AmriFla.com

Ribe družine trsk: lastnosti, vrste, habitat

Katere ribe so povezane s trskoRibe iz družine trsk praviloma živijo v slanih rezervoarjih, ki se nahajajo na severnem delu planeta. Obstaja okoli 100 vrst bič, vendar le eden od njih lahko živi v sladki vodi. Gre za burbot. Preostale ribe pripadajo morju. Mnogi ljudje, ki uporabljajo svoje ribe, morda celo ne ugibajo, da lahko pripadajo družini trsk. Ta članek vam bo povedal, kakšna je družina.

Videz in dimenzije

Ta vrsta v zadnji regiji ima lahko dve ali tri plavuti. V analni coni je praviloma nekaj plavuti. Odličen plavut v predelu repa. Za ribe te družine je značilna lastnost, da so vse plavuti brez koničastih žarkov.

Vsi posamezniki so opremljeni z velikimi luknjami za škrge in majhnimi anteni v predelu brade. Ribi družina trske je značilna plitva lestvica. V bistvu vse ribe, poleg burbot, raje živijo v majhnih jatah in ostanejo blizu dna.

Ribja trska je lahko velikaVelikost in teža sta lahko zelo različna. Na primer, posamezniki, ki krmijo izključno na planktonu, so veliko manj plenilci predstavniki te družine. Najmanjša vrsta trske trske je globokomorski gadikulus. Povprečna dolžina ta riba je 12 centimetrov. Lahko jo spoznate v severnem delu Atlantika. Ena največjih vrst je atlantska trska. Njene dimenzije lahko dosežejo do 1,8 metra.

Habitat

Te ribe živijo povsod na severni polobli. V južnem delu planeta lahko najdemo pet vrst. Vsa trska živi v morski vodi. Izjema od pravil je bila le burbot, ki je čudovito v svežih vodah Evrope, Azije in Amerike. Največ ljudi se nahaja v vzhodnem Atlantiku. In, seveda, vode ekvatorja postanejo en skupni habitat za to družino.

Obrok

Ker v tej družini obstajajo plenilci in ljubitelji zeliščnih dobrot, potem je njihova prehrana precej raznolika. Od vseh predstavnikov je vredno omeniti opice in trsko. Raje jedo rake in precej velike. Maščoba, pridobljena pri prehranjevanju živalske hrana s plenilci, se nanese v jetra v jetra.

Mora in ribolov

Vrste reproducira, praviloma v slano vodo. Nekateri predstavniki raje za to akcijo raje bolj razžvepljene vode. In le majhno število vrst uporablja rečni teren za drstenje.

Spolna zrelost pri ribah se pojavi po 3 letih. Nekatere vrste, na primer trska, so pripravljene nadaljevati rod samo po 8 letih življenja.

Drstenje traja zelo dolgo, kar traja več let. Zaradi plodnosti, trska lahko shranite okrog milijon jajc. Toda vsi člani te družine niso sposobni proizvajati toliko "majhnih rib". Na primer, Navaga, hrani največ dve tisoč jajc hkrati.

Putassu - ribe družine trskPeriod razmnoževanja se pojavi v hladni sezoni. V zimskem ali zgodnjem pomladu. Temperatura vode ne sme presegati 0 stopinj.

Takoj od prvih dni svojega obstoja, večino fritja odnese tok, ki jim omogoča, da se povsod širi.

Ta družina rib se šteje za zelo priljubljena in razširjena zaradi prisotnosti številnih uporabnih mineralov v mesu. Vsako leto je ulovljenih do 10 milijonov rib.

Najpogostejše ulovne ribe so:

 • vahnja;
 • stran;
 • polkovnik;
 • trska Atlantik.

Posebno priljubljen je filet te družine, pa tudi jetra, nasičena z veliko količino koristnih vitaminov.

Vrste trsk

Obstaja veliko vrst gadoidov na svetu. Najbolj znani pa so:

 • gadget;
 • merlang;
 • polkovnik;
 • molva;
 • severna navaga;
 • burbot:
 • trska Atlantik.

Gadikul

Gadikul - kaj je ta ribaGadikul velja za najmanjšega predstavnika svoje družine. Prednost živeti v globinah. Posebna značilnost te vrste so velike oči, ki zasedajo večji del glave.

Riba v povprečju doseže le 12 centimetrov. V redkih izjemah je lahko dolga 15 centimetrov.
Glavni habitat je Sredozemlje.

Merlang

Merlang - življenjski prostorTa vrsta živi v glavnem v bližini obale Evrope. Včasih ga vidite v Črnem morju. Povprečna dolžina te vrste je približno 50 centimetrov.

Glavna hrana je sestavljena iz majhnih rakov in majhne ribe, kot gerbil. Večinoma živi v plitvih globinah. Spolna zrelost se pojavi v 2 letih.

Aljaska Pollock

Ena izmed najbolj znanih vrst bičev - Alaska PollockVelik grozd te vrste rib je v severnem delu Tihega oceana. Izhaja izključno v hladni vodi na globini približno 600 metrov. Samo med drstenjem se izbere na obalo. Pripravljen za razmnoževanje od 3 let.

Povprečna velikost vrste je približno pol metra. Šteje se za najštevilčnejše ribe svoje družine.

Molva

To je eden od predstavnikov mesojede pasme. Prednostno živi na dnu. Posameznik lahko doseže 1,8 m dolžine. V primerjavi z drugimi vrstami trske je molja pripravljena za razmnoževanje veliko kasneje. Ponavadi se to zgodi po 8 letih.

Severna Navaga

Severna Navaga - habitati in značilnostiPredstavniki te vrste živijo pretežno v Belem in Kara. Poskusite ostati bližje obali. Posebnost je, da gredo v reke med drstenjem. Ampak vzrejni proces se izvaja neposredno v morski vodi. Zaradi ljubezni do mraza se riba pomnoži samo pozimi, pod debelo plastjo ledu. Odložena jajca držijo tal. Njihov razvoj poteka v 4 mesecih.

Povprečna dolžina rib je 30 centimetrov. Njihove priljubljene so črvi in ​​majhne ribe. Ulovijo navaga, praviloma v jesenskem in zimskem obdobju.

Burbot

Ribji burbot se nanaša na trskoTo je edina riba te vrste, ki živi v sladki vodi. Habitati so rezervoarji na severni polobli.

Prednostno izbere kraj bivanja v telesu čiste vode, katere dno je raztresen s kamni. V poletnem času burbot prezira, se zbudi sredi jeseni. Širi se šele pozimi. Ne maram dnevne svetlobe.

Povprečna dolžina burbota je 50 centimetrov. Teža približno ene in pol kilograma. Včasih je burbot lahko zelo velik, tehta več kot 20 kilogramov in do 12 metrov.

Atlantska trska

Atlantska trska - komercialni sužnjiTa vrsta trske najdemo v rdeči knjigi. Povprečna dolžina je 60 centimetrov. Hrani majhne rake in sled. Za večino habitat je Atlantik. Riba se pomnoži po 8 letih in doseže težo 4 kilograme.

Treba je opozoriti, da imajo absolutno vse ribe v trsku neverjetno okus. Plus, njihovo meso in jetra niso le okusne, ampak tudi koristne zaradi vsebine ogromne količine koristnih mineralov.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com