AmriFla.com

Far Eastern Kamchatka rakovic

Opis kraljevske rakoviceRdeča kamchatka je zelo cenjena na svetovnih trgih. Japonci ga imenujejo kraljevski in ni nesreča. Meso kraljevske rakovice je delikatesa, konzervirana hrana, ki jo proizvaja, je zelo priljubljena po vsem svetu. Med predstavniki vrste Kamchatka rakovic je impresiven po velikosti. Veliki samci imajo lahko lupino do 20-26 cm širine in tehtajo do sedem kilogramov. Območje okončin je impresivno, pri posameznih posameznikih pa lahko širina od konca enega kraka do druge do ene in pol metra.

Z vidika zoologije, rakovic - to je rak, vendar le kratkotalen. Majhna glava rakovice je skrita pod samim robom lupine, kjer obstaja ustrezna depresija. Vse ostalo telo ima znatne razlike od običajnih predstavnikov rakov. Stomok rakovice je kot konkavni navzdol in, gledano od zgoraj, se lahko opazuje le glava in prsi.

Daljnega vzhoda

Največja koncentracija teh rakov je koncentrirana, glede na znanstvenike, ki študirajo svoje študije, na zahodni obali Kamčatke.

Habitat kraljevskega raka:

 • Ohotsko morje;
 • Japonsko morje;
 • Beringovo morje.

Impresivno, v primerjavi z drugimi rakovicami, je velikost in zelo nežno hranljivo meso povzročila industrijski ribolov za svoj ulov. Treba je opozoriti, da je bil daleč vzhodni rak na ozemlju Rusije sredi prejšnjega stoletja posebej priveden do Barentsovega morja.

Pravi krempelj kraljevske rakovice je vedno nekoliko večji od leve, vendar se nahajajo na prvem paru hoje. Takšna struktura telesa ni naključna: preprosto obriše levo kremo in iztisne svojo desno, razkrije školjke ali lupine svojih žrtev. Levi nož je potreben tudi za pošiljanje razrezane hrane na cilj. Z njeno pomočjo se hrani.

Zadnji par udov je rahlo nerazvit in se nahaja v votlini, kjer so škrge skrite. Ščetke dlesnih dlačic na njih pomagajo raku očistiti škrge iz ostankov hrane.

Hodice, oklep, trebuh in glava po celotnem območju so pokriti z majhnimi, a grozljivimi trni. Oblika glave in lupine je bolj kot pentagon. V celoti, rakovica ima pet parov okončin.

Življenjski slog kraljevske rakovice

Reprodukcija kraljevske rakoviceKamčatka rakovice se hranijo na bentoških nevretenčarjih, v svoji prehrani so raki morski ježki, ascidians, mehkužci in morske zvezde.

Ta predstavnik členonožcev Kamchatke raste v obdobjih moultinga, ko se krtačni pokrovček zmehča in na svojem mestu se postopoma pojavi nova. Ko se na mestu stare lupine pojavi nova, mehka in elastična, rakovica začne intenzivno rasti tri dni. Nato je lupina postala trda, kitina je impregnirana z apnom, stopnja artropoda pa se ustavi. V naslednjem molu se celoten postopek ponovno ponovi.

V različnih starostnih kategorijah se molži pojavljajo na drugačni frekvenci, in sicer:

 1. Prvo leto življenja - do 12-krat;
 2. 2. leto življenja - do 7-krat;
 3. od 3. leta do 9. leta življenja - 2-krat;
 4. od 12 do 13 let - enkrat v 2 letih.

Skupna pričakovana življenjska doba ne presega 20 let. Spolno zorenje pri moških se pojavi šele v desetem letu življenja, pri ženskah pa je že v osmem in celo sedmem. Čas zorenja jajc je eno leto, med katerim ženska nosi vse na njenih trebušnih nogah v količini od 20.000 do 300 tisoč kosov.
Habitat kraljevskega raka je morsko dno, kjer se lahko upravičeno šteje za kralja, ob upoštevanju njegovih veličastnih dimenzij. V iskanju prehrambenega rakovice lahko migrirajo jambove, mimo deset tisoč kilometrov v iskanju boljših razmer.

