AmriFla.com

Zunanja struktura pajka. Posebne sposobnosti za preživetje

Spider in njegova strukturaZgornja stran pajka se imenuje hrbtna stran (to je hrbet), spodnja pa se imenuje ventralna stran (to je želodec). Cephalothorax na hrbtni strani je sestavljen iz kitina, ki se imenuje carapace. Zunanja struktura pajek je sestavljena iz dveh zlahka prepoznavnih deli

.

 • Proksoma ali cefalotorax (zlomljena glava s prsnim košem)
 • Trebuh (hrbet ali trebuh).
 • Ozki pas (false) povezuje oba dela.

V notranjosti cefalotorax:

 • mišice - za pomoč pri gibanju čeljusti in okončin. Mišice pritrjenih okončin, črevesja in črevesja so povezane s centralnim endosternitisom, notranjo nehitinozno skeletno ploščo.
 • možganska ganglija - masa živčnega tkiva.
 • strupene žleze - proizvajajo strup, da bi ubili plen
 • Mišična želodčna črpana tekoča hrana v požiralniku in žrelu se premika skozi črevesje. Konec sprednjega črevesja tvori želodec.
 • Divertikula (izrastki), ki segajo v noge, najdemo tudi v možganih.

Nazaj prosojnost se imenuje trebušna votlina ali opistozom. Neposredno za glavo je utor, jama. Območje tik pred očmi se imenuje kliper (čelo). Del na hrbtni predel med nogami se imenuje prsnica. Prsti s sprednje strani se uporabljajo za senzorične namene. Pri moških se zavihke modificirajo, da se spermija položi v odprtino za spolovino ženske, ki se nahaja na spodnji strani trebušne votline.

ČeljustiČeljusti ki se nahaja pod očmi in imenuje chelicerae. Prožni deli teh čeljusti so kosti, ki na vrhu prinesejo strup skozi majhno luknjo. Svila izdelujejo svilene žleze in jih proizvaja predilni organ. Tik pred predenje žleze nekaterih pajkov imajo glavnik gradbena plošča, ki vsebuje številne luknje, skozi katere je množica preje narejenih iz zelo tanke svile. lahko glavnik svile zadnje noge, da puhasto volne, kot je svila, da bi tako imenovane proge v njihovih omrežjih.

Oči se nahajajo spredaj. Večina pajkov ima osem oči, nekatere imajo šest oči. Oči so edinstvene in imenovane oči vtičnice, za razliko od žuželk, ki imajo zapletene oči. Glavni par oči je v sredini in ima drugačen dizajn od drugih oči.

Svetlobo občutljive celice kažejo dohodno svetlobo in se zato imenujejo posredna mrežnica. Poleg pajkovnih rakov in jumping pajkov so glavne oči majhne ali celo manjkajo od pajkov s šestimi očmi. Zasnova je podobna človeškemu očesu in ima visoko ločljivost. V drugih očeh svetlobno občutljive celice kažejo svetlobo in imajo indirektno mrežnico. Te sekundarne oči dajejo pajku veliko širšo vidno polje kot glavne oči in se uporabljajo, da jim dajo možnost, da presodijo razdaljo. Med lovom te sekundarne oči zajamejo žrtveno gibanje, glavne oči pa se osredotočajo, ko se približuje plenu.

Sesalci in lahka pajkovinaLuknje sapnik in pljuča - za dotok kisika. Te luknje se nahajajo na spodnji strani trebušne votline. Število sapnika in pljuč ter njihov položaj se razlikuje od vrst do vrst. Na sprednji hrbtni strani trebuha je srčasto mesto. Pod tem krajem je srce pajkov. V velikih pajkah je srčni utrip 30 do 70 utripov na minuto, medtem ko pri manjših pajkah srčni utrip lahko naraste do 200 utripov na minuto.

Prehajanje

Pajek ulovi svoje plen dodatki, to je noge. Potem on uporablja svoje ostre kosti, da vlije strup v žrtev. Ta strup vsebuje tudi encime, ki raztopijo plen. Prevalje se pojavi delno v samem plenu. Tekoče vsebine absorbira v prebavni kanal s sesalnim želodcem, ki se nahaja v cefalotoraxu.

Delci v hrani se filtrirajo s pomočjo številnih dlačic okoli in v ustih. Filtriranje je tako učinkovito, da lahko trdne delce ločuje od tekočine. Iz želodca sesanju živilo prenese skozi črevo v midgut, ki se nahaja v trebušni votlini, kjer sekretorne celice izločajo encime, ki Digest živila na. Resorptivne celice zasedajo drobne prehrambene globule in še naprej prebavljajo. V tem procesu je hrana uničena v molekularni velikosti. Srednji črevo se končno konča v kloakalnih celicah, kjer se izločajo iztrebki.

Dihanje

Spiderjev opis sapiSpider respiratorni sistem se razlikuje iz naše. Obstajajo dva ločena sistema, povezana z pljuči in sapnikom. Predpostavlja se, da so pljuča prvi dihalni sistem, ki ga kasneje nadomešča sapnik. Pljuča so sestavljena iz kupa plošč. Krv teče skozi te plošče, izmenjava plinov pa poteka. Plin prehaja proces difuzije in se zato ne uporablja učinkovito. V bolj aktivnih pajkah se sapnik zamenja z delom vrečke za potnike ali celotnega pljuča. Sapnika so cevi, ki se ne podirajo, ampak prodrejo z zunanje strani neposredno v tkiva in organe.

