AmriFla.com

Enroksil v veterini: priročnik za pse in mačke

Enroksil: indikacije in kontraindikacijeEnroksil - antibakterijsko zdravilo širokega spektra delovanja, ki se v veterinarski medicini pogosto uporablja za zdravljenje nalezljivih bolezni pri mačkah in psih, ki jih povzročajo različni patogeni mikroorganizmi.

Aktivna sestavina enrofloksacin, aktivna glede na gram-pozitivne in gram-negativne bakterije, je aktivna v zdravilu in ima močan protimikrobni učinek.

Pomožne sestavine so bile uporabljene laktoze, krompir ali koruzni škrob, magnezijev stearat, povidon, monokristalna celuloza, natrijev glikolat. Zdravilo ne vsebuje gensko spremenjenih komponent.

Sestava in oblika pripravka

Za lažjo uporabo proizvajalci ponujajo več oblik zdravila: tablete, raztopino za peroralno uporabo, raztopino za intramuskularno injiciranje.

Uporaba tablet za zdravljenje psov in mačk je primerna za domačo uporabo.

Rešitev za injekcije se pogosteje uporablja v veterinarski kliniki za zdravljenje hudih oblik bolezni pri hišnih ljubljenčkih. Prav tako se lahko uporablja, če telo mačke ali psa ne absorbira oblike tablete zdravila.

Kako deluje Enoxyl

Enroksil je antibiotik, zatiranje patogenih mikroorganizmov na celični ravni. Zdravilna učinkovina se hitro absorbira v tkivo in se dolgo izloča iz telesa, kar dolgoročno zagotavlja delovanje zdravila.

Enroksil pomaga pri obvladovanju bakterijske okužbe z boleznijo urinarnega, dihalnega sistema, prebavnega trakta, kože.

Po zaužitju v prebavnem traktu aktivna snov hitro absorbira sluznica in vstopi v celotni pretok krvi. Najvišja koncentracija se doseže po 2 urah po uporabi zdravila. Aktivnost zdravila v živalskem telesu se vzdržuje 22-24 ur.

Pri uporabi raztopine za injiciranje se zdravilo absorbira in pokaže terapevtski učinek 1,5-2 ure po uporabi.

Indikacije za uporabo

Zdravilo Enroksil 10 se uporablja pri zdravljenju bakterij in mikoplazme pri psih in mačkah. Zdravilo je učinkovito pri nalezljivih boleznih dihal, gastrointestinalnega trakta, urinarnega sistema, ranjenih okužb, otitisa.

Zdravilo Enroksil 10 se uporablja za zdravljenje in profilakso pri živalih naslednjih bolezni:

  • Na katere bolezni se zdravilo Enroxil uporabljasalmoneloza;
  • nekrotični enteritis;
  • streptokokoza;
  • hemofilija;
  • bakterijski hepatitis;
  • mikoplazmoza.

Kontraindikacije

Uporaba zdravila Enroxil 10 je strogo prepovedana pri individualni preobčutljivosti živali na sestavine pripravka.

Ne uporabljajte zdravila v kombinaciji z drugimi protivnetnimi zdravili.
Da bi se izognili bolečinam pri živalih med dajanjem zdravila, Na enem mestu ne priporočamo več kot 5 ml zdravila.

Zdravilo Enroxil se ne uporablja za zdravljenje psov in mačk s patološkim razvojem kostnega in krvavega tkiva.

Zdravilo se ne uporablja za živali, ki imajo bolezni živčnega sistema, ki jih spremljajo krči.

Encroxyl je prepovedan za uporabo Kitten, mlajši od dveh mesecev, in mladiči, mlajši od enega leta.

Navodila za uporabo in odmerjanje

Enroksil v obliki tablet je uporaben za zdravljenje mačk in psov. Drog ima vonj po mesu, zato njegova uporaba ne povzroča težav.

Tablete Enroxyl so namenjene za peroralno uporabo. Običajno pred uporabo pripravimo mlet in zmešamo z delom krme ali pa tableto kot celoto damo na koren jezika.

Enroksil v tabletahOdmerjanje zdravila se izračuna ob upoštevanju teže mačke ali psa. En kilogram telesne mase živali se daje s 5 mg zdravila. Dnevni odmerek zdravila lahko razdelimo na več receptov. Zdravljenje z zdravilom Enroxil je do 10 dni.

Ne izpustite naslednjega odmerka zdravila, saj lahko to zmanjša učinek zdravljenja. Če je bila vstopna izkaznica še vedno sprejeta, je treba še naprej uporabljati zdravilo Enroksil v predpisanem odmerku. Neodvisno povečanje odmerka je nesprejemljivo.

Neželeni učinki

Kot katerokoli zdravilo, lahko Enroxil za mačke in pse povzroči neželene učinke. Če strogo sledite navodilom in imenovanjem veterinarja, se ne upoštevajo negativni učinki.

Izjema lahko postane preobčutljivost za sestavine zdravila.

Zelo redko lahko uporaba zdravila Enroxil povzroči negativni učinek mačke ali psa:

  • bruhanje;
  • motnje blata in uriniranja;
  • mehčanje blata.

S prenehanjem zdravljenja ti simptomi prehajajo sami in ne zahtevajo dodatnega zdravljenja.

V primeru prevelikega odmerka lahko hišni ljubimec doživi letargijo, zmanjšan apetit, drisko, slabost in bruhanje ali živčni zlom. Ti znaki zahtevajo simptomatsko zdravljenje.

Zdravilo Enroxil lahko kupite v veterinarski lekarni ali kliniki po posvetovanju s specialistom, ki bo pojasnil diagnozo in pomagal pravilno izmeriti odmerek zdravila.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com