AmriFla.com

Papagaji so neločljivi: značilnosti vrste, skrb in vsebina

Papagaji so neločljivi - skrb in vsebinaVečina ljudi po vsem svetu ljubi papige. Nekateri jih vsebujejo za dušo, drugi za bližje naravi. Ljudje poučujejo ptice, da se pogovarjajo, izvajajo različne akcije v ekipi. Za mestne občane ta zabava pomaga, da se motijo ​​pri delu v stisnjenih pisarnah in se naučijo uživati ​​v življenju. Posebno pozornost med ljubitelji domačih ptic povzročajo papige neločljivo, ker njihova vsebina ne zahteva velikih naporov.

Papagaji so zaljubljeni

Značilnosti pogleda

Takšne papige so neločljivo povezane - to je zelo priljubljena perja med hišnimi pticami. Od drugih predstavnikov papagaji jih odlikuje kostno telo s svetlim perjem. Obarvane papige so lahko različne barve, kot so: zelena, modra, roza, rdeča, rumena, zelena. Kljun teh papagotov je debel in strjen. Barva kljuna je odvisna od vrste, kateremu pripada papiga, lahko pa je svetlo rumena ali rdeča. Po svoji velikosti so peljaci podobni vrabci ali palčkam. Dolžina papagaja je 10-17 cm, krila okoli 4 cm, dolžina repa pa je 6 cm. Teža ptic je tudi majhna in znaša 40-60 g.

Noge teh papagotov majhna, vendar kljub temu so ptice zelo agile in agile. Iz imena je mogoče sklepati, da papagaji raje živijo v parih in so zelo pritrjeni drug na drugega. Toda tudi oni lahko živijo ločeno, v primeru smrti ene od papagajcev pa druga še naprej polno življenje.

Vrste parazitov papagaja

Obstaja 9 vrst:

 • Masked lovebirdMaskirana. Habitat: Tanzanija in Kenija. Glava je črna in predstavniki ženskega spola so bolj rjavi. Na trebuhu, hrbtu, krilih in repu so perje zelene barve, vse ostalo pa je oranžne barve. Na očesnem območju okrog oboda so papige golobne površine z belo kožo. Te ptice se odlikujejo s svetlo rdečim kljunom.
 • Sivo-glava. Perje papiga so zelene, razen na nekaterih območjih. Pri ženskah je površina prsnega koša, glave in vrat zelena ali siva z zelenim odtenkom. Pri samcih imajo ti deli telesa svetlo sive perje. Pri predstavnikih moškega je kljun siv, rjava iris pa rjava. Območje hrbta in krila moških in žensk temno zelene barve. Spodnji del sestavljajo perje, barvane v zeleni barvi.
 • Pink-lice. Ta vrsta je najbolj priljubljena za vodenje hiše. V telesu razlikuje svetlo zeleno barvo, razen za hrbet, ki ima modri barvni odtenek. In tudi v barvanju je gladek prehod iz roza v grlu na rdečo v čelo. Kljun je svetle barve. Moški so nekoliko manjši od samic in svetlejši.
 • Rdečoča neločljivo. Večinoma perje so zelene. Območje grla, lica, čela in zasjenka ima svetlo oranžno barvo. Krila na notranji strani so pobarvane v črni barvi. Pri ženskah so perje večinoma barvano rumenkasto zelene barve.
 • Črna-ličila neločljivo. Po videzu je podoben maskiranemu nedeljivemu, razen manjše velikosti in sivo-obarvani glavi. In tudi zgornji del prsi je pobarvan v rdeče-oranžni barvi, površina repa pa je zelena.
 • neporočeniČrno krilo. Predstavniki te vrste imajo največje velikosti enako 17 cm. Paprika je prekrita z zeleno-zeleno barvo, razen svetlo rdečega perja na čelu, kljunu in blizu oči. Ženske in male piščance se razlikujejo po barvi samcev. Glava moških, za razliko od samic, je prekrita z rdečimi perjem in ne z zelenimi. Spodnji del krila, kot tudi njegov konico, so pobarvani v črni barvi.
 • Nerazluchniki Liliana. Predstavniki te vrste živijo v severnem delu Mozambika, v južni Tanzaniji, v Malaviju in v vzhodni Zambiji. Ta vrsta je podobna rožnatim inseparentom, vendar sprednji del glave in vratu v barvi spominja na jagode z jagodami. Kljun je rdeč in izgleda, da so bele očala na njihovih očeh. Plavut lepo šimerje, zahvaljujoč gladkim prehodom od zelene do rumene barve.
 • Ovratnik. Habitat je osrednja Afrika, Nigerija in Liberija. Perje je zeleno. Ta tip odlikuje prisotnost ovratnika oranžne barve na vratu črne barve. Dojka je obarvana rumeno, tadpole ima lepo ultramarinsko senco. Posebna značilnost te vrste papagaja je kljun črne barve.
 • Nerazluchniki Fisher. Ta vrsta se pogosto goji in hrani doma. Celotno telo papige je zeleno. Izjema je samo glava, pobarvana v rumeno-oranžni barvi in ​​nadhvoste, ki se razlikuje po modrem perju. Kljun papig je rdeč.

