AmriFla.com

Navodila za uporabo fungicidov za mačke in pse

Značilnosti uporabe zdravila Fungin za mačke in pseFungin je učinkovita veterinarska zdravila, ki imajo močan protiglivični učinek. Zaradi njegovih fungicidnih lastnosti se zdravilo priporoča za zdravljenje mikrosporije in odvzema psov in mačk.

Gljivične bolezni pri živalih so najbolj nevarne, saj so tisti, ki povzročajo okužbo, odporni na večino obstoječih zdravil. Gljivične poškodbe lahko izčrpajo imunski sistem živali, prispevajo k razvoju sočasnih bolezni, zato zahtevajo takojšnje zdravljenje.

Sestava in oblika sproščanja

Sestava in oblika pripravka FunginFungin za mačke je tekočina svetlo rjave barve s šibkim specifičnim vonjem.

Sestava zdravila je aktivna snov klotrimazol in pomožne sestavine, ki imajo protivnetno in rano celjenje: propolis, žveplo, izopropil alkohol, glicerin, dimetilsulfoksid, polietilenglikol.

Klotrimazol aktivno vpliva na patogene glivične mikroorganizme na koži mačk. Trenutno proizvajalci veterinarskih zdravil ponujajo več primernih oblik zdravila. Pripravek je predstavljen v obliki raztopina, mazilo in pršilo. Največja prednost lastnikom mačk daje Funginu pršilo.

Kako zdravilo Fungin deluje in v katerih primerih je imenovan?

Farmakološko delovanje Fungina in indikacije za uporaboKlotrimazol deluje destruktivno na patogene mikroorganizme, jih uničuje in zavira njihovo polno rast in razmnoževanje. Snov prispeva k obnavljanju tkiv, dezinficira in zdravi površino ran na koži živali.

Propolis poveča protiglivično aktivnost klotrimazola, odstranjuje vnetje, razkužuje in zdravi kožni pomik. Fungin se nanaša na nizko toksične veterinarske droge. Če sledite navodilom, vas ne draži.

Indikacije za uporabo: Fungin se uporablja za zdravljenje lišaja ali trichophytosis in mikrosporije pri mačkah in psih.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za uporabo Fungina za pse in mačkePred uporabo zdravila morate skrbno prebrati navodila ali se posvetovati z veterinarjem, ker ima zdravilo številne omejitve za uporabo.

Zdravila ni priporočljivo uporabiti, če imajo živali individualna nestrpnost sestavine zdravila, in tudi v naslednjih primerih:

  • starost živali je manj kot en mesec;
  • med nosečnostjo in dojenjem;
  • živali po nalezljivih boleznih.

Z strogim upoštevanjem navodil se ne upoštevajo zapleti. Individualna reakcija organizma se lahko pokaže v obliki povečano slinjenje in blato.

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo Fungin za pse in mačkeUporaba Fungin za mačke, morda le navzven, ne dopušča, da bi zdravilo vstopilo v površino sluznice, saj to povzroča zelo močno draženje.

Če imajo mačke znake lova ali druge kožne bolezni, zdravniki priporočajo uporabo zdravila Fungin. Pravočasna uporaba zdravila znatno pospešiti okrevanje Živali bodo izboljšale stanje svojih kožnih celic.

Uporaba Fungina v obliki raztopine je dovoljena, če se pojavijo glivične spremembe na gobcu in zadnjem delu telesa. V tem primeru bo učinek na sluznice in oči živali minimalen.

Uporaba zdravila To je nesprejemljivo brez posvetovanja s strokovnjakom. Veterinar mora opraviti teste, narediti točno diagnozo in šele nato določiti pristojno zdravljenje.

Če je žival našli mikrosporijo ali trihofitozo, je uporaba zdravila dovoljena v odmerku, navedenem v navodilih. Če se ugotovi, je treba dodeliti posamično. To je posledica dejstva, da lahko za različne oblike bolezni potrebuje imenovanje specializiranega zdravila, v tem primeru pa bo Fungin neuporaben. In tudi zdravnik mora določiti resnost bolezni.
Pred uporabo zdravila, pripraviti kožo. Da bi to naredili, je volna okrog prizadetega območja lepo razrezana, pri tem pa ga obesite okoli en centimeter. Ne obrišite volne, lahko pride do poškodbe poškodovanega območja in okužbe rane.

