AmriFla.com

Eutanazija hišnih ljubljenčkov, mačk in psov

Kako naj žival spiNa žalost je življenje hišnih ljubljenčkov krajše od človeka in moramo biti opazovalci staranja naših hišnih ljubljenčkov. Pritrditev hišnih ljubljenčkov, ki se z njimi dogaja s posebno prijateljsko intimnostjo že več let, postane smrt živali v zelo težkem preizkusu. Mnogi menijo, da je nesprejemljivo delovati kot evtanazija živali, tudi izdaja hišne živali.

Obstajajo časi, ko je v tej situaciji lepljenje živali edini človeški izhod. Bolezni pogosto spremljajo starost ter hujša huda bolečina in lastnik stresa. Ne samo, da starost povzroča hišne ljubljenčke. Ni lahko odločiti o spanju, v nekaterih primerih pa je to najboljši način za pomoč revni živali.

Eutanazija živali

Eutanazija, imenovana evtanazija živali - to je najbolj človeški način, kako rešiti hišnega ljubljenčka pred trpljenjem, ki ga povzroči neozdravljiva bolezen ali travma, če je možnost zdravljenja enaka nič. Zdravila, ki se uporabljajo v veterinarskih klinikah, so učinkovita, hitra in neboleča.

V katerih primerih je potrebna evtanazija?

Eutanazije ne smemo uporabiti, če obstaja možnost za ozdravitev. Škoda, toda v primerih, ko je zdravilo nemočno, se življenje bolnega hišnega ljubljenčka pretvori v mučenje in ni smisla podaljšanja mučenja. Izpostavimo več razlogov za evtanazijo domačih živali.

 1. Kremiranje živaliČe se diagnosticira bolezen, ki prinaša bolečine in bolečine, ki jih zdravil ne morejo ozdraviti in olajšati. Takšne bolezni vključujejo onkološke bolezni, kronično ledvično odpoved, metastaze v pomembnih organih in druge bolezni.
 2. Huda poškodba, na primer zlom hrbtenice. Take poškodbe se lahko pojavijo kot posledica prometnih nesreč z velike višine. Vzrok za spanje bi moral služiti samo tistim poškodbam, ki so nezdružljive z življenjem in povzročajo trpljenje. Tudi potem, ko postanejo invalidi, lahko žival nadaljuje srečno življenje ob svojem ljubljenem gostitelju.
 3. Če najdemo več neozdravljivih opeklin.
 4. Prirojene napake, ki ne dovoljujejo, da bi v celoti živeli in razvijali normalno.
 5. Če žival ne more več živeti v celoti in postane slabši zaradi staranja. Pogosto zelo stara mačka ali pes izgubi nadzor nad telesom: lahko zavrne noge, vonj ali sluh. Vsi lastniki ne morejo preživeti ves čas hišnega ljubljenčka in mu zagotavljajo normalno življenje.
 6. Okužba, kritična izčrpanost in izguba telesne mase, ki niso primerni za zdravljenje. Nezmožnost piti in jesti.
 7. Obstaja prekomerna agresija, ki ni podvržena prilagoditvi in ​​nadzoru. To se pogosto dogaja z borbenimi psi, še posebej, če so bili zaradi nekega razloga prepuščeni prejšnjemu lastniku. Tak pes je grožnja ljudem, zlasti otrokom. Napako take agresije hišnega ljubljenčka pogosto služijo ljudje, vendar v takšnih primerih ni mogoče rešiti takšnega problema.

Simptomi, zaradi katerih se je treba posvetovati z zdravnikom

Izvajanje evtanazije živaliLastništvo hišnih ljubljenčkov Treba je vedeti o simptomih, ki govorijo o bolečini, ki jo doživljajo živali. Pri psih se bolečina pojavi z jokanjem in lajanjem. Toda živali ne glasno vedno napovedujejo mucenja. Pogosto se skrivajo v osamljenih krajih in postanejo izolirani. Lastnika je treba vznemiriti zaradi preveč vznemirjenega ali mirnega stanja hišnega ljubljenčka, ki ga lahko spremlja hitro dihanje.

Pomanjkanje spanja, slab apetit, apatija, pomanjkanje mobilnosti - vse to mora opozoriti lastnika hišnega ljubljenčka. Če vas hišni pogoj moti, se obrnite na svojega veterinarja.

Odločitev o evtanaziji sprejme lastnik skupaj z zdravnikom, ki temelji na medicinskih kazalnikih. Zdravnik določi diagnozo in možnosti za razvoj bolezni, nato pa se odloča o zdravljenju ali lupinjenju. Če obstaja možnost za premagovanje bolezni, zdravnik ne bo ponujal evtanazije, ampak se bo boril do konca. Toda odločitev je vedno za lastnika, zdravniki ne morejo postaviti svojega stališča.

Da ne bi dvomili v pravilnost rešitve, je bolje, da se obrne na več veterinarjev, da bi se izognili naključnim napakam. Pomembno je, da izberete kliniko, kjer ne bodo uvedli spanja. Uporabiti eutanazijo za zdrave živali je nesprejemljivo.

Kako se pojavi spanje?

Postopek evtanazije je sestavljen iz dveh stopenj: potopitev v spanje živali s pomočjo anestezije in nato uvedba zdravila za srčni zastoj.

 1. Ko se opravi evtanazijaSplošna anestezija prikrajša živali občutljivosti in motorične aktivnosti. Anestezija izklopi centralni živčni sistem in po nekaj minutah žival zaspi. Po 15 minutah se bo zdravnik prepričal, da ni refleksov in bo prišel oproščeni čas s hišnim ljubljenčkom.
 2. Žival v splošni anesteziji se injicira s posebnim zdravilom, kar povzroči prenehanje delovanja srca. Po ugotovitvi smrti, to je pomanjkanja palpitacije in dihanja, zdravnik vzame žival v postopek kremacije ali zapusti hišnega ljubljenčka. Smrt se pojavi zaradi srčnega zastoja, žival je v tem trenutku nezavesten in ne čuti bolečin.
 3. Potrebna je anestezija s spanjem, ker se bolečino, ki ni potopljeno v spanec, duši v zavesti. Spanje brez anestezije je krut način ubijanja živali.

