AmriFla.com

Nemški kurtshaar. Opis pasme psov

Opis pasme Nemški kurtshaarNemški kurtshaar je precej priljubljena pasma na ozemlju svoje domovine, toda v državah CIS je pes precej manj pogost. Zanj je značilna posebna gracioznost, pozitiven značaj in nepretrganost pri oskrbi. Včasih se postavlja vprašanje: kako ti hišni ljubljenčki niso najbolj pogosti na svetu, ker imajo tako številne prednosti in edinstvene lastnosti?

Nemški kurtshaar. Opis pasme psov

Predstavniki pasme pripadajo legendarni "veliki trojki" lovskih psov, ki prav tako vključujejo Drathaara in Langhaar. Nemški kurtshaar trenutno velja za najboljšega družinskega spremljevalca in neverjetnega lovca. Že v daljni preteklosti so živali lovili ptice, ko so namesto strelnega orožja obstajali samo psi in mreže.

Pomembno je omeniti, da so se ljudje v Kurzhaarju prav tako sklicevali na kratkoročni kazalec, nemško preprogo in nemško lubje. Ime je prevedeno kot kratkovodno.

Zgodovina izvorne pasme psov kurtshaar

Pred leti so kurtshars vzgajali plemiške osebe iz Nemčije in Avstrije. Predniki psov naj bi bili predstavniki starih lovskih pasem, čeprav na žalost ni podatkov o določenih vrstah. Po zgodovinskih dejstvih je bil standardni kurtshaar uradno sprejet v drugi polovici 19. stoletja. Pred uporabo strelnega orožja v Nemčiji so obstajale tri sorte teh legendarnih lovci:

 • Nemški kurtshaar-gonchyGreyhounds. Zasnovan za lov na velik plen, zasledovanje in zadrževanje;
 • Paket hrtov za opravljanje volkov in jelenov;
 • Psi. Izvedel eno ključno nalogo, ulovite majhne živali, na primer, zajca;

Kurtzhaarci so se vedno izkazovali za povečano vzdržljivost in izredno oster občutek. Zaradi tega se pasma pogosto uporablja pri lovskih pticah. Mimogrede, ta trend se nadaljuje tudi danes. Pes je hitro določil lokacijo plena in ga hranil, dokler ni prišel lastnik in mu dala mrežo. Prav zaradi tega je bil imenovan plenilec, iz pojma "leži pred plenom".

Tudi med lovci ptic odlično lastnosti španski kazalec je bil izločen. Vendar podrobne informacije o tej pasmi niso bile ohranjene, razen domovine in predpostavke, da je bila umaknjena s prestopanjem španskih policistov in španalcev.

Morda so bili predniki Kurzhaara italijanski lovci, in sicer italijanski in Spinona. Še pred nekaj stoletji pasma v veliko povpraševanje v številnih evropskih državah, poleg tega pa so bili, kot tudi za lov in za parjenje z drugimi.

Mnogi znanstveniki so prepričani, da so predniki kurtshaarskega psa Pointers in Marriage Italians. Prvi je postal priljubljen v Nemčiji v obdobju 15-17 stoletja. Takrat so potekali masovni prehodi s predstavniki lokalnih pasem. Toda to so samo predpostavke, saj ni nobenih zgodovinskih dejstev.

In čeprav prvotno nemške ptice ni bilo mogoče pripisati ločeni skupini živali, so kmalu začeli opazovati pse rejce razlikovalni značilnosti, ki so vplivale na nastanek nove pasme. Pomembno je opozoriti na dejstvo, da so Britanci so si zelo prizadevajo za proizvodnjo visoko specializirano lovec, medtem ko je Nemčija raje klasično različico. Vendar sta obe državi imeli eno skupno težnjo: lov je bil okupacija aristokrata in zgornjega sloja družbe.

Vendar pa je sčasoma takšna zabava postala na voljo celotni družbi, videz pištol pa je močno spremenil lovske standarde. Kot rezultat, je vzreja Kurzharovega psa izgubila pomembnost, namesto celotnih drevesnic in pakiranja psov so ljudje hranili en primerek na družino. In ker je lov začel potovati manj pogosto, je nemški kurtshaar dobil druge naloge.

Že v začetku 17. stoletja, standardizirati Lokalne pasme in vodilne plemenske knjige. Prve pasme, ki so bile pod vplivom inovacij, so bili angleški kazalci, ki so doživeli številne spremembe glede zunanjih lastnosti.

Potem so se britanske točke začele prečkati z nemškimi in kmalu z ostalimi žičnicami. S pomočjo takih postopkov je bilo mogoče izdelati hitrejše, elegantne in elegantne hišne ljubljenčke, ki so jih kmalu imenovali nemški kurtshaars.

Cynological societyVisoka stopnja nastajanje pasem kurtshaarskih psov izhaja iz druge polovice 19. stoletja. Že leta 1872 so bile živali vpisane v register Cynological Society of Germany, leta 1948 pa so to storili tudi v Angliji.

Ni bilo tako dolgo, dokler so se psi začeli prikazovati na velikih razstavah, potem pa so začeli uživati ​​po svetovnem povpraševanju.