Za zdravljenje prizadetega območja, če je majhna, se uporablja bombažni disk ali gaziran bris. Za zdravljenje velikih površin kože je priporočljivo uporabiti pršilo pršite na površino kože mačke. Med uporabo zdravila je potrebno, da mačko drži tesno, ne bi smelo zlomiti in pazljivo gledati, tako da žival ne lizira zdravila. Za te namene je priporočljivo uporabiti poseben ovratnik.

Pri izračunu se uporabi raztopina in razpršilo Fungin 0,2 ml na kilogram telesne mase živali. Zdravilo se nanaša v smeri od robov poškodovane površine do središča, ki ujame približno 1 centimeter zdrave površine. Po uporabi hrane Fungin za en dan ne bi smeli kopati.

Izvaja se uporaba zdravila enkrat dnevno do popolnega okrevanja. Običajno je potek zdravljenja 10-15 dni. Potem bi moral veterinar nadzorovati strganje. Če je odkrita gliva, se zdravljenje lahko podaljša.

Posebna navodila za uporabo zdravila

Posebna navodila za uporabo Fungina za zdravljenje psov in mačkV primeru zapostavljene bolezni lahko zdravilo Fungin uporabljamo kot kompleksno terapijo skupaj z antibiotiki in protiglivičnimi zdravili.

Če zdravljenje ne prinaša pozitivnega rezultata, se posvetovati z zdravnikom, Morda bo ponudil spremembo sheme zdravljenja in predpisati druga zdravila.

Pri uporabi zdravila Fungin morajo lastniki posvetiti veliko pozornosti nadzoru živali, ne dovoljuje lizanja volne. Če je mačka ali pes značilna velika, in se poskuša znebiti ovratnik ali gobca, lahko jim dati pomirjevalo, ki je malo miru.

Po uporabi zdravila Fungin za zdravljenje izgube las pri mačkah je treba upoštevati več priporočil:

  1. Nekaj ​​dni po uporabi zdravila morate upoštevati vedenje živali.
  2. Takoj obiščite veterinarja, če ima mačka slabost in zavrnitev jesti. To so lahko znaki zastrupitve z drogami.
  3. Če opazite prebavo in letargijo, je treba odstraniti ostanke Fungina s površine kože mačke in prenehati uporabljati zdravilo.

Ko zdravilo vstopi v želodec, damo živalsko aktivno oglje z veliko tekočine. V nekaj dneh mora biti mačka omejena na prehrano.

Neželeni učinki

Če je pes ali mačka nagnjen k razvoju alergijskih reakcij, se lahko redko pojavi rane na koži.

Zdravilo lahko kupite v veterinarski lekarni ali kliniki. Povprečna cena pakiranja mazila ali raztopine je od 80 rubljev, pršila - od 250 rubljev.

Mnenja

Pasjanski mladiči je bil diagnosticiran z lišaji, ki so ga spremljali izpuščaji na koži in izguba las. Po priporočilu veterinarja je bil uporabljen Fungin. Po 10 dneh se je stanje kože zelo izboljšalo. Po rezultatih analiz se je pes popolnoma opomogel.

Pes je vzel na podeželje. Zaradi potovanja se je okužila in prikrajšala, poleg tega pa se je splošno stanje poslabšalo: počasno, apetit se je poslabšal. Veterinar je imenoval Fungin. Izpuščaj je minil relativno hitro. Zdravilo deluje. Glavna stvar je, da ne prekinete navodil.

Na sprehodu se je mačka začela okužiti. Obstajajo izpuščaji na tahi, ušesa, v predelu repa. Zdravilo Fungin so zdravili dva tedna. Po uporabi zdravila je strganje lišaja popolnoma izginilo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com