AmriFla.com

Najbolj priljubljeni psi pasme mačk

Škornji psiUrbano življenje nima velikih in srednje velikih psov. Te živali nimajo prostora v mestnih stanovanjih. Ker v sodobnih mestih manj parkov in trgov, preprosto ne more hoditi velikih psov. Ni presenetljivo, da se v takih razmerah pridobi posebna popularnost piščančji psi

, ki so odlične za ohranjanje v mestu.

Ne mislite, da so prasi psi resnično darilo. Vsak izkušen pes ve popolnoma dobro vsebujejo ti otroci so včasih težji od velike živali. Vsaj zato, ker so psi psi zelo krhki. Danes se bomo pogovarjali o psihah, ki so najbolj priljubljene pri mestnih prebivalcih.

Razvrstitev

Psi pasmičnih pasem so primerne le za vlogo spremljevalca. Ne morejo v celoti služiti.

Vsi škratki psi so pogojno delite na 3 skupine:

 • Toy kamnine. Psi teh pasem ne rastejo v grebenu nad 30 cm. Njihova povprečna teža je 2 kg.
 • Škarje skale. Rast teh psov na grebenu je 35 cm. Povprečna teža teh živali je od 2,5 do 5 kg.
 • Majhna skale. Njihova rast lahko doseže 45 cm. Tehtajo v povprečju 10 kg.

Osnovno prednost psi pasme za pritlikavost - majhna teža in majhna velikost.

Ne mislite, da mali psi zaupajo. Da, hitro se pripnejo lastnikom in ljudem, ki so blizu njih, vendar so hkrati nepouzdani tujci. Če jim ni všeč tujec, jih takoj izjavi z glasnim lajanjem. Predstavniki nekaterih pasem lahko celo hitijo na moškega in ugriz.
Prasilni psi imajo oster um, zato jih je enostavno obvladati. Nekateri psi majhnih pasem se štejejo za lovske živali, zato jih, razen za usposabljanje, potrebujejo redno telesno dejavnost.

In kar je najpomembnejše: pasji pasji pašniki je zelo pomembno, da komunicirajo s svojim gostiteljem in mu prinesejo pozornost. Ponavadi spremljajo osebo povsod in jih pogosto zamenjujejo pod nogami. In to je lahko resen problem.

Za slabosti in slabosti piščančjih pse

Pred nakupom majhnega hišnega ljubljenčka morate pretehtati prednosti in slabosti. Psi pasmičev imajo tako pluse in minuse.

Minuse majhnih hišnih ljubljenčkov

 • Škrlatni pes na povodcuMajhen pes potrebuje previdno nego. Dejstvo je, da je njeno zdravje veliko šibkejše od velikega psa. Brez skrbi se bo samo zbolela.
 • Škrlatni psi zelo radi pozornost do. Zaradi tega se nenehno vrtijo pod nogami, kar pogosto povzroča poškodbe in nesreče. Ljudje lahko stopijo na njih, ne da bi jih opazili.
 • Psi škratov, kljub majhnim velikostim, plemenite šolarji.
 • Krma majhni hišni ljubljenčki bodo imeli le visoko kakovostno hrano, ker imajo zelo občutljive želodce. Na "slabo" ali "neprimerno" hrano te živali ne odzivajo na najboljši način.

Pros vzdrževanja majhnih psov

 • Zaradi majhnosti in teže teh psov lahko nosite roke ne samo odraslih, ampak tudi otrok.
 • Kljub slabemu zdravju majhnih psov dolgotrajna jetra. Njihova življenjska doba je 15 let ali več.
 • Škornji psi so zelo prijazni. Z lahkoto pridejo skupaj z ljudmi različnih starosti.
 • Kljub majhnemu številu, so psi psi obupno drzni. Pogosto se pridružijo svojemu poveljniku kljub velikosti in moči sovražnika.

Najbolj priljubljeni psi pasme mačk

Majhna velikost, lahka teža, občutljiv videz in visoka družabnost - glavne značilnosti majhni psi. Polarnost različnih kamnin ni enaka. Naslednje so najbolj priljubljene pasme majhnih psov v naši državi:

