AmriFla.com

Gorkyjev rezervoar Nizhny Novgorod

Gorkyjev rezervoar Nizhny NovgorodGorky rezervoar

Je rezervoar, ki ga povzroča človeško vmešavanje v naravi s poplavljanjem velikega območja v letih 1955-1957. ko je bila na Volgi zgrajena hidroelektrarna Nizhny Novgorod. Ima veliko ozemlje in se nahaja na več področjih - Nizhny Novgorod, Ivanovo, Yaroslavl in Kostroma. Ob sotočju reke Kostroma v Volgi je bila poplavljena velika površina nižine, razširitev Kostroma. V manjšem mestu Yuryevets se rezervoar razširi in na nekaterih območjih je njegova širina 14 km.

Zgodovina rezervoarja

Gorky rezervoarImenuje se tudi Nizhny Novgorodski rezervoar, po velikosti Gorje na morje, in je bil ustanovljen za reševanje problemov oskrbe z energijo in navigacije. Čeprav to ni morje, obstaja določena podobnost - na nekaterih mestih površina vode se konvergira z obzorjem, v močnih vetru pa zvok valov spominja na morsko surf. Danes se ta ribnik uporablja za ribolov in aktivnosti na prostem.

Značilnosti ribnika

Umetno ustvarjen rezervoar ima naslednje parametre:

 • njeno območje je 1590 kvadratnih metrov. km;
 • Njegov obseg znaša 8,71 cu. km;
 • največja globina doseže 22 metrov;
 • Razteza se od Rybinsk do Trans-Volge na razdalji 427 km;
 • širina na nekaterih krajih doseže 16 km.

Gorsko morjeV zimskem času se rezervoar zamrzne in povprečna debelina ledu doseže 650 mm, na nekaterih mestih pa doseže meter. Pod ledom se dviga teden pred reko in se sprosti do začetka maja, ko led zapusti reko.

Rezervoar se močno razbije in plitve obale. Na območju Yuryevets so majhni otoki. Po nastanku rezervoarja v območjih, ki so sosednjim, je prišlo do podnebnih sprememb, raven vlažnosti pa se je povečala, povprečna temperatura zraka pa se je povečala.

Do danes, v tem skladišču vode živijo različne vrste rib, ki so značilne za jezera in reke:

 • Ribolov na rezervoarju Gorkytench;
 • kraški krap;
 • rdeča rjava;
 • asp;
 • subakut;
 • jesetra;
 • sterlet.

Obstajajo skupne vrste grozljive reke in jezerske ribe povsod.

Ribolov v Gorkih morju

Značilnosti ribolova

Kakšne ribe na rezervoarju GorkyTukaj je, da so praktično posajene vse ribe, tako kot v Volgi. Raznolikost naravne pokrajine tega ogromnega rezervoarja omogoča diverzifikacijo ribolova in to je veselje, da tokrat preživimo. Obala je dolga 1340 kilometrov, tu pa se pretaka več kot šeststo majhnih tokov.

Ribolov se lahko izvaja kjerkoli in pri izbiri se lahko odločite za določeno ribe. V jezerskem predelu jezera lahko ujamete rib, ki ljubijo majhen tok ali kraje s popolno odsotnostjo. V rečni podobi rezervoarja, kjer širina doseže dva kilometra in dolžino 345 kilometrov, lahko ulov obogatijo asp, sterlet, divje in druge vrste, ki ljubijo tok.

V peščenem Kostromskem zalivu, pri ušesih manjših rek in zalivov, prevladujejo zanke, ostrižje in ščuka.

Zimski ribolov

Ribolov v Gorkih morjuV tem obdobju, ribe lov na ribniku, obstaja veliko lepih krajev in podobno, kjer v poletnih mesecih ne boste dobili na vseh želja. Na primer, nasproti mesta, kjer pada reka Unza, poleg Jurijevcev. Ta kraj je znan od kraljevskih let, tukaj so ujeli in dostavili ribe na dvorane.
To območje z vidika ribištva je dobro, saj povezuje tri reke in se razlije 15 kilometrov. Poleti je težko priti do teh krajev zaradi slabega terena. Odličen kraj za ribolov v bližini jezu, ki ščiti Yuryevets od pomladne poplave Volge. Zahvaljujoč sedanjosti se riba odlično počuti in se ne duši niti v najbolj gluha sezoni. Na jezu je dno prekrito s številnimi peščenimi pljuskami, v majhnem tokovnem toku pa je to mesto najbolje za lov na ruševin. Pri ribolovu se marmosi uporabljajo brez steklenice, v redkih primerih so neučinkoviti.

Počivajte na rezervoarju GorkyLokalni amaterski ribiči uporabljajo ličino kačjega pastirskega lovca, da lovijo veliko ostrigo kot šobo. Tu se lahko ujamejo na poplavljeni kanal. Poleg ostriga, ki sadijo vabo na vabo, se ujamejo tudi majhni vzorci burbota.

Dober kraj za jesti in ob mestu, malo višje vzdolž Volge. Na levem bregu živijo perke od 200 gramov do 3 kilograma. Vendar pa obstaja veliko v vodi vertikalno potopljenih dreves, in izgubi dela jig ne bo. V teh krajih običajno in krapa, ki se lahko ujamete, z uporabo različnih vabe - "hudiča". Še posebej dobro, je ujeti nad mestom na pritoku Elnati.

Rekreacijsko območje

Na območju obalnega pasu rezervoarja je veliko sanatorij, rekreacijskih centrov, penzionov in številnih baz za ribolov in rekreacijo. Poleti mnogi turisti prihajajo s šotorom samo za počitek in ribolov.

Počitek v Gorkih morjuRibiška baza "Dva kapitana" je znana po svoji priljubljenosti, ki vam bo prinesla odličen in privlačen ribolov, to pa mimogrede ni težko najti drugje. Podstavek se nahaja ob izlivu reke Mochi na robu vasi Yurkino.

Ta kraj je že dolgo priljubljen med ribiči v Nižnem Novgorodu, zato se le redko vrne brez ulova. Seveda lahko ulovite skoraj vse naprave, razen prepovedane.

Na osnovi rekreacije so dve hiši iz lesa, v katerih lahko hkrati sprejme 12 ljudi. Opremljeni so z vsem, kar je potrebno za življenje, poleg ruske kopeli, roštilja in smokve.

In tudi gostom je na voljo plavajoča baza, kjer lahko udobno sprejme do sedem ljudi. Zagotovljeni so vsi pogoji za dober počitek

Ekologija umetnega morja

Kje je rezervoar GorkyEkološko stanje rezervoarja je zadovoljivo. Ampak strah in alarm je posledica morske ribe, ki poteka vsako poletje. Strokovnjaki menijo, da je to posledica nizke stopnje pretoka in visoke rasti alg, "zahvaljujoč", kar je cvetenje vode.

Hkrati izločijo ogromno količino strupenih snovi, ki škodijo ne samo ribam. Njihovo veliko kopičenje prispeva k številnim morenim ribam. Enak dejavnik "naklonjen" pojavnosti rib z ligulozo. V tem malem morju so po ocenah že okužene več kot osemdeset odstotkov posameznih ribjih vrst. Razpršitev pomaga tudi topla voda poleti. Za človeka ta bolezen ni grozna, vendar riba v velikem številu izgine.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com