AmriFla.com

Čebelarska in čebelarska oprema

Stalež za čebelarjeInventar za čebelarjenje je potreben za vsakogar, ki se je odločil, da gredo za plemenske čebele. Kaj bo v tem primeru potrebno? Katere predmete potrebujete za nego čebel in zberete med? Ta vprašanja skrbijo tisti, ki sprejmejo prve korake v tako razburljivem podjetju kot čebelarstvu. Neizkušena oseba brez vednosti, ki sanja, da postane čebelar, bi se morala najprej naučiti, kako je vse urejeno.

Celoten inventar je razdeljen na tri kategorije: Predmeti za ohranjanje in gojenje žuželk, za vzdrževanje in oskrbo panjev za čebele, kot tudi za predelavo in shranjevanje čebelarskih izdelkov. Potrebujejo tudi posebna oblačila.

Popis, potreben za ohranjanje in razmnoževanje čebel

Obvezni opremi za čebelarjenje vključujejo:

 • obrazna očesa (ali obleka), rokavice;
 • dleto, valj za naveshavaniya, nož, dim;
 • panjev;
 • okvirji in vosek.

Prvič, za ustvarjanje čebelnjakov bo potrebno panje. Obstaja več vrst tega oblikovanja in je odvisno od različnih dejavnikov: pasme čebel, regije porazdelitve pčelinje, smeri čebelarstva in tako naprej.

Sistem panjev je mogoče razdeliti v dve kategoriji:

 • vertikalno - širitev čebeljih gnezd se izvaja navzgor, s pomočjo dodatnih trgovin z okvirji ali ohišji;
 • horizontalno - širitev se zgodi na strani obstoječega gnezda.

Ni dovolj, da kupiš panj. Takšna oprema za čebelarstvo mora biti opremljena z dodatna dodatna oprema:

 • Kaj morate imeti čebelarStojala. Žuželk ni mogoče hraniti na tleh, zato je treba panje namestiti na majhne nosilce (višine do 30 cm). Lahko so iz kovine, lesa in so lahko kombinirane formulacije. Zasnova je lahko integrirana ali z zložljivimi nogami.
 • Sotoramki. Prvič, čebele zasedajo zelo malo prostora, a čez nekaj časa z razvojem družine čebel je potrebno dodati okvir. Bolje je, da takoj kupite celoten niz ali celo z maržo.
 • Platno. To je tkani material, ki ločuje okvire iz glavnega stanovanja. Plošče se nahajajo na vrhu pod pokrovom panj, po katerem je koča prekrita s pokrovom.
 • Feeders. Potrebni so za krmo žuželk in njihovo zdravljenje.
 • Voda. Potrebno je, da čebele ne le za pitje, temveč tudi za vzdrževanje mikroklime v panju. Zaradi pomanjkanja tekočine se produktivnost celotne družine čebel občutno zmanjša.

Kaj bi še potrebovali?

Čebelarji bi morali kupiti tudi naslednje naprave:

 • Roevnya. To je škatla samovoljnega oblikovanja. Ena stran je tesno zaprta z mrežo, druga pa je prekrita s platnom. Rovnya se zahteva, če bo treba zbrati in vrniti v stanovanje roj rojev.
 • Maternica maternice. Potrebno je za prevoz matičnih čebel ali njihovo začasno vzdrževanje.
 • Hive Buckets. Potrebni so, če morate panje iz ene čebele v drugo. S pomočjo takšne naprave med prevozom se koprive ne poškodujejo ali razpadajo.

Da bi čebele preživele v zimskem času, jim morate v gnezdu vzdrževati prijetno temperaturo. V ta namen je priporočljivo izolirati panj za zimo. To je treba opraviti po obodu, z blazinami z ogrevanjem materialov ali predpražniki iz slame ali sladkornega trsa.

Popis, potreben za vzdrževanje panja in čebelarjenje

Kaj je potrebno za čebelarje?Čebelar mora poskrbeti za čebele in skrbeti za njih pravilno. Da bi spremljali svoje načine preživljanja, zagotovili pravočasno pomoč in ustvarili optimalne pogoje za redno pregledujte panjeve in čebele, ki so tam, določiti njihovo stanje in opraviti vse potrebno negovalno delo.

Hkrati je treba delati zelo previdno, da ne bi povzročili škode z vašimi nebrzdnimi dejanji. V ta namen uporabite posebno opremo za udobno vzdrževanje panjev.

