AmriFla.com

Kako poučiti psa ukaz "dati šapu"

Kako poučevati mladička, da bi dal šape in druge ukaze?Pogosto lastniki psa poskušajo naučiti, kako čim hitreje izvesti različne ukaze. Najbolj priljubljena naročila so "sedite", "stojite", "dajte tačko". Oglejmo si učinkovite in pravilne metode za obvladovanje teh ukazov. Na katerih točkah je treba posvetiti pozornost treningu, je bilo tako živahno in veselo tako za živali kot za njegovega mojstra.

Puppy puppy usposabljanje

Puppy je najlažje naučiti različnim skupinam v prvih šestih mesecih življenja. Včasih lastniki psov pohvali, da so svoje ljubljenčke naučili, da opravljajo trike v starosti šestih mesecev. Toda kako pravilno poučiti psa ekipa "dajte tačko". Pri učenju si zapomnite nekaj točk:

 • Ne mučiti živali;
 • Usposabljanje je treba izvajati pred obroki;
 • Da je mladiček aktiven in se odzval na ukaze, je treba ujeti dobro razpoloženje hišnega ljubljenčka.

Najpreprostejši način, da vam pomaga obdržati nalogo "dati šop" je kondicioniranje pogojenega refleksa. Kako lahko dobim mladička, da mi dajo šapo?

 1. Mladički do pol leta že dobro dajo v usposabljanjeSkrij v svojo roko nekaj najljubše hrane.
 2. Postavite kuža blizu in držite dlan z prigrizkom v pestici pred njegovim mucenjem.
 3. Po tem, ko hišni ljubljenček začne raztezati svoje tace za zdravljenje, ga je treba pohvaliti, gobati na glavi in ​​se nato zdraviti s skritim delom okusne hrane.
 4. Kuhar bo hitro razumel, da bo za pravilno izvršeno naročilo dobil nagrado. Treba ga je usposobiti 5-6 krat na dan. Če mladiček pokaže razdražljivost ali začne zlekati, je treba poklic preložiti na bolj ustrezen čas.

Drugi načini, kako pomagati učencu, da naroči "dati tačko"

Če vaš hišni ljubljenček ne kaže očitnega zanimanja za okusnost, morate uporabiti drugo metodo usposabljanja.

Mehanska metoda

Ko ste rekli ukaz "dajte tačo", vzemite hišno šapo v roke in jo zadržite za nekaj časa. V tem primeru hvalite in ga pogoltnite. Da bi se zaščitili pred težavami, ki jih potrebujete:

 • V ramena vzemite tačo, ki bo podpora za psička. To bo preprečilo padce in strah;
 • Točko ne dvignite visoko, da bi se izognili bolečim občutkom pri psu.

Te manipulacije so potrebne storiti za obe tački in jih izmenjati. Vsakič povedajte ukaz.

Med vadbo na mladičku ne morete prekiniti in prisegati. Zahtevano potrpežljivo se obnašajte in založite na dobrote. Psi razumejo vse in občutijo razpoloženje lastnika. Živali se lahko prestrašijo in prenehajo slediti naročilom.

Vaje za usposabljanje
Tako da lastnik in pes uživata v izobraževanju, druga pa si morajo določiti določene naloge. Naučite mladička, da bi šapu ne samo sedela, ampak tudi stojala in ležala. Podpora zanj je lahko dlani, stopala in koleno.

Na noben način ne morete nadomestiti nobene podpore, tako da se kuža nauči držati tačo na teži. Te vaje so idealne za razvoj volje in iznajdljivosti pri hišnih ljubljencih. Po tem, ko hišni ljubljenček začne dati tačo, bo za lastnika težka težav rešena - tako, da se ščiti krempljam, da dobijo split ali iztrgajo umazanijo.

Namigi za trenerje za usposabljanje

 1. Najboljši čas za začetek učenja je starost 4 mesece. Seveda lahko poučite prej, toda verjetnost, da bo kuža vse pozabila, je super. Do štirih mesecev starosti njegovi možgani ne shranjujejo informacij.
 2. Pred sejo je treba mladiča počivati ​​in hranitiDa bi olajšali preučevanje zapletenih ukazov, se mora poveljnik naučiti mladiča sedeti in ležati.
 3. Nekaj ​​ur pred treningom mora pes hoditi, hraniti in božati, da ga prilagodi na dobro razpoloženje.
 4. Če lastnik ali hišni ljubljenec nima želje po usposabljanju, je treba usposabljanje takoj ustaviti, da se zaščitite pred neprijetnimi presenečenji.
 5. Po učenju kuža "naredi šapu" ukaz, lahko preučite še en ukaz: "dajte drugo tačko". Pesu je razumel bistvo, je potrebno, ko se prvič stopi, da zaprosijo za drugo. Nato držite nekaj sekund za obe nogi in sprostite. Te ukrepe je treba ponoviti, dokler rezultat ni določen.

Mesta za usposabljanje in priporočila strokovnjakov

Najboljše mesto za usposabljanje je doma. V mirnem okolju vas nihče ne bo motil. Trener naj bi mladiča, da se osredotoči na eno zaporedje ukrepov.

Kako poučiti psa, da bi dal šape, če doma ni mogoče opravljati poklica? Pojdite v park, v gozdu ali v katerem koli drugem mirnem kraju, kjer lahko varno učite, ne da bi ga motili nenavadni dejavniki.

Med vadbo v vsakem primeru ne morete preganjati živali, kričati mu in še bolj utripati. Izkušnje naj bodo v veselje. Vsako pol ure potrebujete odmor, da razvajate mladiča in si privoščite nekaj okusnega. In potem ne bo nobenega vprašanja: "No, kako naučiti psa, da bi dal tačo."

Bodite potrpežljivi in ​​prijazni, rezultat pa ne bo dolgotrajen.Po končanem usposabljanju, doma morate občasno vprašati mladiča, da poda tačko in opazuje svoja dejanja. Če je bilo usposabljanje uspešno, in hišni ljubljenček je dobil potrebne spretnosti, lahko kompliciramo ukaze: hitreje jih izgovarjajo, dajo različne tace. Po teh preprostih vajah rezultat se bo pojavil čez nekaj tednov, in ne boste spraševali, kako poučevati mladička za izvajanje ukazov. Pet bo z veseljem zadovoljil lastnika s pravilnim izvrševanjem naročil.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com