AmriFla.com

Koliko let živijo Rusi v tem terierju?

Skrbi za ta terierDanes so zelo priljubljeni majhni psi. Ena najpogostejših miniaturnih pasem je terierja. Te drobtine so tako krhke, da imajo lastniki pogosto vprašanje: "Koliko let živijo isti terierji?" Konec koncev, vsak lastnik želi, da je hišni ljubljenček čim dlje v življenju.

Življenjska doba miniaturnih psov ni odvisna le od genetike, ampak tudi od ustrezne oskrbe in kakovosti, uravnotežene prehrane. Mali psi živijo precej dolgo, od 10 do 15 let. Mnogi od teh terierjev lahko živijo do starosti dvajset let.

Koliko let živijo Rusi v tem terierju?

Število let, ki so živeli doma, je odvisno od številnih dejavnikov:

 • genetski dejavniki;
 • parametri psa;
 • nego;
 • hrana;
 • tla;
 • Sterilizacija.

Psi tega terierja živijo nekaj let dlje kot moški. V steriliziranih živalih praktično ni nobenih bolezni genitalnih organov, zlasti ne obstaja tveganje za nastanek raka.

Značilnosti miniaturnih kamnin

Kako razumeti staranje psaTeža te terierja se lahko razlikuje od enega do treh kilogramov. Psi, katerih teža je manj kot 1,5 kg, so nagnjeni k pogostim boleznim, proces zdravljenja traja precej dlje. Tudi cepljenje Te drobtine je težko prenašati. Zaradi svoje krhke strukture mini toyterery lahko dobite različne poškodbe, ki lahko negativno vplivajo na njihovo zdravje in življenjsko dobo.

Premajhna velikost se ne šteje za normo. Takšnim psom ni dovoljeno nadaljnje vzreje.

Skrb za mini pse doma

Koliko živi ta terier je odvisen od pravilne in redne oskrbe. Najprej ne smemo pozabiti na pravočasno cepljenje in dewormiranje terierjev. Če se pojavijo znaki bolezni, se morate nemudoma obrniti na svojega veterinarja.

Kot vse pasme psov, ti terierji potrebujejo svež zrak in sprehode. Njihova pomanjkljivost lahko vodi do skupne bolezni.

Majhni psi so zelo termofilni, zato v hladnem vremenu ne zlorabljajte svojih sprehodov. Da bi se izognili hipotermiji, morate vzeti topla oblačila in čevlje za vašega ljubljenčka. Dolgotrajna izpostavljenost soncu je tudi nevarnost za zdravje miniaturnih pasem.
Kompaktni pawls so izpostavljeni stresom. So zelo občutljivi na negativno vzdušje v družini ali sovražnost do sebe.

V nobenem primeru ne smejo pustiti psov na visoki nadmorski višini (visoko pohištvo), ko skočijo, se lahko poškodujejo.

Prehrana majhnih psov

Znaki staranja psaKoliko Rusev živi v tem terierju odvisno od hrane. Pravilno izbrana prehrana je zelo pomembna za zdravje tega terierja. Majhna hrana, domači psi so lahko suha in naravna hrana. Uravnotežena prehrana in visokokakovostni prehrambeni izdelki bodo pomagali preprečiti številne bolezni. Ne pozabite na vitamine, potrebujejo samo majhno telo.

Potrebno je nastaviti urnik hranjenja. V nobenem primeru naj pes ne dobi slane, začinjene, sladke ali maščobne hrane. In prav tako se je treba vzdržati klobas. Iz mesa lahko daste piščanca, goveje meso in občasno stranske proizvode. Svinjina, vključena v prehrano, je zelo odvračala, lahko škoduje krhkim organizmom.

Znaki staranja majhnih psov

Pogosto v majhnih hišnih ljubljenčkih v zgodnjih letih zobe začenjajo padati. To se lahko zgodi celo pri štirih letih, vendar to ne velja za znake odraščanja. To je značilnost majhnih pasem, zato ne bodite zaskrbljeni in preveč vznemirjeni. Priporočljivo je, da najprej spremljate ustno votlino, redno ščetite svoje zobe na svojega hišnega ljubljenčka in, če je potrebno, odstranite usedline.

Znaki staranja vključujejo:

 1. Zmanjšana aktivnost. Ta proces mora biti postopen, preveč drastično zmanjšanje aktivnosti ne more govoriti o staranju, temveč o prisotnosti katerekoli bolezni.
 2. Hišni začne spati več.
 3. Zmanjša čas iger za hišne ljubljenčke.
 4. Na ulici ima štirinožni prijatelj manj pozornosti drugim psom.
 5. Vizija in sluh se poslabšata.
 6. Pojavi se sive lase.

Kako ubogati pse tega terierjaNa vprašanje: "Koliko jih živi ta terier?" Obstaja veliko odgovorov. Vendar pa je pričakovana življenjska doba majhnih psov zelo pogosto odvisna od njihovih lastnikov. Pomembno je, da lastnik ljubi svojega hišnega ljubljenčka, skrbi za njega in se takoj obrne na strokovnjake za potrebno pomoč. Precej pogosto, da so terierji umrejo v zgodnjih letih zaradi neodgovornega, malomarnega in indiferentnega odnosa lastnikov.

Majhen pes je velika odgovornost. Preden začnete miniaturni pes, morate pretehtati prednosti in slabosti. Vredno raziskati Specifici pasme in videli, če ustreza vašemu življenjskemu slogu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com