Življenjski slog v naravi

V svojem naravnem habitatu, predvsem v Afriki in na Madagaskarju, papige živijo v majhnih skupinah. Ptice bi radi ostajale blizu vode. Med letenjem, papagaji objavljajo muhe, ostre krike, ki plujejo z veliko hitrostjo. V prehrani papagaja je vključena tako rastlinska hrana v obliki majhnih jagod in različnih semen, kot tudi žival v obliki ličink in majhnih žuželk.

Ljubitelji papige ljubijo poravnati v votlinah ali v prostorih med koreninami dreves. Papagaji ne smeta živeti v pripravljenih gnezdah drugih ptic, kot sta čaplja in štorklja. Ženske gradijo hiše in inkubirajo jajca. Samci so odgovorni za krmljenje samic in izvaljenih piščancev. Položite ženske papige od 4 do 6 jajc, od katerih po približno treh tednih valilnih piščancih.

Nerazraluchniki skrbi in

Z ustrezno nego in vzdrževanjem papagaja lahko neplodnost v kletki živi do 20 let. Skrbi ne zahtevajo veliko truda, saj so te ptice neprecenljive tudi do sestave krme. V eni kletki se ptice srečujejo le s svojim videzom. Z drugimi pticami se papagaji zelo agresivno obnašajo in lahko celo ubijejo perje večje velikosti.

Če se odločite za parazite, bi morali vedeti nekaj funkcije:

Prostor

Prostor, v katerem bi morali biti papagaji, mora biti lahka, topla, brez prepiha in tudi z dobrim prezračevanjem. V mestnih pogojih se ptice pogosto hranijo v svojih stanovanjih. Papagaji se hranijo tudi na dvorišču, kjer se poleti lahko držijo na prostem in pozimi v prostoru.

Kletka

KletkaPosebno pozornost je treba nameniti celici, ki mora biti vse kovinske in prednostno ponikljan. Izberete lahko celice kombiniranega tipa, ki so sestavljene iz lesenih in železnih elementov. Takšne celice so cenejše, vendar kratkotrajne in lahko tudi postanejo gojišče za parazite, ki ogrožajo življenja papagaja. Celice so lahko izdelane tudi iz sintetičnih materialov. To stanovanje ima lep izgled in higiensko, vendar se boji visoke temperature.

Idealna celica za razmnoževanje te vrste papagaja je pravokotna oblika s ravno streho. Zahvaljujoč tej obliki se lahko celice zlijejo med seboj in jih je tudi enostavno očistiti. Če izberete stanovanje za papagaji okrogle ali poliestrske oblike, potem bo odhod in čiščenje povzročil težave, zaradi česar lahko paraziti pridejo v blato.

Oprema za kletke
V celicah mora nujno biti štrleče dno, zaradi čiščenja se bo spremenila v lahka naloga. Paleta je bolje izbrati kovino ali aluminij, namesto lesa. To bo povečalo svojo življenjsko dobo, ker bo vezan les hitro gnječil od vode, ki jo brizgajo papagaji.

V kletki je potrebno postavite kremo s premerom približno 1,5-2 cm, tako da papige prsta ne morejo popolnoma objemati. Najbolje je izbrati naravnost, narejen iz listavcev. Če so veje prinesli iz parka ali gozda, preden jih postavite v kletko, morate vrelo vodo prenesti, da odstranite možne parazite. Plastične posode ne delujejo, saj bodo poškodovale zdravje papagajev v obliki pilotov na nogah.

