AmriFla.com

Kje iti ribolov v regiji Saratov

Ribolov v regiji SaratovRibolov je odlična vrsta rekreacije, ki združuje strast, strast, enotnost s svetom narave in miru. Prebivalci Saratov v zvezi s tem so zelo srečni, saj so ti kraji bogati z vodnimi viri. Obstajajo ribniki, kjer lahko ribarite brezplačno. Obstaja tudi ogromen izbor turističnih centrov in plačanih mest za ribolov.

Raznolikost rezervoarjev

V tej regiji je okoli 200 rek, od katerih je največja Volga. Njegova dolžina na ozemlju Saratovske regije je 420 km. Velike vodne arterije vključujejo:

 • Majhen in veliki Irgiz.
 • Veliki Karaman.
 • Yerslan.

Zimski ribolov v regiji Saratov

Vse zgoraj navedene reke so pritoki Volge. Z vidika ribištva so bolj priljubljene manjše vodne arterije:

 • Hoper.
 • Alay.
 • Ilovlya.
 • Chardim.
 • Medvedka.
 • Kurdyum.

Volgogradski rezervoar

Ta rezervoar za sladkovodne vode je eden največjih v regiji. Njegova površina je več kot 3100 km2. Dolžina je 540 km, največja širina pa 17 km.

Ribolov v Saratovu

V rezervoarju, ki ga naseljuje več ducat vrst rib, pride tako veliko ribičev v upanju, da bo dobil dober ulov. Povprečna globina rezervoarja je nekaj več kot 10 m, največja - 41 m.

Voda rezervoarja je bogata z ostriži, somi, ščugom, zanderjem, burbotom. Roach je prevladujoča vrsta na teh krajih. Tudi v rezervoarju ulovimo krap, šunka, krap.

Ribolov se lahko opravi tako z obale kot s posebnega čolna. Najpogostejše ribe so roach. Praviloma ga ujamejo ob obali. Vendar pa se do konca pomladi, ko se začne drstenje, močno zmanjša. Ponavlja le v drugi ali tretji deceniji junija.

Pramen se ujame na plavajoči palicini neposredno ob obali. Z začetkom drstenja je mogoče ujeti le na globino s pomočjo vabe. Najpogosteje se rosa nahaja na mestih s peščenim strmim dnom, kjer ni dreve. Pogosto se pljuvja na mesnati mamici (ječmen, testo, zdrob). Najpogosteje za ribolov ribiči uporabljajo krvavih.

Saratovski rezervoar

Starost Saratovskega rezervoarja je relativno majhna. Nastala je pred približno 50 leti. Rezervoar je precej velik, njegova širina doseže 15 km, njegova dolžina pa 340 km. Na njenem ozemlju so otoki velikih in majhnih velikosti. V rezervoarju je praktično ista vrsta rib kot v rezervoarju Volgograd. Tukaj lahko ujameš asp in borsch.

Obrežje ribnika praktično ni prilagojeno ribolovu, najboljša možnost je uporaba čolna. V tej regiji so veliki primerki smuči. Bilo je primerov, ko so ribiči ujeli posameznike, ki tehtajo več kot 12 kg.

Tukaj lahko napolnimo tudi zbirko trofej, ulovimo impaktivno velikost. Po navedbah ribičev so v teh vodah zelo veliki krapi, katerih povprečna teža doseže en in pol kilogramov.

Reka Ilovlya

Območje blizu reke Ilovlya je zelo slikovito. Tukaj se ne morete le sprostiti, ampak tudi odlične ribe. Ta plovne poti je pritok Don. Trajanje je relativno majhno - 358 km.
Saratovski rezervoar

Reka prečka dve območji - Volgograd in Saratov. Lokalni ribiči zelo ljubijo ta ribnik, saj je bogat z ribjimi staleži. Tukaj živijo plenilci, ščuka in ostrižje. Najpogostejši tipi rib so roach, kraški krap, ide, šopek.

Najbolje je, da ribarite s čolnom, saj je obala prekrita s plišasto in bujno vegetacijo. Vendar so se nekateri ribiči v takih razmerah prilagodili ribam. Prednosti uporabe čolna so očitne:

 • Izbirate lahko med poljubnimi mesti;
 • prehod zlitine se izvaja tiho, to ne bo prestrašilo rib;
 • kakovost ribištva je veliko višja, saj je mogoče obkradati poljubno mesto blizu travnatih bank in grmovja obale;
 • V globino najdemo večje vzorce rib.

Zimski ribolov

Skupaj je okoli 17 tisoč vodnih rezervoarjev v regiji, zato je več kot dovolj ribolovnih območij. Za ljudi, ki ne marajo dolgih potovanj, bo odlična možnost za zimski ribolov nasip v mestu Saratov.

Zimski ribolov

Obstajajo tudi drugi "zeleni" kraji. Okoli 40 km od regionalnega centra je vas Chardim in istoimensko reka. V ribniku je obilo perč in ščuka. Ti plenilci so našli tudi v Volgi, v bližini Usovki (Voskresenskiy okrožje). Blizu vasi Pristannoe dobri griz.

V zimskem ribolovu je pomembno, da skrbimo za vašo opremo. Oblačiti se morate glede na vreme, tako da med čakanjem na ulov ne zamrzujte. Izkušeni ribiči priporočajo, da nosijo telo iz runo ali telovnik na telesu. Najboljši klobuk je klobuk z ušesnimi loputami. Ona bo ščitila glavo od vetra. Kot zgornja obleka naj uporabljate kombinezone in toplo jakno, ki bi pokrivala spodnji del hrbta.

Za zimski ribolov je potrebno pripraviti:

 • vrtanje;
 • dva ribiška palica - "balalaika" in s tuljavo;
 • več vrst vabe za ribe;
 • rezervni voziček.

Prosta mesta za zimski ribolov

V Saratovih in okolici je veliko rezervoarjev, vendar pa je neizkušenim ribičem težko najti mesto z dobrim grižanjem pozimi. V tem primeru je treba pozornost nameniti rezervoarjem, ki so jih izbrali starejši. Te vključujejo:

 • Mesto Saratov. Tukaj lahko ujameš klop in ščuk.
 • V vasi Usovka in na območju Vanguarda lahko izkoristite pranje in perilo.
 • V vasi Krasny Yar in v vasi Berezovka so na voljo posode, štruklji in podstavki.
 • V kanalu izven ključavnice (v Balakovu) lahko ujamejo velike kopje iz štokov, ki lahko dopolnijo zbirke trofeja.

Prosta mesta za zimski ribolov

Vsi kraji so za prosti ribolov.

Plačani ribolov

Poročilo o ribolovuNa območju regije je veliko cestninskih rezervoarjev. 70 km od Saratov, v bližini vasice Elshanka, je slikovito jezero Zmeinoye. To je eno od priljubljenih krajev, kjer je zagotovljeno dobro grizenje. Tukaj ne morete ujeti le ribje vrste, ki so običajne za to regijo (soma, ščuka, krap, len, krap), v ribniku pa so tudi bele kupide in postrv.

Še en "zeleni" kraj za ribolov je vas Dubki. Ta naselja se nahaja v bližini regionalnega centra (približno 16 km), tako da ne bo težko priti sem.

Tukaj tečejo reke Kurdyum in Guselka. Obstaja veliko krajev za ribolov v Saratovski regiji, in vsakdo lahko izbere tistega, ki je privlačil največ.

Kraji so zelo lepi in slikoviti: obstaja priložnost, da ne le lovijo slavo, temveč tudi dobro počitek.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com