AmriFla.com

Tri glavne sorte psi terierja

Kako ohraniti terierjeIme pasme "terier" prihaja iz francoske fraze chien terrier - "normalni pes". Večina terierjev je bila uporabljena med lovom na običajne živali, navadno lisice in badgerje, in za boj proti glodalcem (večinoma podganami na ladjah, kaščah, skladiščih in hlevih).

Značilnosti

Matično državo velike večine teh štirikolesnikov je Velika Britanija. Tukaj je bila ta vrsta psa zahtevana v povezavi z močno naklonjenost plemstva za lov. Zaradi širitve britanskega imperija so se ti psi razširili po vsem svetu.

Prehod je bil razlog povečanje števila vrst v več stoletjih. Odvisno od tega, kakšne vrste živalskih potreb so potrebovali, so bili dodani geni puža, pincherja, korgija in celo kitajskega grebena. Neuspešni mestizos so bili zavrženi, v mnogih primerih pa je bila vzreja uspešna, zahvaljujoč kateri lahko danes opazimo tako številčnost teriernih pasem.

Lovski instinkt je bil vlečen le v boju proti tipom. Tak pes je primeren za službo in za spremljevalca. Za vse vrste je značilna moč in živahni temperament, zato hišnemu ljubljencu potrebujejo redne sprehode. Z redkimi izjemami je za živali značilno močno zdravje in relativna dolgoživost glede na standarde psov: pes živi v povprečju 12-15 let.

Vrste terierjev

V skladu s standardi Mednarodne kinološke zveze obstaja 32 pasem terierjev. Sodobne sorte so običajno razdeljene v tri skupine:

  • Sorte pasjih terierjevDekorativna (igračka, Yorkshire in ameriška gola, Highland White, Jack Russell in drugi). Ti majhni psi imajo krhko telo in ne preveč močno zdravje. Standard za kamnine je teža do 10 kg in višina ne več kot 30 cm. Za lov teh kamnov se ne uporabljajo: so družabna bitja, tipični hišni psi. Njihov plašč zahteva redno nego. Dekorativni terierji ohranjajo svoj naravni temperament, zato dobro zaščitijo dom in lovijo majhne glodavce.
  • Lov in servis (škotski terier, airedale terier, fox terier, billington, welsh terier in drugi). Med posamezniki je pomembna razlika v teži in višini, vendar je za vse predstavnike značilna mobilnost, živahnost, veselo temperament in predanost lastniku. Te lastnosti psa ostanejo do starosti. Uporabljajo se lahko za lov in zaščito.
  • Boj proti pasmam (palačnik bull terier, Staffordshire bull terier in drugi). Od drugih terierjev se razlikujejo zunaj in značaja. Tukaj se je logično razvijal bojni temperament prijaznih terierov: živali so bile narejene posebej za udeležbo v dogovarnih in bikoborbah - precej brutalnih zabavah. Bojanje pasem terierjev odlikuje močna fizika, močne mišice, močne čeljusti in kratke volne, ki jih je težko razumeti. Psi teh pasem se ne strinjajo z drugimi živalmi, ampak so prijazni do osebe.

Odlične lastnosti terierjev je razvidno iz dejstva, da med celotnim vzrejnim obdobjem ni izgubljena nobena pasma. Nasprotno, pasja pasja terier postaja vse večja priljubljenost.

Priljubljenost terierjev v Rusiji

Jorkširski terier

Dog TerriersPo statističnih podatkih je danes najbolj priljubljena vrsta terierjev v Ruski federaciji. Pasma se vzreja v okrožju Yorkshire na severu Anglije kot družabni pes. Za lov, ta pasma ni absolutno namenjena: težko je najti igro, ki je ne presega velikosti in moči. Vendar pa so geni lovca v tem otroku močni, tako kot pri predstavnikih večjih pasem, zato nikoli ni proti lovu na žuželke in majhne glodavce. York je aktiven in energičen ter vedno z veseljem hoditi z lastnikom.

