AmriFla.com

Koliko vrabcev živi in ​​glavni razlogi za njihovo smrt

Koliko vrabcev živiPogosto se sprašujemo, koliko živih ptičjih ptic kot vrabci živijo? Na splošno je življenjska doba vrabca kratka. Vzroki za njihovo smrt, so zelo različni: so bodisi padla v kremplje plenilcev, ali umreti od lakote in mraza, in različne bolezni. Vendar obstajajo vrste, ki živijo od 10 do 20 let. V bistvu, te ptice živijo daleč od mestnega vrveža v naravi, kjer ni avtomobilov, rafinerije, kemikalije, vendar pa je veliko različnih in živila, primerna za njih, da bi lahko preživeli.

Do danes se najpogostejša in priljubljena vrsta šteje za hišnega vrabca (urbano). Še bolj znan je kot modri golob. Za razlikovanje med ostalimi pticami je zaradi svoje nenavadne barve in zvitka dovolj enostavno.

Zgodovina videza

Te ptice so bile prej naseljene samo v severni Evropi, ampak sčasoma se je njihovo prebivalstvo povečalo, začeli so obvladovati celotno Evropo in Azijo. Od 20. stoletja je vrabec uvožen v številne države, danes pa ga najdemo v Ameriki, Avstraliji, Novi Zelandiji in številnih otokih. Po človeka, ki je odkril vse več neznanih držav in krajev, se zdaj lahko vidi vrabec tudi na severu Jakutije, kjer je dovolj hladno.

Glavne značilnosti

Velikost in barva

  1. Opis ptičjega vrabcaTo je majhna ptica, katere dolžina telesa ni večja od 16 cm, teža pa okoli 35 g.
  2. Barva monotona v moških in ženskih - rjavkasto rjava s črnimi pikami.
  3. Bresta je bela ali siva.
  4. Liki so prav tako lahki, na krilih pa so rumeno-beli prečni pasovi.
  5. Kljub temu, med moškimi in ženskami obstaja razlika: v-vrabec dekle nad očesom je sivo-rumeno črto, in fant - temno mesto, ki pokriva grlo, golše, brado in zgornji del prsnega koša.

Življenjski slog in prehrana

Zaradi tega, da je ta vrsta dobro prilagojena življenju blizu ljudi (to je sedentarnih vrst ptic), vedno lahko najdemo hrano zase. Njihova prehrana vključuje različna semena posevkov, žitaric, jagodičev (češnja, češnja, ribez in drugo), cvetni brsti, različni odpadki iz človeške hrane (drobtine iz kruha). Če ni polja ali travnikov poleg habitata vrabca, se hranijo na semenih rastlin. Spomladi spomladi lahko jedo žuželke, ki jih tudi hranijo.

Reprodukcija

Vrabci - precej plodne ptice. Za leto življenja lahko odložijo 5 do 10 jajc 2-3 krat. Njihova gnezda so urediti v različnih opuščenih rovih živali, v razpokah stavb, v votlem drevesu, v grapah ali velikih gnezda ptic. Končni gnezdo - velika stavba iz slame, suhe trave, vejice, perja, z rahlo vdolbino na sredini jajce. Gnezdi, ki so zgrajeni na vejah dreves, imajo obliko nepravilno oblikovanega kroglice s precej debelimi stenami in stranskim vhodom.

Medtem ko ženka inkubira jajca (ta proces traja od 10 do 15 dni), moški nosi hrano: črvi in ​​žuželke. Po odprtini piščancev obe ptici začneta iskati hrano. Po desetih dneh življenja mlade piščance zapustijo gnezdo in ženska ponovno položi jajca. Zato se za eno leto izloči celo do 4-krat, da bi jajca položili.

Sestavljajo se v parih ali v kolonijah, vendar se zgodi zelo redko. Včasih celo vrabci lahko živijo svoje, čeprav kratke, življenje, kot ljudje, samo skupaj.

Prehrana v zimskem času
Kaj hrani vrabecVrabci nimajo predispozicije, da bi pozimi pozabili na topla območja. Zato jim je težko preživeti mraz. V zimskem času umrejo največje število ptic. Masti v telesu vrabca sploh niso, zato mora nenehno jesti. Pomanjkanje hrane pozimi, hipotermija povzroči smrt ptic. Zato ljudje omogočajo, da jih hranijo v hladnem vremenu. V poletnih mesecih morajo vraga pogosto krmiti, saj med letom odpadajo veliko energije, kar lahko privede do njihove smrti. Pomanjkanje hrane je še en kazalnik visoke smrtnosti ptic.

Izkoristite ali poškodujete?

Zakaj izginejo vrabci?Do danes ni bilo mogoče ugotoviti, ali so te ptice koristne ali ne. Upoštevajo se najnevarnejša za njih mačke in ptice plenilca, ki jih stalno lovijo. Ljudje pogosto dajo svojo roko na smrt vrabcev, morda celo ne zavestno.

Z obdelavo rastlin in dreves z različnimi kemikalijami, da bi jih zaščitili pred škodljivci, povečajo smrtnost ptic, saj so pridelki glavni vir hrane za urbane vrabce. Zato je pričakovana življenjska doba ptic manjša kot na podeželju.

Nekateri ljudje namerno zastrupljajo vrabce, saj škodujejo rastlinam in žitaricam. In da bi zaščitili svoje pridelke pred škodo, se morajo ljudje zatekati k tako hudim in hkrati krutim metodam. Zato takšne ptice ne živijo do 4 let.

Koliko let živi vrabec? Glede na vse navedeno lahko povzamemo, da je povprečni življenjski vrabec od 1 do 2 let. V izjemnih primerih te ptice živijo 10 ali celo 20 let, vendar je to zelo redko.

Glavni vzroki smrti:

  • brez hrane;
  • mraz;
  • plenilske zveri;
  • ekologija;
  • vse vrste bolezni.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com