Dno kletke za papigePomembna oprema za kletko bo korita in pivka. Prenos ob njem ni priporočljivo, saj lahko voda mokro in pokvari suho hrano. Oba se ne priporočata, da se dajo neposredno pod kljuke, sicer lahko perutnina postane v krmo ali vodo. Za korito in skledo se lahko uporabijo posebne posode ali navadne steklene kozarce.

Dno Celice morajo biti obložene z žagovino ali plast prečiščenega rečnega peska. V nobenem primeru ne bi smeli uporabljati časopisov, ker je barva, ki se nanaša na njih, zelo škodljiva za ptice. Ni običajno uporabljati navadnega pisalnega papirja.

Kje postaviti kletko?

Kletka je treba postaviti na nivo oči in po možnosti v bližini stene, tako da se bodo ptice počutile varne. Kletka mora biti proč od različnih električnih naprav, ker lahko njihovo sevanje škoduje pticam.

Vzdrževanje zdravega načina življenja:

 • Sanj. Da bi zagotovili zdravo in udobno spanje za papige vedeti nekaj funkcij. V temi pokrijte kletko s krpo. To bo zagotovilo trdno spal, ker se papige ne bojijo žarometov mimoidoča avtomobilov in drugih nenadnih svetlobnih virov. Če je papiga ponoči nekaj preplašeni in on obnaša nemirno, vključuje osvetlitev, odstranite tkanine, in počakajte, da bo ptica počutili varne. trajanje spanja papige v poletnih mesecih je približno 10 ur, pozimi pa naraste na 12 ur.
 • Sončna energija kopeli. Papige morali sončenje za proizvodnjo vitamina D. Za zagotovitev pravilnega sončenju je potrebno za kritje dela celic tkiva, v primeru, da je ptica lahko ohladite v senci. Če je celica v sončenje na prostem, je treba zaščititi papiga iz ulice ptic, ki lahko povzroči kontaminacijo.
 • Kopanje v ljubezniKopanje. Popečke radi plavajo zelo, vendar ne pozabite, da mora biti prostor, v katerem bodo ptice vzeli vodne postopke, toplo in brez osnutkov.
 • Napajanje. Glavna hrana za indijance je mešanica zrn v količini 3 žlice. Hrana mora biti brez prahu in neželenih nečistoč. V prehrani papagajov je treba vključiti zelenjavo in sadje v obliki izbrisanih. Pregrinjati jih morajo na grobem kosu in jih obesiti v oblačilih na oblačilu. Koruzna kaša iz ajde, riža, kuhana na vodi brez sladkorja in soli. V pripravljeni kaši lahko dodate sadni pire v majhnih količinah. In tudi, lahko vključite v prehrani stročnice, ki so odličen vir beljakovin za ptice. Toda preden psi pustite fižol, jih je treba skrbno pripraviti. Da bi to naredili, jih večkrat namočimo v vodi in kuhamo vsaj eno uro. V prehrani papagaji mora biti prisotna zelenica, ki vsebuje veliko mineralov, vlaknin in vitaminov. Za te namene so primerni listi špinače, koprive ali solate.

Plemenski papagaji

Če lastnik želi domačega papiga pasme, potem mora vedeti, katere vrste so najbolj primerne za ta namen. Za razmnoževanje je najbolj primerna za rožnate papige, manj primerne maskirane in pekoče Fisher.

Za uspešno rejo papagaja je potrebno:

 1. Pravilno izberite par.
 2. Zagotovite temeljito skrb.
 3. Posebno pozornost posvečati papagaji, ko se piščanci izvaljujejo.

Možne bolezni

Z ustrezno nego in zagotavljanjem vseh pogojev, papagaji redko zboli. Če pa ptice hranite s slabo kakovostno hrano, lahko dobite zastrupitev ptic. Če ne očistite kletke, se lahko okužijo zajedavci. Osnutek ali mrzlo sobo bo pripeljalo do mraza. Prostor brez prezračevanja bo povzročil zastrupitev s strupenimi snovmi. Pri prevelikem vnosu in stalno vzdrževanju papiga v kletki se lahko pojavi debelost.

Za papigo je zelo težko pozdraviti in vsaka bolezen pogosto povzroči njegovo smrt, zato je za preprečevanje takih razmer potrebno zagotoviti ustrezno nego ptic in ustvariti vse pogoje za udoben obstoj.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com