AmriFla.com

Značilnosti vseh vrst rastlin v stepi

Rastline stepeStepe so vrsta vegetacije, ki jo zastopa skupnost trajnih trajnih zelnatih rastlin z nadvišenostjo travnih trav, manj pogosto sadežev in lokov.

Razdeljeni so tam, kjer je zelo malo padavin, podnebje pa je zmerno toplo.

Habitat

Katran TatarČe analiziramo geografsko lego oljnih ostankov na svetu, bomo ugotovili, da se oblikujejo najpogostejše stepe na celinskih območjih celine.

Stepske zmernih območjih severne in južne poloble upravičeni treeless porečjih vroče suho podnebje, prevlado žit zelene do temno rjave in črne zemlje tal.

Stopnice prevladujejo nad območjem, spremenjene s pašniki in razkazujejo nizko-travno skupnost paše s prevlado piščančjega in pelinastega lesa. Med drugim vključuje stepa mešana zelišča in različni grmi. Poleg gorskih stopenj so ostali majhni majhni delci solonetskih rastlinskih stepskih rastlin, kot so pelin, pramen, itd. Za stepo na ruševini, timijan, koruznica in druge rastline so specifični.

Sistematizacija

Po raziskavah znanstvenih delavcev po klasifikaciji rastlin lahko stepe razdelimo na dve vrsti:

  • travnik (na gozdno-stepskem območju);
  • tipično (v stopniškem pasu).

Obstaja veliko različnih rastlin, pretehtali bomo le nekatere od njih:

Mrtvašnica

MrtvašnicaBienale ali trajnice zelnate rastline. Višina obrata je približno 1,5 metra. Stebla enojna, ravna, navzgor razširjena. Listi so pinjati, veliki z dolžino od 10 do 25 cm in širine od 4 do 10 cm. Zapusti rozeto s peceljko, sosedsko, stalobescomplex.

Zelenice so na vrhu, dno je prekrito s sivo belim klobučevino, na robovih pa so skrajni trni. Cvetovi se zbirajo v sferičnih socvetjih modrikasto bele barve. Premer kroglaste glave je 4-5 cm. Plodovi so achenes. Raste med grmičevji v dolinah rek, na puščavah in robovih.

Jarrov pogosti

Jarrov pogostiTrajna rastlina - družina Compositae s pokončnim steblom. Njena višina se giblje od 45 do 62 cm. Črni listi so deloma porazdeljeni, razdeljeni na veliko število lobulov. Inflorescence - corymbose.

Majhne, ​​snežno bele rože (roza-jorgovan ali rdeča). Cvetenja zelo dolgo v juniju-avgustu, raste na hribih povsod, lahko rastejo in na travni stopnji. Pogosto pade na strma pobočja.

Asparagus officinalis. Asparagus officinalisTrajna zelnata rastlina - družina je lilija. Šparglji so pokončni, višina je do 150 cm, razvejana. Listi so zloženi v tehtnice, modificirane poganjke nastanejo v sinusih stebla, ki spominjajo na listje. Kamuflažni steber je enakomeren, svetel in oblikuje poganjke.

Uporabljajo se kot rastlinska rastlina. Cvetovi so smaragdno-rumeni. Sadje - škrlatna barva (jagodičja). Cveti v juniju - juliju. Šparglji lahko rastejo na travnikih, med majhnimi gozdovi, v stopnicah in seveda na pobočjih gore.

Adonis pomlad

Adonis pomladZelnata rastlina družine buttercup. Odlikuje ga zgodnja cvetenja (od 40 do 50 dni). Prve cvetice, kot vedno, so velike, bledo rumene, oranžne, apikalne.

Na začetku cvetenja (višina grmičevja je od 10 do 15 cm), v času plodov doseže 35-65 cm. Se zgodi skoraj povsod:

  • v vsakem grmu od 3 do 15 generativnih;
  • in od 4 do 22 vegetativnih procesov.

Thimble. ThimbleRastlina je iz družine labiata. Je plazljiv in razvejan pecelj. Korenine, ki tvorijo nove stebla. Listi so okrogli, v obliki ledvic, petiolat. Rože za 3-5 kosov. so v osih srednjih listov, so drobne, vijolično modre ali modrozeleno.

Pedikel je petkrat krajši od kalisov, opremljen z braktami. Višina stebel se giblje od 10 do 35 cm. Razpira v maju-juniju. Rože lahko ob strminah in na pobočjih hribov.
Šentjanževka je perforirana

Šentjanževka je perforiranaTrajna zelnata rastlina - družina amfibijsko. Steblo naravnost, vysyu od 45 do 75 cm, gola, z 2 faseta. Listi so podolgovate. Na listih raztresenih kontejnerjev, ki izgledajo kot luknje, zato ime - holetirano šentjanževko.

Rože so številne, rumeno-zlati barvni odtenek, zbran v široko-panično, skoraj zaščiteno socvetje. Sepals so označeni s celovitim robom. Cvetni lističi so dvakrat lanke, ki cvetijo v juniju in juliju. Koruza ni debela in stebla pustite.

Veronica hrastov les

Trajna zelnata rastlina. Zelene poganjke se ohranjajo skozi celo leto. Listi so postavljeni nasproti. V rožo je ena piščalka in dve stebri. Plod Veronica je stisnjena škatla. Raste na travnikih.

Sporesh. SporeshObrat ajde družine, Višina se giblje od 15 do 40 cm. Ima tudi celo širjenje stebel. Listi so lanceolatni ali eliptični, drobni, s kratko hrbtenico. Rože so prisotne v osi listov in so razdeljene vzdolž celotne rastline. Corolla rože je dolgočasno roza. Sadje je oreh (trihedral).

Cveti od maja do oktobra. Raste po poteh, na poti, v dvoriščih, na pašnikih. Mimogrede, na pašnikih, kjer je ogromna preobremenjenost živine, vse razlike med rastlinami trpijo, vendar le, ne šteti.

Zorenje pogosto

SorepkaZelnata rastlina pripada družini križnice. Svetle zelenkaste rozete grozdja iz zapletenih pinnat-razrezanih listov. Raztopi se v maju-juniju.

Z obiljem vlage in sonca iz taljenega snega v posilstvu hitra strela cvetlični proces se raztegne s čopičem rumenih cvetov.

Sadje je večplastno, močno. Med je odličen.

Violet

Se nanaša na družinsko vijolično. Steblo doseže približno 30 cm. Peceli velikih, širokih listov (grooved). Stipule so velike, rjavkasto rdeče. Raste na hribu, v krajih z nizko travo pokrivajo. Prav tako bo lepo rastejo na kamnitih predelih površine.

Pelin. PelinDružina (Compositae). Root je lesen, navpičen, ki tvori razvejane procese cvetja in ravne, neenakomerne, temno, razvejane cvetoče poganjke.

Listi postopke in nižje steblo trikrat pinnatisect, segmentov dolge 3-10 mm (ozkim linearno), rahlo koničast, zgornji in srednji Steblo listi sedeči, kratek ozek linearno. Zunanji listi so ovalni, skoraj zaokrožen, plastike, na zadnji strani zeleno, domači - membranska-obrobljen.

Upošteva se stepska cona eden glavnih biom suhih. Rastline v stepi so dovolj odporne na sušno podnebje in lahko dolgo časa sovpadajo s primanjkljajem vlage.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com