AmriFla.com

Največja pasma mačk: govedina ali asher?

Kaj je največja pasma mačk?Privlačna muxing fuzzy - sanje vsakega otroka in način za lajšanje stresa za vse odrasle. Mačke so edine domače živali na svetu, ki so po svoji volji udomačene. Njihova milost fascinira in privlači ljubezen do svobode in neposlušnosti. Kljub značilnostim te živali mačke živijo skoraj v vsaki družini, njihova toplina in mehkobo ter potegne na dotik.

Mačke niso prvaki v velikosti med živalmi, in je neuporabna, ker potem ne bi bili tako pogosti, vendar impresivne živali dikcijo velikost privlači še več. Največje pasme domačih mačk so danes uradno priznale Maine Coon in Asher, vendar njihovi predstavniki niso edini rekorderji.

Zabeležite težo

Zelo debela mačkaNajjamejša mačka na svetu upravičeno priznana kot hišni Himmi. Njegova teža je bila 21 kg, kar mu je omogočilo, da vstopi v Guinnessovo knjigo rekordov, vendar, žal, posmrtno. Dejstvo je, da je bila mačka preveč lena, zato je izzvala takšen niz teže. Umrl je v starosti 10 let od ustavitve dihanja, ker se je pred tem preprosto ni mogel premakniti sam. Obod debelinskega pasu je bil 84 cm. Predhodnik-rekorder Holmi je bila mačka Spice, ki tehta 20 kg.

Najdaljša mačka

Velika domača mačkaUradno registrirani rekorder je dolg med mačkami predstavnik pasme Maine Coon. Cat imenovan Stewie od nosu do trtice ima 132 cm, ki mu je dovoljeno, da se v knjigo rekordov v petih letih. Glede na lastnika živali, ameriški Robin Hendrickson, njena najljubša najbolj nežno in ljubeče bitje, kljub impresivnih dimenzij.

Velikost zapisa

Maine Coon in navadna mačkaDolgo časa so bili podatki o velikosti domačih mačk, ki jih hranijo predstavniki pasme Maine Coon. Imenujejo se tudi:

  • Maine mačke;
  • Maine raccoons.

To je vzrok dejstva, da so bile prve mačke te pasme od zunaj značilne barve - črne tabby. Odrasli posamezniki lahko dosežejo težo 10 kg in so po videzu podobni svojim divjemu sorodniku. Značilne snopi na ušesih in lobanje struktura ne bo zmeden Maine Coon s katero koli drugo pasmo, in njihovo veličanstvo in si vizualno poveča velikost resničnih predstavnikov pasme.

Danes Največji Maine Coon živi v Avstraliji. Maček po imenu Rupert je pri starosti 3 let in že tehta okoli 9 kg. Mnogi bodo ugotovili, da je takšna teža v dovoljenem razponu za pasmo in nima nič posebnega, toda Maine Coons že več let narašča. Najbolj verjetno je, da bo hišni ljubljenec v naslednjih nekaj letih povečal težo za polovico, kar bi ga bistveno približalo rekordu in to brez napredka pri debelosti. Dejstvo je, da je impresivna velikost mačke Rupert - to je samo naravna ustava in dobro razvita mišična masa.

Priznani zapisi
Ašer in otroci - rast mačkSkupaj z Maine Coonom se priznavajo uradni nosilci zapisov med domačimi mačkami predstavniki pasme Asher. So se pojavili primerjalno nedavno, zahvaljujoč prizadevanjem ameriških genetikov pod vodstvom angleškega podjetnika Simona Brodyja. Leopard Cat, tako imenovana tudi pasma, so bili pridobljeni s prestopom Servala in azijskega leopardnega plenilca. Ker je bil namen eksperimenta ustvariti idealno bitje, je nastala žival po imenu boginja.

Zunaj pogled na največje mačke eksotičnih in grozno, čeprav je znak zelo nežen in miren. Stroški takšnega hišnega ljubljenčka danes presegajo 20 tisoč dolarjev, toda z mucko vsak lastnik prejme:

  • Domači mačji asherelita hrana za živali;
  • posebne igrače varnega materiala;
  • vse potrebne higienske naprave za nego živali;
  • letno zdravstveno zavarovanje;
  • 10 let posvetovanj s samim Ronald Trippom;
  • mikročipova mačka;
  • popolno cepljenje.

Najvišja mačka

Privlačna tesnila SavannahKljub dejstvu, da je Asher uradno priznana kot največja mačka, lahko tekmuje z njim predstavniki pasme Savannah, ki v resnici tehta več kot 15 kg. Ta pasma je bila vzrejena v 80. letih zaradi križanja divje afriške mačke in domače mačke. Absolutno vsi predstavniki pasme so zelo aktivni, poleg tega pa malo jedo.

Rast zapis, da je predstavnik pasme Savannah imenom Trumble - višina mačka je 48 cm in tehta le 9 kg. Trembl je vpisan v knjigo rekordov v starosti treh let in živi z gostiteljem v Združenih državah Amerike.

Zaključek

Majhen košček pasme maine CoonDomače mačke so razširjene po vsem svetu, zahvaljujoč človeku, ki ga ne preneha izboljševati in nenehno prinaša nove pasme. Veliki in majhni predstavniki vrste živijo v bližini ljudi več kot 10 tisoč let, vendar je njihova narava še vedno popolnoma razumljena. Usposobljeni puhaši lovci danes štejejo 256 vrst po celem svetu, a kdo ve, koliko jih bo čez 10 let in kako bodo izgledali.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com