AmriFla.com

Goose italijanske pasme: zgodovina, videz, značilnosti

Gosi ItalijaniPasma italijanskih gosi izhaja iz italijanske regije Emilia Romagna, ki vključuje pokrajine Ravenna, Forli, Bologna in Ferrara. Leta 1903 so te ptice prinesle v Anglijo. Leta 1923 je bila ptica imenovana rimski gos. Sedanji standard te pasme od leta 1996 se imenuje italijanski Goose.

Prvič so jih predstavili na svetovni razstavi ptic v Barceloni maja 1924. Med tem razstavo so mnogi obiskovalci vprašali, ali je ta pasma tista, ki je s svojimi jokami rešila rimski kapitol iz gala v daljavi 382 pr. N. Št.

Vprašanje barve gosi, ki je rešil Rim pred uničenjem, nikoli ni bil razkrit z dovolj jasnosti, zato je zgodovinar tistega časa Lucretius rekel, da so bile ptice bele, medtem ko je drugi zgodovinar Kirilius napisal o srebrni barvi živali. Poleg tega se lahko sčasoma spremeni barva perja ptice. Res je res, da ima italijanska goska piercing in glasen glas, ki se razlikuje od tona njegovega rojenca Toulousea, ki ima šopek in mehak zvok. Verjamejo tudi, da imajo ptice te pasme antično zgodovino. Novembra 1925 je bil na razstavi v Russiju (italijanska provinca Ravenna) po dogovoru z rejci teh ptic uveden prvi standard gosi italijanske pasme.

Opis zunanjosti ptice

Zunanji podatki goskeTa žival ima povprečno velikost, eleganten videz in harmonične oblike telesa. Moški običajno doseže višino 85 cm, medtem ko ima ženska višina 75-80 cm. Teža odrasle italijanske goske doseže 5 - 5,5 kg, masa odraslega gosjega pa 4,5-5 kg.

Ptica ima elegantno figuro: Živalka ima glavo, ki izgleda kot rahlo ukrivljen lok, tudi prsni koš in trebuh izgledata kot lok. Ptičja glava je močna in dovolj okrogla. Oči so okrogle, okrog oči so rdeče kroge, učenec je temen, obkrožen s sivo iriso. Ptičji kljun je močan, dobro povezan z glavo in ima oranžno-rdeče barve. Konec kljuna ima temno rožnato barvo.

Vrat italijanske pasme je dolg in rahlo nagnjen naprej. Hrbet ptice je tudi dolg, širok in močan. Prsni koš živali ima globoko pristanek, dolg in trdno povezan s trebuhom. Boki te pasme perutnine so močni, razvili so mišice, ki se odlikujejo s perjem. Rep ptice je kratek, razširja vodoravno črto hrbta in rahlo zaokroži na koncu. Žogica živali je velika, dolga in ima oranžno-rdeče barve. Na nogah živali so dolgi prsti, ločeni z membrano, ki ima tudi oranžno-rdeče barve.

Pero živali je veliko. Peresa sta v zgornjih delih telesa dobro pritrjeni drug proti drugemu, v spodnjih delih pa so še gostejši in fini. Plavža je čista bela.

Vprašanje standardov

Standard te živali trenutno variira glede na državo:

  • ZDA: moški ima težo 4,55-5,45 kg, ženski - 4-4,55 kg;
  • Anglija: moški ima težo 5,55-6,35 kg, ženski tehta 4,55-5,45 kg;
  • Skandinavija: moški tehta 7,00-7,50 kg, ženski - 6,00-6,50 kg;
  • Češka: moški tehta 5,00-6,00 kg, ženska - 4,40-5,40 kg.Tako v Angliji kot tudi v ZDA je žival te pasme v skladu z njihovo telesno težo. Kot je razvidno iz zgornjega seznama, so skandinavski standardi bistveno bolj pomembni kot v drugih državah. To je posledica izbora, opravljenega v zadnjem času v teh državah. Tako imenovana italijanska gosja Švedske, Danske in drugih skandinavskih držav je bila pridobljena zaradi križanja nemškega rodbina, pasme Endema in italijanske gospe. Namen takega izbora v skandinavskih državah je bil pridobiti ptico, ki bi poleg velikega števila jajc dala več mesa.

V drugih evropskih državah, vključno z Anglijo in Češko, pa tudi v Združenih državah Amerike, teža standardov ustreza prvotni težini italijanske pasme.

Značilnosti pasme

Kako izgleda italijanska gos?Italijanska goska pripada pasme domačih evropskih gosi, ki nosijo veliko jajc. V nekaterih primerih lahko njihovo število doseže 90-100 jajc na leto, čeprav je ponavadi 50-60 jajc na leto z najmanj 150 gramov vsakega jajca.

Poleg svojih jajc so cenjene tudi perje te ptice in mesa, ki imajo velik okus. Opazimo, da v Italiji obstajajo še dve pasmi teh hišnih ljubljenčkov:

  • Pesauta - beneta - pasma, ki nima natančnega standarda do danes;
  • Padova, ki ima večjo velikost od italijanske gospe in ima sive perje.

Vendar, to je bila italijanska goska, ki je postala slavna in se razširi po vsem svetu zaradi svoje sposobnosti nošenja jajc.

Kot rečeno zgoraj, so bile prvič ptice te pasme uvožene v Združeno kraljestvo na začetku 20. stoletja, ptica pa je bila standardna že leta 1982.

Trenutno obstajajo sorte Italijanska goska s čopičem na glavi. V ZDA je bila ptica s čopičem na glavi uvožena iz Italije, zaradi posledične vzreje pa je bila odstranjena gosja, ki ima ta greben, v ZDA pa je standardizirana kot edina gosja italijanske pasme.

Upoštevajte, da se v tej deželi - govedini italijanske gospe na to pasmo posveča malo pozornosti, izbira pa je slabo organizirana, zato so te ptice zelo priljubljene v Angliji in drugih evropskih državah kot v sami Italiji.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com