AmriFla.com

Akvarijske ribe trnja. Vzdrževanje in oskrba

Ribja trnuljAktivne in nenavadne akvarijske ribe trnja so primerne za začetnike vzreje. Ker v vsebini in oskrbi ni posebnih težav, celo ribe so precej trdne. Ternesia plitka riba, zato je bolje, da v akvariju hranite 7 oseb in več. Potem se bo riba počutila dobro in vodila aktiven življenjski slog. V akvariju se bodo premikali s celo čredo, ki sinhrono izvaja gibe prvih rib, ki plujejo naprej. Za tak spektakel je dobro imeti velik akvarij. Ternesia, čeprav miroljubne ribe, pa želi vleči druge ribe na plavuti. Upoštevati je treba pri ustanavljanju drugih vrst z dolgimi ali plaščnimi plavuti, saj bo izgled trnenja razvajal.

Opis in vrste Lions

Native ribe iz Južne Amerike, živi v rekah Guapore in Paragvaj. Nastaja v zgornjih plasteh vode, kjer je tišji tok. Hrani se žuželke in njihove ličinke. Na domu je življenje Turns v povprečju 3 do 5 let.

Telo trnje je visoko in ravno, vzdolž katerega potekajo dve črni trakovi. Riba raste povprečno 5,5 cm v dolžino. Telo ima dve plavuti - hrbtni in analni, slednji je zelo dobro razvit in izgleda kot krilo.

Obstajajo tri vrste trnkov:

 1. Tančica se obrne. Dokaj skupna vrsta, pridobljena v Evropi. Kompleksnost se pojavi le takrat, ko se te ribe gojijo zaradi intrigenitalnega križanja, vzdrževanje in oskrba pa je enaka kot pri drugih vrstah.
 2. Ternecia Albino. Rarejša vrsta, značilna je barva rib.
 3. Turned karamel. To so večbarvne ribe, ta vrsta se ustvarja na umeten način s pomočjo injekcije barve. V daljšem časovnem obdobju se barva zatiha, kot tudi ostalo ribe, s staranjem zmanjša svetlost. Karmeel v Turnessu zahteva posebno skrb, ker kemične komponente v krvi nimajo zelo dobrega vpliva na zdravje. Zaradi svoje svetle barve je karamelni ključ v akvariju precej impresiven in je zato priljubljen pogled.

Pogoji akvarija

Ribe trnja dobro prilagajajo kakršnim koli pogojem, nezahtevnim in trdim, zato so primerne za začetnike vzreje akvarijskih rib. Vendar, obstajajo nekatere odtenki vsebine trneta, ki morajo biti znani:

 • Tančica se obrneTurnesia je zelo aktivna riba in se počuti dobro v prostornem akvariju, pa tudi, če jih hranijo v jatah.
 • Prednostne so naslednje vrednosti vode: temperatura 22-36 ° C, stopnja kislosti 6,5-7,5 pH, trdota 18-20 ° dH. In prednostno prisotnost filtracije.
 • Potrebno je prezračevanje, saj bo brez kisika rib umrl.
 • Rastline morajo biti v akvariju, v naravnih razmerah pa živijo med gostimi grmovjem. Če se lahko skrivajo v grmovnicah in plavajo v odprtih prostorih, se bodo v takih razmerah počutili udobno.
 • Osvetlitev ne sme biti svetla.
 • Dodajte tudi pesek in majhne kamenčke.
 • Vsak teden morate spremeniti 1/5 vode.
 • Ternesia skakanje rib, lahko zlahka skočite iz akvarija. Če želite to preprečiti, namestite akvarijske pokrove.

Moč Lionsa

To so neselektivne in omedevredne ribe, morate le plavajoče na površini in počasi potapljati krmo, saj je od spodaj težko za dvigovanje hrane. Uporabite posušeno in zamrznjeno hrano. Prav tako je treba zagotoviti, da se tronezija ne prejedi.

Razmnoževanje Lions
V tem procesu ni težav. Seksualno zrele ribe postanejo stare 8-10 mesecev, hkrati pa dosežejo višino 3,5-4 cm. Po dveh letih starosti se prestoni prenehajo pojavljati.

Za začetek plemenske ribe trneta je potrebno ustvariti ugodne pogoje za drstenje:

 1. Vrednosti vode naj bodo naslednje: temperatura 24 ° C in postopno povečanje na 28 ° C, stopnja kislosti 6,0-6,5 pH.
 2. Prisotnost prezračevanja.
 3. Neurist. Na dnu drstenja mora biti mreža ali rastline z plitvim listjem, jajca pa morajo zlahka leteti. Uporaba drstenja je obvezna, saj ribe jedo svoja jajca.

Ternesia albinoNosečnice in moški so postavljeni na drstišče. Moški mora pobrati največji, toda ženske trnja so vedno večje od moških. Nato morate zvišati temperaturo, ki povzroča drstenje. In dodajte beljakovine hrani. Postopek drstenja se lahko pojavi po 5 dneh, moški v tem obdobju začne skrbeti za žensko in ga loviti po akvariju. V trenutku drsti moški ga opliva. Ko se to konča, se ribe iz drstišča preselijo v skupni akvarij, drugače bodo jedli kaviar.

Temperatura v drsti se zmanjša na 24 ° C, nato pa ostane počakati. Približno dan kasneje bo ličink iz jajc, in v 5-7 dneh - poprgnite. Hranite jih 3-4 krat na dan in postopoma povečajte odmerek krme. Za njihovo hranjenje lahko uporabite hrano za akvarijske ribe, jo obrišete v prah. In prav tako obstajajo posebni pomfri za frite.

Združljivost Lions

Turned karamelZdružljivost s črnim tetra dobro kot ribe mirni in se skupaj s skoraj vsemi drugimi vrstami. V enem akvariju s prestolci lahko hranite skoraj vse ljubezenske ribe. Ti lahko poravna skalarkami, mala in meshkozhabernyh Som jim tudi ustreza Guramiji, Danio, kardinale, velike TETRAS, rasbora in drugi.

Ni jih treba kombinirati le z majhnim neonskim, ki ga bodo prestoni vzeli za hrano, nezdružljivi s tančico in plenilci.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com