AmriFla.com

Koliko mačk živi v povprečju?

Puhast mucoPrišli so časi, ko se majhna puhasta kosnica pretvori v lepo in veliko mačko. Postane polnopravni član družine. Za svoje lastnike je, seveda, hišne ljubljenčke zelo drago in ljubezen, vendar ne želim tako hitro izgubiti svojega zvestega prijatelja.

Zato se postavlja vprašanje, koliko let živi mačke in ali obstajajo načini podaljšanja njenega življenja? S temi vprašanji se lotimo skupaj.

Pričakovana življenjska doba mačke

Mačke abyssianske pasmeV sodobnem svetu je pričakovana življenjska doba mačke znatno več kot, kot njegovi predhodniki. Obstoj živali se je povečal za 6 do 7 let, ta pozitivni kazalnik pa je neposredno povezan z povečanje življenjski standard za hišne ljubljenčke s strani njihovih lastnikov.

Previdno plačujejo lastniki mačk več kot pozornost do zdravja njihovega gospodinjstva, spremljanje udobja, prehrane vašega ljubljenčka in njenega načina življenja. Nedvomno lahko v takšnih okoliščinah hišne živali živijo v povprečju 12-15 let.

Koliko mačk živi doma

Mačke različnih pasemDoma mačka manj priložnost za izpolnitev grozečo nasprotnika, ki lahko škoduje živali. Pet počuti udobno na varno mesto (hiša, stanovanje), ne pa na ulici, ker je lastnik vedno hranijo, pat, da je prijeten kotiček, kjer se lahko mirno spati, na splošno, ni nevarnosti.

Domače mačke imajo na splošno odlično zdravje in lahko živijo približno 20 let.

Ko govorimo o uličnih mačkah, lahko rečemo, da so večje stopnjo nevarnosti, ki jo predstavlja njihovo zunanje okolje:

 • boj za obstoj;
 • povečano tveganje za okužbo;
 • zastrupitev;
 • pomanjkanje hrane;
 • podnebne spremembe.

Zato mačke, ki so odraščale na ulici, živijo manj: od 6-7 let.

Omeniti je treba to Paddock Hišni ljubljenčki so nevarni za zdravje živali. Ko se sprehodimo, se mačka počuti sproščeno in se ne bo vedno mogla zaščititi pred domačimi mačkami, ki se uporabljajo za boj za obstoj.

Ali je trajanje obstoja mačk odvisno od pasme

Mačka pasme SomalijeDo danes je to vprašanje sporno. Glede na en vir lahko rečemo, da glede na pasme razlika v življenju mačk je od 2 do 5 let.

Lahko se določi na podlagi genetski raziskave, po drugih virih, pasma ni važno, tudi čistokrvne mačke živijo tako kot njihovi kolegi, glavna stvar - pomanjkanje živalskih bolezni in ustrezne nege.

Mimogrede, Trajanje življenje predstavnikov rodu mačk ni odvisno od njihovega spola: mačke in mačke živijo približno enako.

Mačka pasme Don SphinxKastrirane mačke manj sodelujejo v boju. Kar se tiče nesteriliziranih samic, prenašajo mladiček do 4-krat na leto, verjetnost ulova je precej višja.
Torej, zdravstveno stanje seveda vpliva na pričakovano življenjsko dobo. Zelo pogosto prinesemo mačke s ceste ali jih vzamemo v vrtec. Približno starost za otroka ali najstnika lahko dajo vsi, ampak zlasti starost do enega leta je težko določiti.

Za natančen odgovor, na katerega morate iti veterinarju ali žlahtnitelj kosmičev. Prvič, strokovnjak preuči zobe živali in jih določa "mlečni" in "avtohton" zobje, koliko mesecev mucek: v enem primeru - en mesec, v drugem - pol leta. Nato se poglej, koliko so "sekalci" zgornje in spodnje čeljusti in kosti izbrisani. Bolj obrabljeni zobje, starejša žival.