 • Breed avstralski svileni terierAvstralski svileni terier. To je majhen pes, ki se šteje za lovskega psa. Seveda ne more loviti večjih živali, vendar ta terier odlično ulovi podgane. Silky Terrier po priljubljenosti je nekoliko slabši od Jorkširskega terierja, vendar je bolj aktiven in pogumen.
 • Jorkširski terier. To je ena izmed najbolj znanih pasem na svetu. Ti psi so zelo vezani na svoje mojstre in potrebujejo konstantno pozornost do. Glavna pomanjkljivost teh živali so šibki zobje.
 • Ruski igrački terier. Višina tega hišnega ljubljenčka lahko doseže 28 cm. Tehta ne več kot 3 kg. Ruski terier ima veliko oskrbo z energijo. In ljubi jo, da ga splash v prisotnosti lastnikov. Da bi se spopadli s to energetsko fontano, lastniki pogosto vzamejo ruske terierje z njimi za jutranjo vožnjo ali z njimi igrajo aktivne igre. Če se to ne bo zgodilo, bo pes začel porabljati energijo doma, kar lahko vodi do neprijetnih posledic. Ruski igrački terier je zelo enostaven za treniranje.
 • Škrlatno pinko. Ta pritlikavski terier je visok do 30 cm in tehta ne več kot 6 kilogramov. Živali te pasme nimajo volne, zato jih lahko hranijo kot alergični bolniki. Lastniki škratov se morajo spomniti, da ti psi ne dopuščajo prisotnosti v hiši predstavnikov drugih pasem. Egoisti so in si želijo sami premisliti človeka.
 • Angleški Toy Terrier CareAngleški igrač za terierje. Rast tega psa v vihru komaj dosega 30 cm, teža pa 3,5 kg. Ta terier ima velike oči, zelo tanke tace in barvo, bolj primeren za jelena, in ne za psa. Psi te pasme so zelo smešno narava. So prijazni do okolice in otrok. Ohranjanje teh psov v mestnih stanovanjih ne povzroča težav.
 • Brabanton. To so zelo aktivni mali psi. Predstavnike te pasme je mogoče brez težav usposobiti. Ne bojijo se komuniciranja s tujci in so pripravljeni biti prijatelji z drugimi psi.
 • Toy-fox terier. Največja rast te pritlikave pasme terierjev je 29 cm. Vendar pa se večina prstnih oder nihajočih komolcev komaj raste do 25 cm. Teža igrače-lisičjega terierja lahko doseže 4 kg. To je pameten pes, enostaven za uporabo. Na podganah odlično igra.
 • Pigmy pomeranian. Imenuje se tudi pomeranščina. Ta pasma se pravzaprav šteje za najbolj inteligentenega od vseh psov pasem pritlikavcev. Vendar kljub ostrimu psu teh psov ni težko trenirati. Trmastost Špica je še večja od uma. Ti hišni ljubljenčki radi prevladujejo in storijo vse, da lastniki izkažejo iz želje in ne obratno. Volna Spitz zahteva skrbno nego, v nasprotnem primeru bo izgubil videz.
 • Pasma PapillonPapillon. Standardna rast teh psov je 28 cm. Teža živali ne presega 5 kg. Papilloni veljajo za zelo zvesti. Ti psi so zelo aktivni in prijazno. In zelo so radovedni, zaradi česar pogosto trpijo. Poleg tega je treba papillone naučiti, da se skupaj z drugimi živalmi. V nasprotnem primeru lahko kažejo agresijo na druge pse in mačke.
 • Malteški pseći pas. To je "žepni" pes. Malteščino prvenstveno privlači njena lepota, a so hkrati aristokratske narave. Ti psi so vedno mirni in poslušni. Nikoli se ne upirajo ukazom gostiteljev. Maltezi zelo radi hodijo na prostem.
 • Bišon Frise. Ti psi rastejo na 30 centimetrov v grebenu. Največja teža je 7 kg. Ta pasma je bila vzrejena v Franciji, kar je jasno poimenovano. Psi so odlične velikosti in zelo lovijo majhne glodavce. Očiščeno ozemlje očistijo od podgan, ne slabše kot mačke.
 • Pudlica za igranje. To je eden najprijaznejših in najslajših piščal. Zaradi svoje inteligence in zmožnosti oblačenja se v cirkuških predstavah pogosto uporabljajo pudle. Pudlji imajo zelo puhasto krzno, a psi ne padejo. Zato, da bi ohranili lepoto plašča, mora lastnik hišne živali skrbno skrbeti za to.
 • Pekinec. Ta pasma se pogosto imenuje kraljevsko. Dejstvo je, da so pekinški kraljevski maniri. So muhast in se z otroki borijo za pozornost lastnikov. Če ima družina otroka, nato pa začetek Pekinga ni vredna.
 • Zajčja tašni. Ime mu je bilo dano dejstvu, da so njegovi predstavniki v zadnjem času lovili zajce. Ampak, ko je ta vrsta lova izgubila svojo priljubljenost, so se pritlikavi dachshundi spremenili v tipične spremljevalce. Toda to še ne pomeni, da ta pritlikav pes, če bo potrebno, ne bo mogel priti ven iz zajčjega jeka. Glavna stvar je ustrezno zvišati stopnjo.
 • Chihuahua. Psi te pasme štejejo za najmanjše. Povprečna višina teh hišnih ljubljenčkov ne presega 10 cm. Ker ima ta miniaturna velikost, lahko ta pes pogumno odstrani večjo žival. Po potrebi lahko Chihuahua ugrizne večjega sovražnika. Ampak to se zgodi zelo redko, ker je pes zelo prijazen in nekonfliktni. Mnogi rejci so ji zelo naklonjeni.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com