Kurzhaar. Opis pasme

Nemški kurtshaar je velika pasma, ki ima lahko težo od 25 do 32 kilogramov s povečanjem 62-66 cm v grebenu. Po drugi strani pa psice rastejo na 58-63 centimetrov in tehtajo 21-27 kg. Pedigre posamezniki so določeni z naslednjimi standardov:

 1. Podolgovata glava, ki ohranja deleže debla, ima široko lobanje in rahlo štrleče čelo. Pri psih močan, atletski gobec, močne čeljusti in polna vrsta gosto mejnih zob zob;
 2. Slabo naguban ali premeten nos, na koncu katerega je majhna grba. Lob je obarvan rjavkast, nozdrvi pa so široko odprti;
 3. Srednje, zelo izrazite oči z gostimi vekami. Barva šarenice se spreminja. Običajno je rjava ali svetlo rumena. Manj pogosti so psi z lahkim irisom;
 4. Prekleti zveri. Ušesa se odlikujejo po visoki nastavitvi in ​​vrat je sorazmeren in mišičast;
 5. Močni, močni, mišični udi. Sprednje tace so poševno postavile ramenske lopatice, kosti ramen pa so rahlo podolgovate. Pri širših pticah je vidna atletska struktura;
 6. Srednji rep. Na koncu je rep redčen. V normalnem stanju je rep v vodoravnem položaju ali obešen. Ko se premika lov ali budnost;
 7. Tesno se drži trupa kože;
 8. Gusti krzneni plašč;Različne barve nemškega Kurzhaara

Trenutno so široko razporejene naslednje: vrste barva psa:

 • Črna kurtshaar negemonofonski. Običajno rjava ali črna;
 • pomešan z belim odtenkom;

Izkušeni rejci omenjajo druge sorte, na primer z rumenim tonom. Obstaja mnenje, da so takšni psi najboljši lovci.

Opis značaja nemškega Kurzhaara

Zaradi dolge zgodovine in plemenskih značilnosti se pasma kurtshaar šteje za lov. Vendar pa to ne pomeni, da imajo psi samo agresivne značilnosti. Kurzhaar je lahko ljubeči in dobronamerni domači hišni ljubljenček, ki bo zaradi svojega gospodarja šel za vse. Odlično dobi skupaj z otroki in je družinski sopotnik.

Eden od glavnih lastnosti značaja pasme kurtshaar se lahko šteje nagnjenost k zaščiti lastnine ali ljudi. Čistili posamezniki so močno pritrjeni na lastnika, potrebujejo dovolj pozornosti in skrbi. Z dolgotrajno osamljenostjo se pesu dolgočasijo, pomanjkanje normalne fizične aktivnosti pa lahko pripelje do njihove agresije, strahu ali resnih duševnih odstopanj.

Ni vsakdo lahko obdrži kurtshaara. Kot mnogi drugi veliki psi, ima ta hišni ljubljenec prevladovati in ga je težko navaditi na svoja pravila. Samo, če postane lastnik vodja za psa in bo še naprej držal svojega položaja, bo izobraževanje uspešno. V nasprotnem primeru bo žival postal škodljiv in neposlušen.

V opisu značaja pasme Kurzhaar je opaziti zelo razvit intelekt in veliko dobavo energije. Za normalno razvijanje hišnega ljubljenčka je treba zagotoviti intenzivno usposabljanje in obremenitve.

Znano je, da kurtshaar popolnoma soobstaja z drugimi domačimi hišnimi ljubljenčki, ne glede na to, ali je mačka ali pes. Toda majhne živali se lahko zdijo plen, kar je povezano z lovskimi instinkti. Začeti usposabljati psa bi moral biti v zgodnji dobi.

Skrb in vzdrževanje nemškega Kurzhaara

Pred tem je bilo omenjeno, da kurtshaars ne kažejo posebne kapricioznosti v smislu nege in vzdrževanja. Če vzgajajte hišnega ljubljenčka v stanovanju ali privatni hiši, potem potrebujete opremiti stelja v sobi ali shramba. Za normalni razvoj je treba psa hoditi vsaj trikrat na dan 40-45 minut. To je posledica moči pasme.

Psi operite 2-3 krat v dveh mesecih.

Kar zadeva hranjenje, je pomembno upoštevati nekatere značilnosti. Izkušeni kinologi priporočajo uporabo klasičnega dvakratnega obroka, vendar le z izključitvijo vseh maščobnih živil. Glavna sestavina prehrane mora biti meso, ki se lahko služi ločeno in s kašo. Pri krmi s suho hrano se pogostost uživanja hrane lahko zmanjša naenkrat.

Ščetka za pseObstaja en pokazatelj, da je hišnega ljubljenčka dovolj hranljivo snovi in ​​obremenitve - naj bi prikazala 3 zadnja rebra.

Pomembno je omeniti, da kurzari trikrat letno utripajo. V tem času morate skrbno speljati žival s posebnim glavnikom in nato obrišite z vlažno gumijasto rokavico.

Nemški kurtshaar velja za odlično pasmo psov z ljubeznivimi zunanjimi značilnostmi, z zadržanim in zvestim karakterjem ter odlično fizično zmogljivostjo. Toda samo z ustrezno nego in vzdrževanjem boste lahko razkrili celoten potencial tega neverjetno skale.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com