Kroženje krvi

Sistem pajkovcev je znan kot odprto sistem. Ni sistema krvnih žil, kot oseba, krv se izliva iz konca arterij v tkivo, kjer deluje prosto. Vdolbina okoli srca se imenuje perikardija. Pajekova kri je drugačna od človeka. Kisik vezan na ključavnico, molekula, ki vsebuje baker, medtem ko je kisik vezan z molekulo človeškega hemoglobina, ki vsebuje železo. Barva oksidiranega bakra je modro-zelena. Zato pajki imajo "modro" kri.

Kri vsebuje nekaj celic, čeprav ima v glavnem vlogo zaščite pred okužbami in zdravljenjem ran. Arterijski tlak pajkov je visok in je 0,18 atmosfere, skoraj enako moškim. Med spremembami kože se ta tlak podvoji. Menijo, da se krvni tlak uporablja kot hidravlična sila za hojo.

Anatomija živčnega sistema
Struktura živčnega sistema je podobna vretenčarjem, razen da je veliko preprostejša, zlasti glede intelektualnih funkcij. Strukture, ki sestavljajo množice celične pajek živčni sistem je skoraj v celoti nahaja v cephalothorax s samo nekaj relativno majhnih ganglije (pletežev živčnih celic) v peritonealni votlini.

Anatomija živčnega sistemaRezina nevrološki tkivo, ki služi možganov pajka predstavlja "ganglionitis", ki se nahaja tik nad prebavnega trakta in želodec pred sesanjem. Razpoložljivi podatki kažejo, da je najbolj pomembna funkcija možganov obdelave senzorične informacije, še posebej iz oči, in zagotoviti ustrezne odgovore, vključno z gibi chelicerae in sprostitev strup od strupov žlez. Ti odzivi so seveda ključnega pomena za preživetje, in pajek možgani ima vsaj malo možnosti, da se učijo iz preteklih izkušenj in bolj odziven pri ponavljajočih se dogodkov.

Spodaj prebavljiv sistem in povezan z možgani s stranskimi razširitvami je "subesophageal" ganglion. Struktura ima obliko zvezde, ima velike veje, ki vodijo do nog in dlani. Verjetno je to enakovredno možganskega debla ljudi in ima primitivno raven segmentacije, podobno kot pri drugih nevretenčarjev, kot tudi na človeški živčni sistem. Večino pajekalnih mišic in še posebej mišice nog je podganglion. Pri nekaterih vrstah, ki so študirali elektrofiziološko majhna so ugotovili periferne gangliji v nogah, in obstaja verjetnost, da nadzorujejo vse mišice nog, kot tudi zagotavljajo vhodno pot za številne senzorične receptorje, ki ima vsako nogo.

Senzorični organi

Struktura pajka je drugačna organov zaznavanje komuniciranja z okoljem:

 • Oči
 • Taktilni senzorji
 • Taste receptorji
 • Rešeni organi
 • Proroceptorji

KosmičiNajpomembnejše so oči, ki so bile opisane prej. Taktilen Senzorji so lase, ki se širijo po telesu. Premikanje las povzroči živčni impulz. Da ta sistem deluje, lahko enostavno preverite s kričanjem na pajki. Neposredno bo prenehala s svojo dejavnostjo, saj zvočni valovi prizadenejo otipne dlake in režne organe. Dotikanje pajka ima enak učinek.

Degustacija Senzorji se nahajajo v ustih in na končnih segmentih prstov. Na prstih so votle dlake, v katere vstopajo hlapne kemikalije. Če pajki manipulirajo z izdelki in jih dotaknejo s prsti, ga okusi! Razpršeni organi segajo okoli zunanjega dela telesa, ki zaznava stres, vibracije in gravitacijo. Proprioceptorji se nahajajo na dodatkih in se uporabljajo za odkrivanje in določanje položaja nog in smer gibanja.

Reproduktivna funkcija

Reprodukcija je nevarna naloga moškega pajka, ki ga pogosto potrebuje plačati njegovo življenje. To je zapleten proces, ki vključuje širok razpon pristopov in taktike. Človek ima organe za proizvodnjo sperme v trebušni votlini. Cevi vodijo do odprtine za spolovilo, ki se nahaja v središču epigastrične sulke, ki jo najdemo na trebuhu za nogi.

Preden se moški lahko parijo, mora spermatozo v prsne koščke prenesti v očitne organe. Da bi to naredili, kaplja na pecini majhno kapljico, iztisnjeno iz odprtine za genitalij. Potem prst pride s prstom. Sperma absorpcija je verjetno kombinacija kapilarnih in gravitacijskih sil. Zdaj nevaren del. Pripravi se ženska s pravimi rituali. Neupoštevanje teh pogojev vodi do smrtne kazni. Ko ženske vzamejo moškega, poveže dlan z ženskim epigenom in vstavi spermo.

Potomstvo

Potomstvo pajkaKo so jajca oplojena in zorijo, ženske odloži jajca. Mati mora poskrbeti za nerojene otroke, saj jih lahko plenilci ali paraziti poškodujejo. Običajni pajki, ki živijo v skoraj vseh hišah, uporabljajo najpreprostejšo obliko. Otroke nosijo v svobodnih vezeh. To si lahko privoščijo, ker živijo v zaprtih prostorih in niso izpostavljeni vremenskim grožnjam. Druge vrste, kot so pajki iz volka, postavijo jajca v svileno vrečko in pritrdijo vrečo v svoje telo.

Po rojstvu otrok jih ženka za nekaj časa premakne v želodec. Mnoge druge vrste dajejo jajca v vrečko svile in jih varujejo, dokler se ne pojavijo mladi pajki. Spider-mama bo poskrbela za svoje otroke, dokler ne umre. Med nekaterimi vrstami otroci jedo mamo. Nekateri Araneidae varujejo jajca, dokler mati ne umre jeseni. Jajca ostanejo brez nadzora, dokler ne izvirajo naslednje pomladi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com