Velika hitrost gibanja vzdolž morskega dna, ki dosežejo do 1,8 km / h, Ta prebivalec Kamčatke doseže na račun močnih in masivnih mišic na okončinah. Gibanje poteka vstran ali naprej, vendar kljub močnim udovam rakovica ne more kopati v tla.

Kako kralj raka vzreja?

Kadar prebiva rakovica KamchatkaVsako pomlad, ko se zalivi osvobodijo ledu, zimski hidrološki doseže kraje prezimovanja za rake. Na tej točki se začnejo seliti bližje obali. V tem primeru se samci in ženske selijo ločeno drug od drugega.

V tem času ženske nosijo dve vrsti skute. Na svojih trebušnih nogah imajo kaviar, v katerem se že razvijajo zarodki. V genitalnih kanalih in jajčnikih imajo kaviar, ki še ni oplojen.

Ko se množica žensk začne približevati obalam, iz jajčec na trebušnih nogah se začne masovni izliv, po katerem se moški in ženske srečajo v toplem obalnem morju, kjer se temperatura vode giblje od 2 do 4 stopinje Celzija. Na globini od 15 do 75 metrov gnojenje poteka.

Kako poteka proces gnojenja

 1. Opazovanje moških in žensk v akvarijskih razmerah lahko sklepamo, da se postopek parjenja začne šele v trenutku, ko se molži pri ženskah. V tem času moški vzame žensko krempljevine in jo drži, dokler ne odloži lupine.
 2. Moult traja približno sedem dni in takoj, ko se ženka popolnoma znebi svoje stare školjke, moški lepi trak s spermatoforji do samega podlage svojih okončin, ki ga gnojijo.
 3. Takoj po tem, ko je ženska oplojena, moški gre na dno, kjer poteka molži.
 4. Po nekaj dnevih, včasih celo nekaj urah, ženska potaplja notranja jajca in tekočino, ki raztopi trak, ki ga mučijo moški. V tem trenutku se jajca oplojajo s spermatofori in s pomočjo lepših membran prepletajo v dolge stebla. Med samimi se ti stebli prepletajo tudi na več kosov, nato pa se navijejo na dlake trebušnih okončin ženske, ki jih sortirajo in se operejo z morsko vodo.

Po gnojenju in rahljanjem Ženske vse poletje so blizu obale, kjer temperatura ne pade pod 15-17 stopinj. V tem primeru moški običajno gredo še dno, kjer je temperatura v območju od 7 do 10 stopinj.

Celotno poletje potujejo po morskem dnu v iskanju hrane in zatočišča. V tem času v jajcih aktivno razvijajo zarodke, toda z zimskim začetkom se njihov razvoj ustavi. Šele spomladi, nekaj tednov pred izvalitvijo, zarodek začne aktivno rasti. Z začetkom valjenja se jajce preprosto poruši na polovico in sprosti novega posameznika.

Rast kraljevskega raka

Značilnosti kraljevskega rakaLičinke rakov so precej podobne odraslim. Imajo podolgovato glavo in prsni koš s samo tremi trni. Long trebuh in brez okončin za gibanje. V nekaj mesecih se mora ličnik preprosto plavuti vzdolž toka in odtegniti iz vode s pomočjo trajnih čeljusti, ki istočasno opravljajo funkcijo stopal.

V teh dveh mesecih uspevajo izliti štirikrat, medtem ko se njihov tok oddaljuje veliko kilometrov od kraja valjenja. Nato se pojavi peta molt, ličinka pa že dobi nekaj obrisov pravega rakovic in potone na dno.

Pri odraslih ličinkih se pojavi lupina, močno spominja na lupino odraslega. Pojavljajo se štirje pari krakov hoje in trebuh skrajša. Po porabi približno dvajset dni na dnu, ličnik ponovno spoji. Tokrat že dobi vse značilnosti odrasle rakovice.

Fry v starosti od 6 do 7 let ima lahko širino lupine v razponu od 5 do 8 centimetrov. Kot odrasli se selijo v velikih jatah, le ločeno od njih. V sedmem letu življenja ženske postanejo seksualno zrele in se začnejo odmakniti od moških, v tem času se prične proces oblikovanja odraslih šol.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com