AmriFla.com

Cat pixibob: opis pasme, značilnosti oskrbe

Pixiobob domaMnogi ljudje povezujejo mačko z ljubko živaljo s svilnenimi lasmi, inteligentnimi očmi in luksuznim puhastim repom. Ampak daleč od vsakogar pozna obstoj čudovite mačke, ki privlači pozornost zaradi svoje kratke, neenakomerne značilnosti za predstavnike družine mačk, repa. Takšne mačke spadajo v pasivo pixibob, ki se je v sredo osemdesetih let uradno pojavilo v ZDA.

Ti hišni ljubljenčki so neobičajni, saj so podobni miniaturnim risom. Pasma pikčobb še vedno postaja priljubljena med ljudmi, ki razmišljajo o ustanovitvi hišnega ljubljenčka. Kakšne so značilnosti teh čudovitih bitij? Katera mačka pasme nego potrebuje piskibob?

Kratek nastop Pixie-Bob pasma

Mačka Piskyboby je bila vzrejena v naravnih razmerah. Menijo, da se je zaradi križa risa, ki živi v Severni Ameriki in domači mački, pojavila nenavadna žival s kratkim repom. Prvič so divje mačke odkrili moški okoli leta 1985. Raziskovalca pasme uradno šteje za Carol Ann Brewer, ameriški filinolog. Specialist je takoj opazil na kratkem repu, velikih dimenzijah živali in dejstvu, da čudežno ustvarjanje nestandardnega števila prstov. Leto kasneje je ženska uspela rešiti še eno piksibobogo mačko. Obenem je Carol Ann Brewer ustanovila program za vzrejo živali, ki so podobne udomačenim risom.

Za referenco: ime pasme "pixybob" je iz besedne zveze "kratkotlačni elf" (angleščina).

Značilnosti pasme

Pixibob ima povprečne parametre, medtem ko je njegov trup in okončine zelo masiven. Predstavniki pasme pixibob so opazni zaradi dejstva, da rastejo do 4 let, medtem ko navadne domače mačke prenehajo rasti od 1 leta. Telesna teža živali je odvisna od njenega spola: zdravo odraslo mačko pixibob tehta 5 kilogramov, medtem ko lahko telesna masa psi kostne mačke doseže 10 kilogramov.

Zunanji predstavniki pasme pixibob spomnite sorodnike pasme ameriški bobtail, vendar med temi živalmi obstaja nekaj bistvenih razlik:

  • Mačka, ki nosi piksi, ima hruško glavo in trikotne oblike;
  • mačke pasme pixibob imajo nestandardno število prstov na tahi, ta funkcija se imenuje polydactyly.

Nasprotnica opisane pasme je videti takole:

  1. Opis pasme mačk pixiobobGlava: v obliki obrnjene hruške. Mačji brad je ogromen, blazinice brkov so okrogle.
  2. Ušesa: Pixibob ima ušesa srednje višine, ki opozarjajo na prisotnost ščetk in dajejo mački podobnost kasu.
  3. Oči: Barva oči odrasle živali se razlikuje od zlate do jantarne barve. Prav tako so mačke pixibob z očmi sence zelene kosmulje. Oči živali so trikotne oblike.
  4. Nos: mačka, ki nosi Pixie, ima rahlo konveksni nos, z majhno grmovje.
  5. Telo: Živali imajo močno telo z izstopajočimi ramenskimi lopaticami in boki. Prsni koš plexibob je ogromen.
  6. Rep: Njegova dolžina se začne od 3 centimetra. Na koncu je rep pihotok ukrivljen in zaokrožen.
  7. Volna: Živalo ima srednje dolg volno, čeprav so najdeni tudi kratkodlaki predstavniki te pasme.

Barve pasme mačke in mačk pixybob je heterogeno, tako nenavadno. Oči živali imajo belo ali čokoladno obrobo, obris očesne kapice pa je "prinesen" s temnimi puščicami. Volna mačk ima barvilo čokolade tabby, medtem ko je trebuh in srajca živali lahko bela ali siva. Dokončanje vile - svetloba, zahvaljujoč temu, da ima pixybob nenavadno barvo.

Značilnosti znaka
Kaj hraniti PixibobesKljub plenilskem videzu, psi mačke psi so precej miroljubni, haratkerizuyuschiesya lahka temperamenta. Opozoriti je treba, da se živali hitro pridružijo svojim mojstrom in da imajo čim več časa z njimi. Pixiobob pasma mačka se ne opraska in ne ugrizi, ampak le, če ne čuti nevarnosti, ki se približuje.

Sodeč po odzivih ljudi, ki obdržijo hiše pikantnih mačk, njihovi hišni ljubljenčki spominjajo na pse s svojim vedenjem. Predstavniki pasme pixibob radi spremljate lastnika in mu celo prinesite igrače. Ampak ne pozabite, da mačke ne prenašajo ostrih sprememb - premikanje, dolga odsotnost lastnika, zato, da bi zmanjšali stres, žival ne more dramatično spremeniti svojega habitata.

Skrb in zdravstvo

Vsak domači hišni ljubljenček mora skrbeti za zdravje, ustrezno nego in prehrano, in Pixiebox mačka ni izjema. Ugotovljeno je, da imajo predstavniki te pasme močno zdravje in odlično fizično vzdržljivost. Tako lahko pričakovana življenjska doba živali doseže 13-15 let. Genetske bolezni med pikslovi skoraj nikoli ne pridejo, toda od leta 1985 je prišlo do več primerov prirojenih bolezni genitalnih in kardiovaskularnih sistemov.

Pixibobes so precej občutljivi na cepljenje, zato je treba pred uvedbo cepiva živali skrbno preučiti. Pixibob je nagnjen k prekomerni teži, zato mora vsak lastnik take živali poskrbeti, da žival prejme optimalno količino kakovostne suhe hrane na dan.

Ker mačka pasme pixibob ima debel plašč, ne bo delovala brez tedenskih glavnikov. Kar zadeva kopanje, bo en higienski postopek dovolj en mesec. Prav tako mora lastnik spremljati čistost ušes in zob mačke. Kože hišnega ljubljenčka je treba po potrebi zmanjšati.

Koliko mucek pixibob

Barva in vrsta premaza v pikslihPurebred mačk v Rusiji stroški od 20 do 100 tisoč rubljev, v Ukrajini - 7-38 tisoč grivna. Parametri standarda, genealoško drevo - vse to bo določilo vrednost živali. Pri nakupu hišnega ljubljenčka je treba paziti na njegovo vedenje, čistost plašča in kože ter razpoložljivost rutinskih cepljenj (cepljenja običajno zapišejo v veterinarski potni list). Za nakup čistokrvnega mucka bi bilo treba dati prednost specializiranim drevesnicam.

Rezultati

Pixiobob pasma mačka Ali ni le lepa, inteligentna, milostiva, ampak tudi miroljubna žival, ki lahko postane pravi prijatelj človeka. Domači hišni ljubljenček je imel odlično zdravje, je bil aktiven in igriv, mu je treba zagotoviti kakovostno oskrbo in prehrano. Če obstajajo zdravstveni razlogi za sumljive znake, mora gostiteljica nemudoma pokazati mačko veterinarju.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com