AmriFla.com

`Chiktonik`: navodila za uporabo za ptice, opis pripravka

Priprava pticVsak kmet, ki vzreja pitovne piščance, ugotavlja, da je treba zdravje živali nujno spremljati. Neugoden pojav sta bolezni in smrt mladih piščancev. To lahko vpliva na finančno stanje perutninarja.

Da bi zagotovili, da so ptice postale močne in zdrave, je brez preventivnih ukrepov nemogoče. Med obstoječimi zdravili so izolirane rešitve za oralno dajanje. Zagotavlja krmni dodatek, ki bogati živalsko krmo z različnimi snovmi in minerali. Tako je mogoče pospešiti rast piščancev.

"Chiktonik" navodila za ptice, opis

Med rejci ptic je zelo priljubljena droga "Chiktonik". To je rešitev za preoralno uporabo za piščance piščancev. Drog je učinkovit dodatek krmi. Glavni namen njene uporabe je treba pripisati.

 • obogatitev krme s koristnimi snovmi;
 • ravnotežje krme;
 • pospešitev rasti piščancev;
 • zagotavljanje produktivnosti pri odraslih pticah;
 • Priprava vitamina za pticenormalizacija metabolizma;
 • povečana odpornost proti boleznim;
 • okrepiti imunski sistem ptice.

Krmni dodatek se uporablja za različne ptice. Za njih je treba povezati Plasti, piščanci, gosi, race, purani in celo papagaji. Pogosto se "Chiktonik" uporablja za kunce, prašiče in kožuharje.

Krmni dodatek "Chiktonik": lastnosti

Zdravilo je razvrščeno kot probiotika. Zaradi osnovnih funkcij zdravila v telesu mladih domačih živali se vzpostavi mikroflora in normalizira presnovo. Sestava zdravila Vsebuje veliko hranilnih snovi in ​​aminokislin. Glavne aktivne sestavine vsebujejo vitamine je gammotonika skupine B, E, A in D. Zaradi njihovega delovanja v telesu piščancev in odrasle perutnine se lahko kompenzirajo pomanjkanje biološko aktivnih snovi. Uporaba krmnega dodatka omogoča, da opravlja več pomembnih funkcij:

 1. zmanjšuje smrtnost pri perutnini in drugih živalih zaradi različnih bolezni;
 2. povečuje imuniteto živali in pomaga upreti različnim okužbam;
 3. spodbuja razvoj mišičnega tkiva;
 4. zmanjšuje smrtnost zarodkov;
 5. povečuje produktivnost pridobivanja telesne mase pri domačih živalih;
 6. povečuje raven aminokislin in vitaminov. Zaradi tega se spodbuja rast piščancev;
 7. pri kokoših nesnicah povečuje proizvodnjo jajc;
 8. izboljša stanje ptic pri pticah, pa tudi kožo puhastih živali;
 9. povečuje apetit pri mladih živalih;
 10. pri pticah zmanjšuje tveganje kanibalizma;
 11. Žveplo, ki je del zdravila, popolnoma dopolnjuje pomanjkanje snovi v telesu. In tudi izključuje videz patologije razcepa.

Indikacije in kontraindikacije za uporabo zdravila "Chiktonik"

Glavni namen dopolnitve je uravnotežena prehrana in obogatitev telesa pri živalih, pticah. "Chiktonik" pomaga napolniti raven aminokislin in vitaminov. Priporočljivo je, da se uporablja v naslednjih primerih:

 • med aktivno rastjo mladih živali;
 • z nepravilno hranjenjem;
 • za ptice, ki so imele stres;
 • po prenosu zastrupitve;
 • med antibakterijsko zdravljenjem;
 • Po cepljenju je mogoče jemati zdravilo;
 • predpisuje hipovitaminozo;
 • v primeru presnovnih motenj, s pomanjkanjem aminokislin v telesu.

Raziskovalci so pokazali, da je "Chiktonik" odlično orodje za izboljšanje mikroflore. Poleg tega, sposoben je povečati imunost pri domačih pticah in živalih večkrat. Zahvaljujoč sredstvom se koristne snovi hitro absorbirajo.

Za zdravilo praktično ni nobenih kontraindikacij. Le v redkih primerih je možna slaba reakcija na sestavine zdravila.

"Chiktonik" za piščance: opis

Zakaj potrebujemo vitamine za ptice?"Chiktonik" za ptico je probiotik, ki ima črno-rjavo barvo. Lahko se sprosti v različnih vialah in v različnih količinah. Če se osredotočite na odmerjanje zdravila, predpisano v navodilih, je zelo realno izračunati, koliko denarja boste morali kupiti.

Rešitev predpisuje veterinar le v razredčeni obliki. V določenem odmerku se doda psi z živalmi. Za perutnino je povprečni odmerek en mililiter na liter vode. Govedo, in plasti so na voljo dva mililitra sredstev. Piščancem priporočamo, da dodate krmo, začenši s sedemdnevno starostjo. Nekateri izkušeni rejci perutnine uvajajo probiotik v obrok mladih živali, starih tri leta. Med cepljenjem se probiotik lahko vnese v prehrano, in sicer od tridnevne starosti mladih.

