AmriFla.com

Amur tiger - velika mačka s strani rdeče knjige

Amurski tiger je največja divja mačkaTa veličastna zver ima več znanih imen: Amur, Ussuri, Sibirski ali Daljni vzhodni tiger.

Zaradi svetlega videza, moči in moči je postal predmet čaščenja ljudi Amurja in Primorja, vendar niso bili rešeni zaradi nevarnosti izumrtja.

Videz

Amur tiger - posebnostiTiger Amur je največja mačka s svetlim, debelim plaščem. Elegantno podolgovato telo živali z močnimi nogami od nosa do repa, je dolg več kot 3 metre. Višina zveri v grebenu je več kot 1 meter. Glava je zaokrožena ogromno, s kratkimi ušesi in smrtonosnimi 8 cm kljami. Povprečni moški tehta 250 kilogramov. Samice so manjše, do 167 kilogramov. Vse življenje raste tigre. Obstajajo posamezni odrasli več kot 300 kilogramov.

Barva dlake je oranžna in na trebuhu - bela, s temnimi prečnimi pasovi. Opisi in fotografije zveri so potrjeni, številka na koži je edinstvena.

Pozimi je krzno lažje, daljše in debelejše kot poleti. Od hladnega sibirskega tigra ščiti debela plast maščobe. Omogoča vam, da se varno spustite na sneg in preživite v težkih podnebjih z ostrimi temperaturnimi spremembami.

V naravnem habitatu velika sibirska mačka živi približno 15 let, v ujetništvu to obdobje traja 20-25 let.

Habitat

Amur tiger počivaKje živi tiger Amur? Ozemlje habitata severni tigra - Primorsky in Khabarovsk ozemlje, prekrito z ceder in hrastov doline na bregovih mogočne reke z Daljnega vzhoda Amur in Ussuri desni pritok.

Šesti del prebivalstva živi v vznožju Sikhote-Alina. Ker je zver v seznamu Rdeče knjige, je celotno območje njegove distribucije pod strogim nadzorom.

Na severovzhodu Kitajske v Mančuriji obstaja tigar Amur. Po nekaterih ocenah živi okoli deset odstotkov prebivalstva. Za umor zveri v tej državi je zagotovljena smrtna kazen.

Lov in obogatitev

Za prokormo Ussuri tiger zahteva veliko območje. Pri moških doseže površino 800 kvadratnih metrov, ženske imajo 500 kvadratnih metrov. Mačka ima veliko časa, da se posveti lovu, nenehno gibanju. Dan je potrebno jesti 8-10 kg mesa. Brez hrane lahko zver preživi do 3 tedne.

Kaj hrani tigra Amur? Osnova prehrane je:

  • jelen;
  • srnjad;
  • merjasci;
  • losa.

V odsotnosti velikih žrtev se hrani pticam, mišem in ribam.

Ponoči lovijo živali. Njegove čute so dobro razvite, Akutna barvna slika. Lovec lezi žrtvi z blazinicami na svojih taccih, skoraj brezskrbno in v pravem trenutku naredi oster skok do 20 metrov. Ekstrakcija se povleče v vodo, medtem ko se zavestno odpelje tekmovalcem. Leži dol, drži trup z močnimi tačkami.

Sibirski tiger je odličen lovecČe napad ne uspe, se velika mačka umakne in ne naredi večkratnih poskusov. Po malo počitka gre za iskanje nove žrtve. Amurska zver ima precej razvito grlo. To mu omogoča posnemajte jok jelena, jih vleče v past.

Zver ne napada žrtve, če ima hrano. Drži se pred naselji, le v izjemnih primerih napada osebo. V primeru pomanjkanja hrane je žrtev lahko živina, psi.

Značilnosti vedenja
Sibirski tiger se ne boji vodeVelika sibirska mačka se zlahka premika po snegu in doseže hitrost 50 kilometrov na uro. Na dan Ussurijevega tigra prehaja do 40 kilometrov. On ve, kako plavati in lahko prečkajo ribnik nekaj kilometrov. Ussuri mačke raje enake poti, spremembe poti samo zaradi pomanjkanja proizvodnje.

Zver skrbno ščiti lovsko ozemlje in ne dovoljuje tekmovalcem. Srečanje z drugim moškim se redko pripelje do boja. Da bi razjasnili razmerje dovolj dokazov moči in agresivnega bučanja. Izguba izgine.

Njegova divja divja daleč vzhodna mačka je obilno označena z urinom, prav tako pa opraska lubje dreves s kremplji. Za to stoji na zadnjih nogah. Trakovi so na nadmorski višini nad 2 metri.

Moški sami živijo sami, ženske se lahko združijo v majhne skupine. Črtasti oranžni čedni ljudje so poligamni. Vzrejna sezona zajema konec zime. Po 3-4 mesecih, ženska proizvaja do 4 slepe mladiče.

Že v 2 mesecih jih mati pripelje do mesa. Postopoma tigres uči lovce na lov. Po dveh letih postanejo neodvisni. Tiger ne sodeluje pri vzgoji.

Popustitev prebivalstva

Sibirski tigar pozimiV živalskem svetu tatar Ussuri nima sovražnikov. Ta močna zver se lahko spoprime s katerimkoli tekmovalcem, celo medvedom. Samo moški je lahko ubil največjo mačko.

Kratek izlet v zgodovino kaže, da se je v 20. stoletju število tigrov katastrofalno zmanjšalo in doseglo 40-40 posameznikov do starosti 40 let.

Vzroki za izumrtje so bili:

  • lov in lova;
  • zmanjšanje rezerve za krmo;
  • uničenje naravnih habitatov.

Amur tigress in tiger mladičekNa srečo so se ljudje lahko ustavili pravočasno. Lov na Amurja tigra je bil popolnoma prepovedan, rezerve so bile ustvarjene, vrsta je bila navedena v rdeči knjigi.

Problem izumiranja tigrov je bil široko objavljen. Amurskemu tigru pogosto pripovedujejo zgodbe v medijih, šolarji pa preučujejo kratek opis zveri pri učenju naravne zgodovine.

Po zadnjih popisih je leta 2015 na ozemlju Rusije bilo več kot 500 posameznikov. Približno enako število posameznikov živi v živalskih vrtovih po vsem svetu. Na Daljnem vzhodu je aktivna študija tigra. Na živalih je na ogrinjalih z žolnimi, ki vam omogočajo, da posnamete vsak korak na ogromnem območju. Zahvaljujoč uresničevanju strategije za zaščito amurskega tigra je bilo mogoče ustaviti izumrtje podvrsta, vendar je še vedno zgodaj, da bi Amurjev tiger iz Rdeče knjige izključil.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com