AmriFla.com

Hondroprotektorji za normalne pse in velike pse pasme

Bolečina v sklepih psa je zelo pogost pojav. V tem primeru so živali izpostavljene takšni nevarnosti, da jih je treba včasih spati. Večina bolezni se pojavi pri velikih pasmah, vendar te strani ne mimo majhnih.

Chondroprotektorji, ali je to?

Hondroprotektorji za pse, to so zdravila, s katerimi poteka obnovitev tkiv hrustanca. Osnove teh zdravil snovi so hondroitin in glukozamin. Hitra asimilacija takih elementov se pojavi, ker so že v skupnem tkivu. Poleg tega sestava kondroprotektorjev vključuje kompleks vitaminov, ki pozitivno vplivajo na mišično-skeletni sistem.

Uporaba tega zdravila lahko ustavi proces uničenja tkiva, odstranjuje vnetne žarišča in poveča elastičnost sklepov. Uporablja se lahko v preventivne namene in ne počaka na pojav bolezni. Pomembno je, da vzamete kondroprotektorje v času, ko psi spreminjajo zobe ali ušesa. Posebna potreba je pri uporabi mladičkov velikih pasem. Razvoj takih posameznikov gre za povečano hitrost in pogosto se rast mišičnega tkiva premika naprej. Postopek nastajanja sklepov zaostaja, kar lahko povzroči displazijo kolka ali bolezen špala. Priporočljivo je, da zdravilo uporabljate pri živalih, katerih svoboda je omejena.

Vrste kondroprotektorjev

Lahko jih razdelimo na štiri skupine:

 • glukozaminoglikani. To je glavni element skupnega tkiva. Popolnoma odpravlja uničujoče trenutke v sklepih;
 • antioksidanti. Take snovi imajo olajševalne učinke. S pomočjo teh sestavin lahko kondroprotektorji obnavljajo obolele tkivo tudi pri zelo starejših pseh;
 • ekstrakti protivnetne narave. Med njimi so infuzije koprive ali kamilice, ki odpravljajo napetost in ovirajo nove formacije ter so prav tako uspešni pri boju artritisa;
 • mešanica cinka, mangana, bakra in selena. Ta spojina tudi popolnoma odpravlja vnetne procese.

Hondroprotektorji za pse, potrebujejo za uporabo

Zaradi snovi, imenovanega glikozaminoglikani, ki ga vsebuje psi v hrustančnem tkivu, imajo sklepi dobro mobilnost in elastičnost ter so tudi dovolj mazani. Osnova snovi so polisaharidi. S starostjo hrustanec grozi. Ta prostor je napolnjen z levkociti in drugimi encimi, ki dajejo zagon vnetnim procesom. Težave bolečine, ki jih spremlja trenje sklepov v odsotnosti mazanja. Vnetni proces se povečuje in bolečine so še slabše.

Hondroprotektorji za pse je treba uporabiti v naslednjih primerih:

 • V primeru bolezni psa z artritisom ali artrozo;
 • Živali, ki so po starosti od 8 let do velikega po naravi, morajo vzeti zdravilo za preprečevanje. To je še posebej pomembno za velike skale;
 • po boleznih tudi zaradi preprečevanja;
 • ko se uporabi pnevmatika. Jemanje hondroitina ali glukozamina bo povzročilo hitrejše okrevanje;
 • za vse velike pasme psov.

Navodila za uporabo

Vsako zdravilo jemljete Na različne načine pa obstajajo splošne točke:

 • učinek hondoprotečnikov, vključno s hondroitinom z glukozaminom, je zelo počasen. Da bi zdravljenje učinkovito, morate iti skozi ves tečaj. V nasprotnem primeru ne bo nobenega rezultata;
 • če je bolezen displazija, še posebej velike pasme psov, mora biti zdravljenje neprekinjeno. Na žalost pa ne moremo vedno pomagati taka zdravila, kot so hondroitin ali glukozamin;
 • obstajajo časi, ko so psi prisiljeni vzeti človeška zdravila. To se zgodi zelo redko in samo po navodilih veterinarja. Človeški preparati za pse različnih pasem praviloma niso primerni;
 • priporočam starostnim psom, ki redno dajejo kondroprotektorje. V primeru velikih pasem bi morali mladiči, kot sta hondroitin in glukozamin, uporabljati že od zgodnjega otroštva, da zmanjšajo tveganje za bolezni v procesu odraščanja.

Kontraindikacije

Treba je opozoriti, da za uporabo kondroprotektorjev ni posebne kontraindikacije, kar velja za vse pasme psov. V nekaterih primerih lahko snovi hondroitina ali glukozamina povzročijo alergije. Vendar pa se bo zgodilo takoj, takoj, ko je zdravljenje ustavljeno. Z veliko skrbjo morate dati zdravila nosečnicam in trpeti ledvični bolezni.