Med cepljenjem velikega števila ptic je zdravilo predpisano tri dni pred cepljenjem. Ne glede na starost in težo ptice, izračunajte en mililiter raztopine na liter vode. Če se načrtuje premestitev ali prevoz živali, bo treba v skladu s standardno shemo zahtevati dva dni.

"Chiktonik" se priporoča vsem skupinam živali pozimi. Ne glede na vrsto živali, v tem obdobju pomanjkanje vitaminov in minerali. V poletni sezoni je zdravilo priporočljivo za tiste živali, ki potrebujejo hitro povečanje telesne mase. Sem spadajo mesne pasme koz ali piščancev.

Kaj kmet mora vedeti pri uporabi izdelka?
Vsak kmet mora razumeti, da "Chiktonik" ni zdravilo za vse bolezni. To je samo krmni dodatek.

 • Drog ne more nadomestiti visokokakovostne prehrane. Zato se je treba osredotočiti na standarde in prebavljivost, upoštevati morate porabo.
 • Uporaba pripravka izboljšuje proizvodnjo jajc. Tako lahko izboljša preživetje mladih živali in spodbudi imunski sistem.
 • "Chiktonik" se lahko uporablja za vse eksotične živali in hišne ljubljenčke, vključno z mačkami in psi.
 • Kakovost perutninskega mesa ne trpi zaradi uporabe zdravila.
 • Zdravilo se lahko uporablja z vsemi zdravili.

Odmerjanje in uporaba dodatka "Chiktonik" za piščance

Priprava se priporoča tudi za razredčenje piščancev. Služijo individualno ali v skupinskih pivu. V prvih dneh življenja morajo piščanci dobiti največjo količino vitaminov, tako da v prihodnosti razviti. To je še posebej pomembno v prvih dveh tednih življenja. Poleg tega je priporočljivo slediti režimu hranjenja ptic in spremljati razpoložljivost sveže in čiste vode.

Kontraindikacije in indikacije zdravila "Gamotonik"

"Gammotonik" je zdravilo, ki lahko nasiči vsak organizem hišnega ljubljenčka s vitamini in aminokislinami. Poleg tega, pomaga uravnotežiti obrok ptic. V obdobju aktivne rasti, stresa ali neuravnovešene prehrane je priporočljivo uporabljati "Gamototonik" za pitovne piščance.

Precej pogosto se lahko "gamotonik" pripiše ptici, ko zastrupi s strupenimi snovmi. Poleg tega, priporočamo, da kot probiotik med in po uporabi antibakterijskih zdravil. On lahko vpliva na razvoj mladih živali in spodbuja rast.

Še posebej pomembno je dejstvo, da "Gamototonik" izboljšuje zunanje podatke ptice. Postane aktivno in perje je bolj svilnato in gladko. "Hamatonik" se nanaša nenevarne snovi in se bolj obravnava kot krmni dodatki. Med uporabo je potrebno ravnati v skladu z navodili. Kontraindikacija za uporabo zdravila "Gamotonik" je posamezna nestrpnost ene ali več sestavin zdravila.

Odmerjanje "Chiktonik" pomeni za ptice

ZdraviloPri odraslih pticah, še posebej pri pitovnih piščancih, je priporočljivo, da se "Chiktonik" enkrat četrtino. Tako bo pomagalo zagotoviti največjo težo ptici, zagotavljanje njegovega razvoja mišična masa. Največja uporaba zdravila bo povečala jajčenje kokoši nesnic in večjo težo mesa v pitovnih piščancih.

Ne glede na to, ali se "Chiktonik" uporablja za pitje ali plasti, se razredči z izračunom enega litra raztopine na tono vode. Potrebujejo purane in številne druge ptice v več vode, zato se odmerjanje v tem primeru poveča. Pri nanašanju zdravila kot krmnega dodatka je priporočljivo razredčiti raztopino od enega do štiri z vodo.

Skladiščenje pomeni "Chiktonik"

Shranjevanje igra pomembno vlogo pri učinkovitosti zdravila. Zdravilo priporočamo z zdravilom ustrezno raven vlažnost (približno 60%) v temnem, suhem prostoru. Zdravila ne zamrzujte: iz takega skladišča je mogoče uničiti veliko elementov.

Najdaljši rok trajanja zdravila ni več kot dve leti. Toda ob odprtju paketa je priporočljivo uporabljati mesec dni od dneva odprtja. Za shranjevanje odprtega pakiranja je najbolje v hladilniku.

Pomembno je vedeti, da pri uporabi izdelka s potekom roka uporabnosti, z nerazumljivim proizvajalec zdravila, in tudi s poškodovano embalažo, ni mogoče doseči učinkovitosti in koristi za ptice.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com