 70. Te naprave so precej kompaktna in zato zlahka prilegajo v vsakem stanovanju. Ne smemo pozabiti, da proizvajalci inkubatorji izdelujejo le za piščančja jajca. Gosi in prepilna jajca zahtevajo precej drugačno opremo in prostor v njem. Takšne inkubatorji za piščance, seveda, mogoče spremeniti, naj tam ne le jajca, potem pa je treba namestiti zahtevane pladenj v napravo.
 2. Fan. Ventilator mora biti prisoten v inkubatorju, saj zagotavlja enakomerno segrevanje jajc. Ventilator kroži vroč zrak skozi celotno komoro. Prednosti te naprave so očitne, vendar obstaja ena slaba stran - porabi se veliko energije. Poleg tega je treba izbrati naprave, ki delujejo tiho, saj lahko hrup v stanovanju močno vpliva na gospodinjstvo.
 3. Udobje čiščenje. Po končanem inkubacijskem obdobju se piščanci izlijejo in pustijo veliko količino majhnega psa, pa tudi jajčne lupine. Vse umazanije bodo zagotovo zamašene v prezračevalne luknje. In te kraje je zelo težko dostopati. Zato je treba fotoaparat skrbno očistiti, sterilizirati, tako da se ne poškoduje. In to pomeni, da je treba predhodno razmišljati o čiščenju fotoaparata in izbrati napravo, ki je zelo enostavna za čiščenje. Proizvajalci trenutno izdelajo inkubatorje tako, da je čiščenje zelo enostavno in priročno. Toda še vedno morate to prepričati sami in postaviti prodajalcu potrebna vprašanja. Ko pokaže način čiščenja, lahko kupite napravo in ne skrbite, da bo povzročila veliko težav.
 4. Preprostost storitev. Ni skrivnost, da katera koli oprema na koncu ni pravilna. Zato je treba upoštevati trenutek, ko bo treba to enoto popraviti. Bolje je, da kupite napravo, ki je izdelana v Rusiji, saj je podrobnosti o domačem inkubatorju mogoče pridobiti veliko lažje kot tuje proizvajalce.

Informacije o avtomatskem inkubatorju

Ta vrsta naprave je zelo priročna, saj je sploh ni treba slediti, naprava samostojno vrti jajca dva ali štirikrat na dan. Toda število vrtljajev je mogoče neodvisno nastaviti, poleg tega pa je mogoče tudi samostojno nastaviti potrebno temperaturo in vlažnost v napravi. Upravljanje inkubatorja je zelo preprosto, intuitivno, zelo razumljivo in tudi nezapleteno.

Potrebna naprava popravi v toplem prostoru, sicer pa lahko pride do napak pri merjenju temperature. Domači inkubatorji so izdelani tako, da so le pri sobni temperaturi in vlažnosti, drugi pogoji za napravo so lahko usodni. Včasih lahko pride do napak pri delovanju samodejnega sistema, kar se zgodi, ko je pladenj delno napolnjen. Če se v inkubator naloži nekaj jajc, je najbolje, da v prazne celice vstavite kosi polistirena, ki bodo v obliki podobni jajčecam.

Avtomatski inkubator - kaj je toNekatere vrste inkubatorjev so izdelane iz pene. Ta material je zelo porozen, prav tako pa je dobro za zrak. Ampak njegova pomanjkljivost je, da je zelo hitro onesnažena in postane tudi tališče patogenov. To vrsto inkubatorja je treba redno čistiti in razkuževati.

Inkubatorji, ki temeljijo na avtomatskem sistemu, so razdeljeni na metoda vrtenje jajc.

 • Prva različica omogoča premikanje s premikanjem rešetke;
 • Drugi nastavi kot naklona rešetke za 45 stopinj;
 • in tretja različica je opremljena s posebnimi valji, ki se vrtijo.

Posebne prednosti pred drugimi vrstami, nobena od teh naprav ni. Vsi inkubatorji enako opravljajo svoje naloge. Majhna napaka: pri nakupu inkubatorja, ki je odvisen od avtomatizacije, je bolje izbrati model, ki ima v sili vir energije.

Cene inkubatorjev, ki so opremljene s samodejnim obračanjem jajc, so povsem sprejemljive in znašajo približno tri ali štiri tisoč rubljev. Ti modeli so popolnoma zanesljivi, imajo vgrajeno baterijo. Seveda obstajajo dražje enote, ki stanejo okoli 7 tisoč ali 12 tisoč rubljev. Ti inkubatorji lahko sprejmejo velike količine jajc in imajo različne nadgradnje, kot so aeronavtika, in bioakustični stimulator.

Informacije o izdelavi inkubatorja z lastnimi rokami

Da avtomatsko inkubator z lastnimi rokami, morate najti poseben pladenj, ki bo imel samodejno vrtenje jajc. Seveda lahko storite brez takšne naprave, vendar boste v tem primeru morali sami obrniti jajca. In ker je to potrebno storiti tri ali celo štirikrat dnevno, to ni posebej primerno. Zato je zaželeno, da je doma sam izdelan inkubator s samodejnim obračanjem jajc. Toda inkubatorji brez avtomatizacije so prav tako zelo priljubljeni pri igralcih.
Za inkubator z lastnimi rokami morate najti naslednje komponente:

 • kamera;
 • ventilator;
 • žarnice z žarilno nitko, ki imajo moč 25 vatov;
 • termoregulator.