Potreba po kondroprotektorjih

Če ni potrebe po zdravljenju živali s kondroprotektorji, je treba razmisliti o potrebi po preventivnih ukrepih. Stvar je v tem, da ta zdravila niso poceni in lahko drago dragi dragi pasji pasjejo dostojno količino. Pri preventivnih ukrepih lahko storite s substitucijami. Podatki, da so chondroprotektorji edinstveni, ne ustrezajo resnici. Vključujejo elemente, ki so v naravi in ​​se uporabljajo v drugih zdravilih.

Pri tem morate hraniti svoje najljubše pse, ves čas pod nadzorom:

 • redno spremlja težo. Če je pasma majhna, mora prehrana vsebovati pusto meso, lahko piščanca. Če uživate veliko maščobe, bo zmanjšalo živalsko življenje za vsaj tretjino.
 • V starosti treh let je treba vsako pasmo psa prenesti v normalno prehrano. Prehrana ne sme vključevati suhe hrane, kar povzroča bolečine v sklepih zaradi odlaganja soli. Posledica tega je izguba elastičnosti.
 • Vsaka pasma psa mora hoditi tri ure. Med tem časom se sklepi stalno premikajo in tkanina ne ojača. Včasih je treba dolžino sprehoda skrajšati. To se zgodi v primeru starega psa;
 • je zaželeno, da redno vodimo živali z ribjim oljem, ki je zelo bogata z vitamini.

Hondroitin in glukozamin za pse

Aplikacija za hondroitin za pse in glukozamin, se dogaja 20 let. Njihova najboljša uporaba je proti osseoartritisu pri starostnikih. Te snovi so prisotne v hrani, pa tudi pri vitaminih. Trenutno obstajajo številna podjetja, ki so vzpostavila proizvodne linije za takšna zdravila. Poleg tega se izvajajo obsežne študije o teh snoveh.

Chondroitin se pridobiva iz hrustancev, kitov in morskih psov.
Glukozamin - se proizvaja s hidrolizo citina, ekstrahiranega iz lupin.

Chondroitin in glukozamin so našli svojo aplikacijo v boleznih kolčnega kolka. Obraba gladkega hrustanca se začne in se začenja suho trenje kosti, kar povzroča zelo hudo bolečino. Tudi zdravila se uporabljajo v primeru bolezni diska hrbta.

Običajno pri zdravljenju hondroitina in glukozamina potrebujejo stare pse velikih in včasih srednje velikih pasem. To se kaže v pomanjkanju, težave pri vzpenjanju po lestvi. Redna uporaba takšnih snovi lahko vrne svoje organe v izgubljene funkcije.

Glusozamin in hondroitin se najdejo neposredno v hrustančku. S pomočjo glukoze je telo vzpostavilo sintezo teh snovi zaradi biokemijskih procesov. Če je telo zdravo, potem ni težko sintetizirati takšnih snovi v količini, ki je zanj potrebna. Druga stvar je, če bolezen ali začetek starosti. Razvoj tega gradiva je že nezadosten in zahteva dodaten priliv od zunaj.

V procesu življenja, obrabljen hrustanec, ki jih potrebuje za sintezo novih celic Glyuzozamin samo podpira celice, ki so odgovorne za sintezo, v katerem oblikujejo proteoglikane in kolagen. So osnova hrustančnega tkiva. Chondroitin se ukvarja z blokirnimi procesi, ki so povezani z obrabo.

Te snovi nimajo nobenih stranskih učinkov, razen za začasno bruhanje, če pa ga je pes začel vzeti, se ne ustavi več. V nasprotnem primeru se bo uničenje hrustanca nadaljevalo. Po osmih tednih se lahko odmerek zmanjša. Takšna zdravila nista v nasprotju z drugimi zdravili ali vitamini.

Priprave so lahko dostopne, vendar morate vedeti, da so izdelani tako za posameznike kot za pse. Pri različnih pripravkih je neenakomeren delež glukozamina in hondroitina. Poleg tega je sestava psov, še vedno mangan ali askorbinska kislina, za izboljšanje procesa asimilacije.

Šele pred kratkim, veterinarji se seznanili s koristmi takšnih snovi, saj niso vse farmacevtske družbe sodelovale pri njihovi promociji.

Hondroprotektorji za velike pse

Ker so velike pasme psov bolj verjetno takšne bolezni, priporočajo zdravilo "Bonharen". Razlikuje se po tem, da se daje intravensko, s čimer se ne poškoduje prizadetega območja. Vključeno v sestavo hialuronske kisline, zlahka prodira v težko dostopna mesta, kjer poteka vnetni proces.

Starejši, velike pasme psov priporočen hondoprotector "Stride". Zunaj je bel prah, ki omogoča psu, da se premika v gibanju.

Nemogoče je nedvoumno govoriti o teh pripravah. Pregledi so zelo raznoliki. Toda lahko prepoznate vzorec. Ljubitelji psa, ki so to zdravljenje že dolgo uporabljali, so zagotovo dosegli rezultate.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com