AmriFla.com

Opis rib v postrvi. Razlike med morjem in reko so raznolike

Opis videza postrviPostrv je kolektivni vzdevek za več vrst lososov "postrvi". Ta čudovita in neverjetno okusna riba je mogoče najti v katerem koli rezervoarju naše države. Res je, da to ni tako enostavno. Potrebuje vso sposobnost navadnega ribiča, da razmisli o tej ribi v svojih rokah. Postrv je mogoče ocvrti, prekajeni, nasoljeni in celo jedli surovi. Kaviar se šteje za domišljijo ruske kuhinje.

Zunanje karakteristike

Barve so odvisne od habitata. Obstaja morsko postrv in reka. Raznolikost je razdeljena na dve veliki podvrsti v barvi: bela in rožnata. Na primer, morski in rečni pestriki so povsem drugačni barvi, saj se morsko okolje razlikuje od reke v prisotnosti plenilcev, slanosti vode in podnebnih razmer danega kraja.

Moški so nekoliko manjši od samic. Ženska lahko doseže dolžino 1 metra in tehta 20-25 kg. Standardna telesna teža te ribe variira od 400 do 700 gramov, dolžina telesa pa je 30-40 cm.

Ozernaya

 • Videz.

Kje živi postrv?Raznolikost jezera se nanaša na družino lososa, sladkovodno vrsto, pol-plenilca. Ozernoy predstavnik te vrste je v temnih barvah in svetel, odvisno od habitata. Če je voda v jezeru temna in blatna dna, potem ima losos temno barvo z velikimi črnimi pikami na hrbtu. Če je voda čista s svetlo peščeno zemljo, potem bo ustrezna barva rib.

Postrv je v obliki torpeda, ki omogoča premikanje pri visoki hitrosti na dolge razdalje. Glava majhna, sorazmerna s prtljažnikom. Gobec je prepletena oblika. V čeljusti sta dve vrsti stalnih zob. Trup je rjavega sence.

 • Habitat.

Kaj je postrv?Jezerska postrv živi v gorskih jezerih Evrope s sladko vodo. V rezervoarjih, kjer je postrv, temperatura vode je zelo nizka. Zato se ta vrsta motley imenuje "hladnokrvna". Ta postrv živi v pogojih, ki niso primerni za druge posameznike, kjer je temperatura vode 20 ° C in nižja.

V Rusiji je lahko jezerska postrv v Ladogi ali Onega jezerih. V velikih jezerih je tako imenovana dročna postrv, telo te lepote lahko doseže 15, 20 in celo 30 kg.

 • Drstenje.

Spolna zrelost jezerske postrvi doseže telesno maso 2 kg. Za drstenje so se ženske pestice dvignile iz jezer v reke in v kamenčke s prodnatim dnom ali v rudnikih, ki se spravijo kaviar. Mladi losos v večini delcev ostaja in raste v reki, postaja reka skupna postrv. Nekatera jajca spet spustijo v jezero in vodijo jezersko življenje.

 • Hrana.

Jezerska postrv se hrani na insektih ali jajcih drugih posameznikov. Vendar lahko jedo tudi jajca, če niso dovolj pokrita. V prehrani lahko dobite celo majhne živali, bazen. Najbolj aktivno obdobje postrvi v močnih vetrovih ali v deževnem vremenu, veliko dreves različnih žuželk pada z dreves. V tem obdobju lahko vidite plažo za skok za "hrano". V zelo vročem vremenu se ta riba drži blizu črtic ali "hibernacija" v svojih vrvicah.

Rainbow

 • Videz.Kako izgleda postrv ribe?Iridescentna pestrushka uživa velik uspeh pri lastnikih zasebnih ribnikov. Tukaj je ribe ali oboževalci uživati ​​v ribah. Losos ima zlato barvo, ob straneh pa je izrazita škrlatna linija, ki se premika na škrge, ki se manifestirajo med drstenjem. Zgornji plavuti in rep črne točke vzdolž celotnega oboda. Srednje usta, majhne oči. V čistih vodah ima svetlo odtenek in se imenuje bel losos.

 • Habitat.

Domovina mavričnega lososa je Severna Amerika. Mavrična postrv živi v sladkovodnih rekah. Ta vrsta bolj potrebuje kisik, zato ostane na površini vode. Taka riba ne more živeti v ribnikih, kjer voda zamrzne. Toda ta pestrushka je v celoti sposobna živeti v toplejših vodah, v nasprotju s potočno postrvjo.

 • Drstenje.

Spolno zorenje ženske pride šele v četrtem letu življenja, moški razvije eno leto hitreje. Čas drstenja je 1,5-2 mesecev. Kaviar ima velik premer 5-6 mm. Po razrezu se jajca še vedno hranijo na račun žolčnika in po drugem tednu življenja se začnejo hraniti.

 • Hrana.

Adult postrvi so plenilci, zato jedo rake, majhne ribe, žuželke. Pestruška odlično ulovi mesece in žabe. Po drsti rib postane bolj aktiven in zelo hitro pridobiva težo. Večja je starost lososa, več rib vstopi v prehrambeni trg.

Creek

 • Videz.

V nasprotju z mavrico in jezersko postrvjo ima plazovita pestra rahlo sploščena oblika telesa. Trup ima belo barvo. Zgornji del telesa je sivkast senčnik s črnimi in rdečimi lisami vzdolž oboda. Spodnje pernice so oranžne. Srebrna pot teče vzdolž grebena. Rep je temno sive barve. Gobec je srednje višine, enake barve. Oči so majhne.

 • Habitat.

Kako ujeti postrvLosos naseljuje ZDA, Norveško in zahodno Evropo. V Rusiji se nahaja v porečju Kaspijskih, Belih, Azovskih morij. Ta lepi pestri družinski losos je viden v gorskih rekah in gozdnih potokih. Za potočno postrv Udobje velja za temperaturni režim do 20 ° C, koncentracija kisika 2 mg / l.

 • Drstenje.

Pravi čas za vzrejo je spomladi. Drstenje lososovega lososa od večera do polnoči, nato gre na počitnice in se nadaljuje z drgnenjem šele zjutraj. Za drstenje pite se ženske dvigajo vzdolž reke do halističnega dna. Tukaj tudi začne aktivno vydyotyvanie.

 • Hrana.

V majhni starosti postrvi se hranijo izključno na žuželkah. Vsaka povprečna riba in celo predstavniki so s starostjo primerni za hrano. Pekočo krmijo žabe, majhne živali. Vsi predstavniki lososa imajo božansko meso s sladkim okusom. Visoko cenijo strokovni kuharji in gospodinje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com