Termoregulator

Termostat za inkubatorTo je zelo pomembna naprava, ki se uporablja za nadzor temperature in vlažnosti zraka znotraj komore. Lastnik z lastno roko lahko nastavi termostat na zahtevane vrednosti, kar je idealno za jajca. Ko pride do temperaturne kršitve, se naprava začne zvočiti z zvokom, ki opozarja na nepravilno shranjevanje jajc. Pomembno je vedeti, da je treba temperaturo v inkubatorju natančno kalibrirati.

Natančnost kalibracije mora biti 0,5 ali 0,5 stopinje Celzija. Domače termoregulatorje ne moremo podrediti tej stopnji kalibracije. Nekateri verjamejo, da lahko domači napravi pristopi s konvencionalnim termometrom, ki bo nadzoroval temperaturno stanje. Da, lahko izračuna temperaturo v stanju. Ampak to ne more nadzorovati vlažnosti, zato se ljudje, ki se odločijo za uporabo termometra za svojo napravo, vedeti, da taka naprava ne bo delovala.

Cena običajen higrometer, ki ima oddaljeni prikaz, je samo 600 rubljev, njegova natančnost pa izpolnjuje vse visoke zahteve. Zato je bolje kupiti termoregulator, kot da bi poskušali sami narediti podstandardne kopije. Če obstaja želja, lahko kupite dražje modele, ki imajo številne dodatne funkcije.

Kamera

KameraKamera je narejena iz katerega koli pomočniki materiali, ki so na voljo doma. Lahko so kartonske škatle, stari televizijski sprejemnik, hladilnik. Vsako napravo, ki se uporablja kot fotoaparat, je pomembno, da bo izpolnil naslednje zahteve: zgornji in spodnji oblikovanje je potrebno narediti luknje, da je zbornica vedno svež zrak. Dno komore je opremljeno s posebno posodo z vodo. Tekočina, ki bo izhlapela vejico, bo dala potrebno vlažnost.

Pladnji za jajca so lahko razporejeni v več vrsticah. Da se to zgodi ogrevanje zraka je treba uporabiti v moč žarnice za 25 vatov ali več (vse je odvisno od velikosti prostora) do svetilke žic bo skozi stranske luknje, ki jih je treba storiti vnaprej. Najmanjša razdalja med lučjo in jajc mora biti 15 cm, in v najboljšem primeru celo More 25 cm. Se vrata ne potrebujejo preveč, primeren za merjenje 40 za 40 cm. To je potrebno, da se zagotovi, da se, ko se odprtina ne raznolika temperatura in vlažnost v napravi.

Pladnji za jajca so narejeni iz mreže, ki so izdelane iz kovine. To je potrebno tako, da lahko vlaga in zrak prosto krožita okoli jajc. Vse razpoke morajo biti prevlečene s tesnilnim materialom.

Samopostrežni inkubator

Inkubator je mogoče izdelati neodvisno od starega hladilnika. Vsebovati mora naslednje komponente:

 • telo;
 • pladnji samodejnega obračanja;
 • grelni element v obliki čebulic;
 • termoregulator;
 • časovni promet za jajca;
 • žice, kot tudi vtič za priključitev 220 voltov na napravo;
 • ventilator, ki ga lahko odstranite iz računalnika.

Proizvodnja

 1. Domači hladilnikNajprej morate razstaviti stari dom hladilnik. Ta material bo idealen, ker je neprodušen, prostoren in zelo primeren tudi za čiščenje po odprtini piščancev. Druga pozitivna kakovost hladilnika je, da že ima mrežo, ki se prilega pladnjem. Potrebovali bodo le majhna krila. Seveda je zaželeno, da se sami izdelani inkubator opremi s tistimi pladnji, ki imajo avtomatsko revolucijo.
 2. Zamrzovalna komora je treba razstaviti, saj to ne bo potrebno.
 3. V vratih hladilnika boste morali narediti majhno okno, da bi spremljali stanje jajc. Zaprite ga s trajnim in prozornim steklom. Zelo pomembno je, da se vse razpoke skrbno odstranijo s pomočjo tesnilne mase.
 4. Na vrhu in na dnu so narejeni luknje premer približno 3 cm. To bo potrebno za pravilno prezračevanje v fotoaparatu.
 5. Od spodaj smo nastavili temperaturni regulator in skledo, polno vode.
 6. Hladilnik je navpična struktura, kar omogoča, da zrak kroži brez ventilatorja. Seveda pa je bolje, da ga dobite za varnost.
 7. Še nekaj lukenj je narejeno od spodaj. Potrebne bodo, da bi vstavili žice, ki bodo priključene na žarnico. Vzamejo štiri svetilke. Njihova moč bi morala biti 100 vatov. Uporabiti je treba samo takšne žarnice, ker je hladilnik precej velik in potrebuje dobro segrevanje. Svetilke so najbolje nameščene na samem dnu. Potem hladno Na vhodu v napravo se bo takoj segrelo.

Domači domači inkubator je pripravljen. Kot vidite, za to ne potrebuje veliko časa, potrebujejo samo željo, vztrajnost in potrebne spretnosti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com