Eutanazija mačk

Spanje mačke so najbolj humani način, kako se znebiti hišnega ljubljenčka zaradi trpljenja, ki jih povzroča neozdravljiva bolezen, huda travma ali prirojena patologija. Bolni mač ne kaže svojega resnega stanja. Ko je bolečina neznosna, potem šumita, se premika s skrbjo in ne dovoli kogar koli, zavrača hrano. Odločba o evtanaziji mačke jemlje zdravnik na podlagi diagnoze.

Obstaja veliko klinik, ki spijo v bolnišnici ali doma. Postopek v obeh primerih je sestavljen iz korakov:

 • Popolni pregled hišnega ljubljenčka;
 • Intramuskularna ali intravenska injekcija anestezije;
 • Injekcija zdravila, ki blokira dihalno in vazomotorno središče možganov;
 • Izjava o smrti.

S spanjem se uporabljajo zdravila s potrdili in odobrena za uporabo v Rusiji, kar omogoča bruhanje in mačka brezutično eutanizirati. Odmerek zdravila se izbere v skladu z navodili in se izračuna na podlagi teže mačke, da bi se izognili napakam.

Potopitev v mačji spanec, vam omogoča, da odstranite stres, umirite hišnega ljubljenčka in okrepite učinek naslednjega zdravila. Uporaba osnovne snovi se izvaja samo v primeru, da je zdravnik prepričan, da je stanje spanca mačke. Postopek doma je enak tistemu, ki se pojavi v bolnišnici, vendar se prepreči trpljenje hišnega ljubljenčka zaradi prevoza.

Prednosti zatiranja mačk in psov doma
Eutanazija doma poteka v treh fazah:

 • Prihod zdravnika doma;
 • Eutanazija živali, ki je sestavljena iz dveh stopenj;
 • Ogradno telo za kremacijo, ko je dogovorjeno.

Kako se izvaja evtanazija?Ponavadi spanje izvaja zdravnik v veterinarski kliniki. Toda lastnik živali morda želi spati doma. Obstajajo terenske storitve, iz katerih lahko pokličete zdravnika doma, da bi eutaniziral psa ali mačke doma. To željo je mogoče izraziti v nekaterih primerih, na primer, ko je hišnega ljubljenčka zelo težko prenesti prevoz ali če se želi oditi od dopusta hišnemu ljubljencu v domačem okolju in če je lastnik onemogočen ali omejen zaradi gibanja zaradi starosti in drugih razlogov.

Tudi eutanazija psov doma utemeljuje dejstvo, da je težko žival z zelo veliko težo in prevoz do klinike. Spanje hišnega ljubljenčka doma omogoča živali, da se izogne ​​stresu v zadnjih trenutkih njegovega življenja, ne bi bil v neznanem okolju. Lastnik je lahko prisoten v prvi fazi postopka, ko ima čas, da se deli s hišnim ljubljenčkom.

Kremiranje živali

Po utopitvi in ​​zaradi naravne smrti hišnega ljubljenčka se pojavi vprašanje pokopa. Odgovornost lastnika za žival ne preneha niti po smrti slednjega. V megastinah ni grobišč za živali. Najboljša možnost je kremacija, ker zakon prepoveduje zakopavanje živali v mestu.

Kremenje psov je nemogoče v primeru stekline, še posebej, če obstajajo žrtve. V takih primerih je potrebno posebno dovoljenje, ki je na postaji sprejeto za boj proti virusom živali in virusom.

Kremacija je postavitev telesa hišni ljubljenček v krematorski peči, v kateri nastane visoka temperatura, ki organike spremeni v peščico sterilnega pepela. Kremiranje je lahko individualno in splošno.

Splošno kremiranje

Taka kremacija je gori v posebni rastlini več živali, katerih pepel je mešan in uporabljen. Ta postopek je veliko cenejši, vendar lastnik prejme pepel svoje živali. Splošno kremiranje je legitimen in poceni način za preživetje hišnega ljubljenčka na zadnji način. Lastniki prejmejo poročilo o postopku.

Individualno kremiranje

Eutanazija živaliTa vrsta kremacije omogoča lastniku, da je prisoten med procesom gorenja in nato dvigne pepel hišnega ljubljenčka, ki se izda v posebnih urnicah. Omogočajo poznejše pokop ali umestitev v kolumbariat, kjer se nahajajo žare drugih živali. Pepel je sterilen, in urna je lahko neomejen čas v vseh pogojih.

Prisotnost mojstra pri individualnem kremiranju ni pogoj. Kremiranje se bo izvajalo pravilno, ne glede na željo lastnika, da je prisotna ali ne. Postopek traja približno dve uri. Lahko se zagotovi fotografsko ali video poročilo.

Stroški kremacije vključujejo posebno opremo, prevozne stroške, pogrebne žare in specializirane storitve. Žar je lahko granit, kovinski, leseni ali keramični, z različnim dekorjem in različnimi geometrijskimi velikostmi.

Zbogom, s katerim si preživel mnogo let, je vedno težek test. Lastnik je odgovoren za hišnega ljubljenca do konca in mora storiti vse, kar je potrebno za ublažitev bolečin tega bitja in mu pomagati preživeti zadnje trenutke življenja, občutiti svojo skrb in ljubezen ter nato brez bolečin in zlahka zapustiti ta svet.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com