AmriFla.com

Seabass (laurac): korist in škoda, pravila kuhanja

Opis morske ribePri kuhanju se ribje cibe nanašajo na izdelke razreda "premium", v svojem mesu praktično ni nobenih kosti, hkrati pa je precej apetit. Morske ribe, biologi menijo, da je razred ledu.

Znajo ga pod drugim imenom, pogosteje se imenujejo laurac, to je morski volk. Na prvi pogled ptica izgleda kot morski bas. Vpliva na Atlantski ocean, vključno s Črnim morjem.

Opis in distribucija morskega basa

V mnogih državah je ta vrsta navedena v Rdeči knjigi, saj je njeno število močno zmanjšano zaradi povečanega zanimanja lastnikov restavracij v njej. Na primer, v najbolj dostojnih restavracijah naše države je vedno jed, ki je pripravljena iz morskega basa.

On je plenilec, poje majhne prebivalce morja: mehkužci, kozice, majhne ribe. Njegova žrtev lovor lahko dolgo časa počaka v zasedi, v pravem trenutku napada, jo zagrabi z velikimi usta in pogoltne.

Laurac se vzreja enkrat letno, običajno v obdobju od maja do julija, vendar so v poznejšem obdobju blizu začetka zime tudi vrste, ki se pojavljajo.

Hranilna vrednost ribNajvečji primerki lauraka dosežejo meter v dolžino, njihova teža pa lahko znaša več kot deset kg. Kupci so v velikem povpraševanju z ribami, katerih dolžina ne presega petdeset centimetrov, in teža ne presega kilogram. Vendar pa Francozi raje hranijo večje osebke.

Poleti se morski volk aktivno premika v iskanju hrane. Želi si, kje je veliko sardel in drugih rib, ki jih poje. Mladi lovijo v jati, napadajo ribje jambove, ki mimo.

Spolna zrelost v morskem basu, ki živi v obalnih vodnih telesih, je v drugem ali četrtem letu. Pri posameznikih, ki živijo v Atlantskem oceanu, se ta proces pojavi veliko pozneje, ženske zrelih za pet do osem let. Vzpenjajo se pri temperaturi vode od 12 do 14 stopinj. Jajca v ribah so majhna, svetla, z majhno vsebnostjo beljakovin. Ličila po valjenju plavajo in rastejo na površini vode.

Koristne lastnosti rib

Kako loviti morsko dnoČe upoštevamo dragocene značilnosti te ribe, jih lahko primerjamo s koristnimi lastnostmi lososa. Znani so po nasičenih maščobnih kislinah Omega-3. Treba je reči, da je v zalivu skoraj rekordno število. In kalorije v njem so precej manj, le 82 kalorij na 100 gramov izdelka. Kuharske ribe so lahko različne, odvisno od načina kuhanja pa je odvisno od kalorične vsebine lovorja.

Večkrat nenasičene maščobne kisline so zelo potrebne za osebo, in če ne zapolni potrebe organizma, se lahko razvijejo bolezni, kot so artritis, osteoporoza, različnih kožnih bolezni in bolezni srca in ožilja. V zalivu poleg kislin vsebuje tudi beljakovine in veliko mineralov: fosfor, železo, kalcij.
V morskem basu je veliko vitaminov A, E, D, K, ki podpirajo čustveni in fizični ton osebe. Pediatri dojenčk dojenčki pogosto predpisujejo ribje olje, vendar ga je mogoče v celoti nadomestiti z uporabo morskega basa, zato bo otrok prejel vsa hranila, potrebna za njegovo telo. Seabass lahko uživajo tudi ljudje, ki so nagnjeni k alergijam, ta riba je hipoalergična.

Za uporabo morskega basa ni kontraindikacij.

Nasveti za izbiro novega izdelka

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bi pojedli resnično sveže laurel:

 1. Določitev svežosti ribIzbira seabassa v restavraciji ali kavarni, prosimo, da vam pokažemo ribe. V tem restavratorju ne morejo zavrniti, nasprotno, ponosno jo prikazujejo.
 2. Sveže ribe v supermarketu morajo biti na ledu ali v omari, ki spominja na mikro hladilnik.
 3. Najprej preverite škrge, morajo biti roza.
 4. Potem preverite oči morskega dna, ne morejo biti oblačno.
 5. Pritisnite na trup, če na koži ni sledi, potem je morski bas svež. Če po pritisku zapustite majhno luknjo, ki ne izginja več časa, potem je bil lovor zamrznjen.
 6. Preglejte ribe z vseh strani. Če trup nima poškodb in sledi morebitnih parazitov, ga lahko varno konzumirate v hrani.
 7. Bolje je kupiti ribe srednje velikosti, veliko je okusnejše.

Pogoji cene in skladiščenja

Kako kuhati ribeCena: en kilogram lovorike - od 200 rublov na kilogram. Bolje je, da ga kupite v specializirani trgovini, kjer so njegovi stroški precej nižji.

Trupla trupla, ki so potrebni v plastični škatli z ledom, hranite pri temperaturi od -2 ° C do 0 ° C. Če je treba ribe hitro kuhati, potem trup pred trupom sperite, ga sperite s tekočo vodo in jo položite v vrečko za zamrzovanje. V zamrznjeni obliki seabass lahko shranite od šestih mesecev do enega leta.

Kako kuhati lovor

Obstaja več načinov kuhanja morskega dna:

 • Način kuhanja ribNajbolj znan način za pripravo lovorja je pečenje v skupni soli. Na mizi se jedi postrežejo v soljeni lupini, preden se postrežejo v restavraciji, poskrbijo za izvedbo s streljanjem ribe.
 • Seabass se lahko preprosto prsti, vendar se njegov okus ne bo spremenil. Najprej je treba ribe očistimo lestvici, je gut, ga narežemo na majhne koščke, krtačo z olivnim oljem, potresemo z limoninim sokom in drgnite z začimbami po okusu. Pred cvrtjem se lahko tudi zajezite s pikantnimi zelišči, čeprav to ni potrebno. Nato ribe v jarki.
 • Prav tako lahko pečemo lovor v foliji. Za vse gustativne lastnosti, ki so bile razkrite med pripravo, jih je treba z vsake strani izvesti z zelenjavo. Najbolje je, da uporabite sveže korenje, cvetačo in sesekljano čebulo. Posoda se bo izkazala za zelo okusno in, zelo pomembno, prehransko.
 • Lovor lahko pripravite z maščobami. Ta očiščena jed je kuhana pri nizki temperaturi, sol le na koncu kuhanja, tako da se meso ne raztopi.

Značilnosti kuhalnih ribZa pripravo lovorika so pomembni nekateri odtenki. Sama po sebi je navaden in zelo nežen, vendar je pomembno, da ne prejedite rib, medtem ko kuhate, in storite vse, da ne bi izgubili svoje oblike. Za ribanje te ribe potrebujete veliko olja in jih poravnajte le enkrat. Nato bo morsko dno imelo okusno skorjo, meso pa bo mehko in dišeče.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com