Kaj lahko naredim za podaljšanje življenja vašega ljubljenčka?

Bengalska mačkaVsi lastniki mačk so opazili, da postane starejši hišni ljubljenček manj kot aktiven, bolj berljiv v hrani, več spanja. To je zato, ker se starejša mačka, bolj očitno pojavijo te ali druge bolezni.

Razlogi za to so lahko drugačni: hrana je narobe, ni dovolj telesnih dejavnosti, zmanjšana količina vitaminov, ni ustrezne zdravstvene oskrbe.

V 5. in 6. letu življenja mačk poteka proces staranja več kot opazno je: imuniteta slabi, antioksidanti se zmanjšajo, metabolizem upočasni.

Mačka pasme egiptovske MauMimogrede, v različnih pogoji mačka živi različno število let. Postopek staranja se na žalost ne ustavi, vendar bo mogoče znatno upočasniti. Razmislite o glavni predpisov dolgo in srečno življenje vašega ljubljenčka:

 1. Pick up visoko kakovostno prehrano, če je to potrebno, da na dieti. Podaljšajte življenjsko dobo vašega ljubljenčka in zaščito pred pogoste bolezni (Beriberi, bolezni ledvic, debelost, kolitis, itd), bo pomagal uravnotežene prehrane svežih živil, sistematično obroku in se prepričajte, da se prepričajte, da se živali ne jedo preveč (prenajedanje). Industrijska hrane in naravnih izdelkov ni povsem skladna prehrana, mačka je prejel vse potrebne elemente v sledovih in snovi, ki lahko nahrani svojo visoko kakovostno suho hrano.
 2. Redno opravljajo rutinske preglede na veterinar upoštevati načrtovane potrebe cepljenja biti pozorni na obnašanje svojega hišnega ljubljenčka, če ste opazili, da so nekatere spremembe v obnašanju ali stanja živali, je bolje, da se posvetuje specialist, preprečevanje - glavni pogoj za hišne zdravje telesa.
 3. Bengalska mačkaSistematične fizične obremenitve za živali so zelo koristne in pomagajo mački ostati v dobri formi. Prisilite jo, da premaknete, premislite preproste igre, kupite posebne igrače, hodite z njo v svežem zraku. V mački, ki vodi pasivni življenjski slog, se pričakovana življenjska doba dramatično zmanjša.
 4. Posebno pozornost posvečajte higienskim normam in pravilom. Izvajati skrb za zobe, dlake, redne postopke za preprečevanje bolh in črvov. Organizirajte svojega ljubljenčka za počitek, naj bo udobno, toplo in prijetno.
 5. Pasma Maine CoonSterilizirane mačke in sterilizirane mačke živijo v povprečju 2-3 let dlje kot običajno. Če ne nameravate pridobiti potomcev iz živali za določen trenutek, potem lahko izvedete ta postopek. Mačke živijo daljše življenje kot mačke, saj sta nosečnost in porod obolelega bremena. Sterilizacija bo omogočila zaščito mačk iz nestabilnega hormonskega ozadja, stresa, znebiti se velikega števila bolezni.
 6. Najpomembnejša stvar pri živalih je božanje, skrb in ljubezen. Obravnavajte svojo žival kot član vaše družine, zato boste podaljšali ne tako dolgo življenjsko dobo našega "štirinožnega".

Mačji mladičiČe povzamemo, lahko rečemo, da to ni tako težko: z uvedbo kakovostnih vsebin v mačka, bo njegov lastnik lahko zagotovi naklonjenost in ljubezen svojega hišnega ljubljenčka, za dolgo časa.

Če oseba začne doma "potrpeženega tovariša", bo nedvomno imela vprašanje: "Koliko mačk živi?". In pravi in ​​glavni odgovor bo naslednje vprašanje: "Kako in kje živijo mačke?". Odgovor bo dal sam človek - on bo sposoben izboljšati življenje mucka, s čimer podaljša majhno življenje.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com