AmriFla.com

Kako dolgo traja nosečnost v mački?

Kako dolgo traja in kako nosečnost poteka v mački?Nosečnost v mački je prijetno vznemirjenje in obdobje pričakovanj. Najljubša mucka, kot vsako drugo prihodnje rojstvo, potrebuje skrb in skrben odnos. Lastnik hišnega ljubljenčka mora vedeti, kako dolgo traja nosečnost in v tistem času zagotavlja ustrezno nego. Bomo podrobneje povedali, kako dolgo traja nosečnost za mačke in kakšna pozornost bo trenutno potrebna za hišne ljubljenčke.

Pogoji nosečnosti pri mačkah

Govorimo podrobneje o tem, kako dolgo nosečnost traja za mačke. Mnogi napačno izračunajo trajanje nosečnosti od parjenja do takojšnjega poroda. Vendar pa pravilno razmislite o obdobju nosečnosti od trenutka gnojenja. Običajno od trenutka zasnove mačke do dostave traja 9 tednov. Tak čas se lahko poveča ali zmanjša za en teden, kar velja za normalno. Trajanje mačk bo odvisno od pasme hišnega ljubljenčka, njegove starosti in telesnega stanja.

Opozoriti je treba, da je obdobje nosečnosti pri mačkah kratkodlakovih pasem, ki vključujejo abisinske, bombeje in ruske modre, lahko traja od 58 do 65 dni. Toda za dolgodlake pasme, ki vključujejo norveške in sibirske sorte, lahko izraz traja 72 dni.

Pomembno je. Če vaš muc ni v 72 dneh, se morate obrniti na veterinarja.

Znaki nosečnosti mačk

Kot ste že razumeli, je težko določiti datum zasnove in obdobja nosečnosti, vendar lahko opazite očitne znake, ki kažejo običajno opazujemo 20. dan po zasnovi. Na podlagi tega boste lahko natančno določili datum parjenja in izračunali, kdaj je vaša muca sesana.

Če govorimo o takšnih znakih, upoštevamo naslednje:

  • Pozorni lastnik ne bo zamudil prvih znakov nosečnosti pri hišnih ljubljencihBradavice rahlo povečajo velikost in postanejo svetlo roza.
  • Kisa se lahko ustavi premišljen, melanholičen in sedentaren. Veliko spi, malce jedi in ne želi igrati.
  • Žival zaradi sprememb v hormonih je lahko nekoliko slabše.

Pomembno je. Prepovedano je izvajati samo palpacijo trebuha, ki poskuša določiti prisotnost nosečnosti. Tako lahko nenamerno uščipnete brsti, kar bo pripeljalo do smrti mačk in zdravstvenih težav pri domačem hišnem ljubimcu.

Kako se nosečnost izvaja pri mačkah?

Govorimo o tem, kako je obdobje gestacije pri mačkah. Če veste, koliko časa in kako se nosečnost dogaja, boste lahko ustrezno skrbeli za svojega hišnega ljubljenčka, ki nosi mladiče.

  • Okoli šesti teden, ki raste v maternici, so se zarodki tako veliki, da se lahko celo z rahlim obrezovanjem trebuha čutijo mačk v notranjosti. Ne pozabite, da je treba na trebuhu hišnega ljubljenca lepo pritisniti, saj je mogoče amniotsko membrano raztrgati z ostrimi gibi, kar bo povzročilo spontani splav.
  • V petem tednu je trebuh opazno zaokrožen. Če ima vašega hišnega ljubljenčka tri ali več mladičev, potem želodec postane preprosto velik.
  • Običajno šesti teden ima mačka mleko.
  • Sedmi deveti teden se maternica napolni s tekočino. Z rahlim obrezovanjem trebuha lahko določite glavo mačk in trupa. Mačka v tem obdobju se lahko obnaša aktivno in nemirno. Išče osamljen prostor, kjer bo rodila mladiče.
  • Deseti teden žival postane neaktiven, miren in rahlo ločen. Njene prsi so povečane, bela ali prozorna sluz se lahko sprosti iz vulve.
  • Nekaj ​​dni pred začetkom dela mačka postane aktivna, stalno hodi za gostiteljem, telesna temperatura pa se lahko zmanjša na 37 stopinj.

Kako skrbeti za nosečo mačko
Preden boste udomačili svojega hišnega ljubljenčka, morate opraviti svoje cepljenje in ravnati z živaljo pred črvi. In tu, v obdobju nosečnosti kateremu koli zdravilu je prepovedano zdravilo. Če je vaša mačka bolna, potem se ne sami zdraviti, vendar se prepričajte, da se obrnete na veterinarja.

Zelo pomembno je zagotoviti visoko kakovostno prehrano, bogato z vitaminiČe govorimo o splošnih priporočilih o oskrbi, potem je za hišnega ljubljenca potrebno dobro hrano in mu zagotoviti mir. Pravilna prehrana je treba nameniti ustrezno pozornost. Če je vaša mačka na naravni prehrani, je treba kuhano meso vedno spreminjati z različnimi zelenjavo in sadjem. Najbolje je, da se posvetujete o prehrani od veterinarja ali rejca, ki vam bo povedal, kako in koliko krat dnevno hranite svojega ljubljenčka.

Če žival napolnite s suho hrano, potem bi morali dati prednost premium kategoriji krme, ki bo hišnemu ljubljencu zagotovil vse potrebne vitamine in elemente v sledovih.

En teden pred predvidenim datumom rojstva morate zmanjšati hranjenje mačke. Mamice v tem primeru bodo nekoliko manjše in rojstvo bo lažje za vašega ljubljenčka. V zadnjih mesecih nosečnosti je mačka zaradi povečane velikosti trebuha včasih težka vzdrževati osebno higieno. Zato morate redno obrišati intimna mesta živali z vlažno krpo. Nosečeni hišni ljubljenček je najbolje zaščiten pred povečano aktivnostjo. Teči z njo, vržejo ali aktivno stisnejo hišnega ljubljenčka v tem trenutku, ne sme biti.

Pomembno je. Da bi se izognili kakršnim koli težavam, morate najti lokacijo najbližje veterinarske klinike, ki deluje okrog 24 ur. Možno je, da vas bo strokovnjak potreboval v času dostave.

Možni zapleti med nosečnostjo

Iz različnih razlogov lahko pride do pojava telesnih poškodb, podhranjenosti, hipotermije, pregrevanja ali okužbe maternice pri mačkah. Najpogosteje se takšne spontane pojavitve pojavijo pri 4-5 tednih nosečnosti. Če obstaja sum o splavu, takoj vzemite kačo na veterinarjay. Mrtvi plod je čim prej odstranjen pred nastopom gnusnih procesov.

Zaključek

Bodi pozoren in prijazen do vašega hišnega ljubljenčka v tem težkem obdobjuNosečnost mačk je vedno veselo pričakovanje dopolnitve v družini hišnega ljubljenčka. Pri različnih pasmah mačk se lahko obdobje gestacije spreminja od 55 do 72 dni. V tem članku smo vam povedali, kako dolgo traja nosečnost, kako določiti datum zanositve in kako skrbeti za hišnega ljubljenčka, ki čaka na mladiče. Vse to vam bo omogočilo, da vam in vašo najljubšo muco prinesejo zdrava mladička, in žival sam bo kmalu odstopil od rojstva in vas spet prosil s svojim vedenjem.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com