Dymar
Čebele so precej agresivne žuželke, ki varujejo svoje zaloge in jih nikomur ne dajejo. To velja za čebelarja. Če želite začeti katero koli delo v panju, morate najprej da bi odvrgli čebele od njega. V ta namen uporabite opremo, kot je dim, ki je kovinski valj, ki ima na eni strani podolgovat izliv in usnjeno krzno v lesenem okvirju na drugi strani.

Znotraj takega inventarja je vgrajeno steklo, v katerega se položi dimni material. Prižge se in požara ogenj. Dim, ki nastaja pri izgorevanju, dobro odvaja čebele iz gozdnih površin.

Dleto dleto

Dleto je jekleni trak dolžine 20 cm z ostrimi in povečanimi konci, od katerih je eden ukrivljen pod pravimi koti. Če naredite propil v takšnem inventarju, ga lahko uporabite kot pečat, ko morate razdeliti škatlo s košnicami na dele. Poleg tega brez takšnega instrumenta ne morete storiti brez opravljanja dela, ki zahteva nekaj napora.

Strgalo in dolga krtača

Čebelar mora imeti lopato, ki je potrebno za čiščenje dna panjev iz nabranih potopov, voščenih trombocitov in drugih ostankov. Tudi v čebelarstvu uporabite dolg krtačo z mehkimi ščetkami, ki se med pregledom gnezda zahtevajo, da čebele ostanejo na okvirih in drugih delih panj.

Zajemanje okvirjev in prenosne škatle

Orodje za čebelarjeNaslednji popis - oprijem za okvirje, ki je gradnja dveh jeklenih stranskih sten, dveh lesenih ročic in dveh elementov, ki jih držita skupaj. Zahvaljujoč prijemu lahko enostavno dobite potreben okvir iz panjev.

Prenosna škatla, narejena iz tankih plošč ali vezanega lesa, se uporablja za zlaganje in prenašanje okvirov s končnimi satami, voskom in zbiranjem voska. Uporablja se tudi za shranjevanje in prevoz različnih orodij, potrebnih za čebelarstvo. Poleg tega boste potrebovali inventar za okvirjanje okvirjev.

Popis za predelavo in skladiščenje čebelarskih izdelkov

Ko so satovi popolnoma napolnjeni z zrelim medom, ima čebelar čas za žetev "žetve". Da bi bil čebelni produkt uspešno prenesen iz okvira v pripravljeno posodo, potrebne so naslednje naprave:

 • Paddy nož. Pred črpanjem medu je treba odrezati vosekove pokrove satja.
 • Škatla s pokrovom, ki je potrebna za prevoz dokončanih satov od panjev do sobe, kjer se bo med izčrpal.
 • Medolonka. Zelo pomemben atribut čebelarstva, brez katerega ni mogoče dobiti sladkega izdelka. Načelo delovanja takšne naprave je, da vrtljiva posoda ustvarja centrifugalno silo, ki izloča med iz celičnih celic. Začne se kopičiti na dnu ekstraktorja medu, od koder se skozi iztočnik prelije v pripravljeno posodo.
 • Parfinski vos je parna. To je zmogljivost, v kateri se vosek surovine obdelujejo hitro in učinkovito.
 • Tara za zbiranje medu in shranjevanje.

Čebelarska oprema

Čebelar mora imeti osebno zaščito pred čebelami - čebelarska obleka, sestavljen iz naslednjih postavk:

 • Nastavite za čebelarjeVrhnja oblačila - ali jakno, ali kombinacija jakno s hlačami, s kapuco, sam cut, ki ima spredaj sponko in kratek rokavov top in deflacionirani ramena. Vrhnja je izdelan iz trpežne tkanin, v pasu in manšete razporejena za naleganje gostoto gumi in širokim vratom vstavljen v tanko žico.
 • Osebna mreža. To je navaden kalifornijski klobuk s tanko mrežico črne barve, ki je obšil robove.
 • Usnje ali sintetične rokavice, ki dopolnjujejo dolge rokave.

Tako lahko čebelarski posel prinese dober dohodek, ker je med vedno povpraševanje. Toda, da bi dobili veliko količino izdelkov, morate opraviti vse potrebno delo na vsebino čebel. To zahteva tipičen inventar za čebelarstvo in opremo za čebelnjak.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com