Pri razmnoževanju pasme Poleg dekorativnega malteškega pasjega psa so uporabili tudi nebeške in dandy-dotmont terierje. York ima majhno velikost, ki presega morda le Čivava, vendar že prinese ščepec in papillon. Predstavniki pasme ne presegajo teže 3 kg in povečajo za 25 cm.
Lepe svilnate dlačice psa zahtevajo skrbno nego. V odsotnosti rednega kopanja Volnena prevleka se zaljubljuje v tanglih in zbledi. Zlata barva ne izgleda tako spektakularna. Poleg kopanja s posebnim šamponom je potrebno redno čiščenje las. Otrok je nagnjen k alergijam, težavam s prebavo in zobmi, zato mora lastnik spremljati njegovo zdravje.

Jack Russell terier

To je kompakten "perpetuum mobile": pes ni sposoben sedeti mirno, je zelo agilen in hiter. Pasma je bila vzrejena za lov na lisice in se dobro sooča s to nalogo. Vendar pa se te vrste terierjev lahko uporabljajo tudi kot spremljevalec: njegov temperament definitivno ne bo nosil lastnika. Živalo je malo "noro" - na dober način.

Jack Russell Terrier lahko postane pravi prijatelj za otroka. Žival je nenehno v dobrem volju, se prostovoljno igra in ni nespametno zlo. Predstavniki pasme so dobri na treningu, kar jim bo pomagalo zmerno zmeriti. Če se odločite za takšnega hišnega ljubljenčka, ne pozabite, da bo vsak dan na sprehodu moral preživeti najmanj eno uro - to je, koliko mora hišni ljubljenček teči, da bi izpuščal presežek energije. Če ste navajeni na ohranjanje izmerjenega in mirnega življenja, ta pasma te ne ustreza. Razmislite, da je še težje obvladovati več takšnih psov.

Ruski črni terier (črni terier)

Dog TerrierPasma se vzreja v Rusiji in je najbližji sorodnik Risenschnauzerja. Ta pes nima lovskega instinkta, vendar je cenjen zaradi uma in storitvenih lastnosti. Od predstavnika pasme Izkazalo se je lepa iskana ali stražarska žival - za te namene je bil Black izvlečen.

Izbor je potekal po državnem redu s sodelovanjem reševalnih psov, pastirjev, rizenschnauzerja in airedale terierja. Če se odločite začeti hišnega ljubljenčka te pasme, ne pozabite, da črna ne more sedeti tiho brez zadeve in vedno potrebuje nekaj dela. Naraven sum pasme je mogoče samo likati z usposabljanjem. Črno zahteva druženje in redno komuniciranje s svojimi družinskimi člani. Predstavniki te pasme odraščajo počasi: psičnost igrivost izgubijo v starosti dveh let.

Črna terierjeva volna je treba vsak dan brisati s posebno krtačo in odstraniti ostanke hrane iz glavnika z brado in brki. Živali potrebujejo obrezovanje, zato, če nimate ustreznih veščin, je priporočljivo uporabljati storitve specialista. Pri istem fizičnem naporu in dolgih sprehodih črnega terierja so tako pomembni kot dobro urejeni videz.

Kako izbrati terierja mladiča

  • Opis pasme psov TerijerPri nakupu mladička od rejcev je glavna stvar, ki jo je treba posvetiti pozornost, skladnost živali s standardom pasme. Če ste izbrali določeno pasmo, preučite profilna mesta za parametre, ki jih mora imeti pes. S priporočili strokovnjakov vam bodo pomagale fotografije in video posnetki.
  • Ne upoštevajte imen patos staršev. Pomembni so samo podatki o mladičku in rodovniku, od katerih bo odvisen njegov strošek: dlje je, dražji bo strošek za vas.
  • Pri nakupu se ne zanašajte le na fotografije, otroku morate osebno videti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com