AmriFla.com

Živali, ki živijo v hladni puščavi Arktike

Arktični muskoxDaleč na Arktiki je področje hladne in večne zime. Tukaj, v presledkih šestih mesecev nadomesti podnevi in ​​ponoči, praktično brez dežja, in je sonce skoraj ne toplo.

V teh ostrih hladnih regijah živijo samo živa bitja, ki so dobro prilagojena mrazu in jih je veliko. V pogojih polarne noči morajo iskati svoje preživetje v temi smola in sredi groznega mraza.

Najbolje je živeti v Arktiki, pernato. Večina jih je migratorna in leti pred začetkom zime. Poletje na Arktiki je zelo kratko, dobesedno dva meseca, in tudi v tem času samo tople Atlantski tokovi prinašajo toploto Arktiki.

Vsi, ki živijo v arktičnih živih bitjih, imajo impresivno zalogo podkožnih maščob, debelih las ali perja. V bistvu imajo vsi arktični prebivalci belo barvo, kar jim omogoča, da se kamuflažijo na terenu. V tem članku bomo pregledali glavne prebivalce divjih živali Arktike.

Arktične živali

 • Polarni medved

To je verjetno najbolj priljubljen predstavnik arktičnih živali. Živi pretežno na nomadskih ledenih ploščah, iz katerih živi na morju in drugih prebivalcih oceana. Od mraza prihrani 10-centimetrsko plast maščobe.

Te navidezno ogromne ogromne živali se lahko plavajo in potapljajo zelo hitro in dolgo časa. V enem plavanju lahko plavajo razdaljo do šeststo kilometrov.

Ženski polarni medved se porodi enkrat v dveh letih. Dipper rodi največ tri mladiči. V skladu s tem lahko medved v celotnem življenju rodi petnajst mladičev.

Lov na polarne medvede na svetu je omejen.

 • Jurnjava

Arktični severni jelenSeverni severni jeleni so že zdavnaj udomačili severne narode. Storijo lokalni prebivalci kot prevoz. Ampak obstaja divji jelenjad, na katerem se izvaja lov.

Večinoma se severni jeleni hranijo na jelenu, snežijo s svojimi sprednjimi kopitami, da bi ga izsledili pod snegom. Divji jelenjadi so veliko bolj diskriminatorni v hrani kot njihovi udomačeni sorodniki. Severni severni jeleni so ves čas aktivni v pogojih polarnega dneva, odvzamejo se le odmori za žvečilni gumi.

 • Walrus

Največji pinni predstavnik arktične favne. Dolžina je 5 metrov. Zaradi meter okli mrož bojijo celo najbolj strašen plenilca na Arktiki - severnega medveda.

Voreni jedo mehkužce. Za zaščito pred mrazom ima morilec debelo deset centimetrov kože in petnajst centimetrski sloj maščobe. V glavnem žuželke živijo v čredi. Walrus je naveden v rdeči knjigi in lov na to je prepovedano po vsem svetu.

 • Pečat

Od števila posameznikov je največji na Arktiki seveda tjulnjev. Ti sesalci vodijo samotno življenje, kopajo luknje v snegu, kjer se skrivajo pred zmrzaljo.

Tesnila se hranijo predvsem na ribah, zato živijo bližje vodi.

Na kopnem so pečati nespretni, v vodi pa plavajo zelo hitro in daleč. Tesnila so nosilci zapisa za globokomorski potapljanje in so dolgo časa pod vodo.

 • Sea Leopard

Ta prebivalec Arktike je dobil ime zaradi krzna, prekritega s pikami, kot je leopard. Je predstavnik družine pečatov.

Morski leopard poje pingvine in pečat. Zahvaljujoč svojimi ostrimi zobmi, ta plenilec je najbolj resna grožnja, da večina živali arktičnem puščave tako kot kita ubijalca.

 • Polarni volk
Okoli Arktike. Zelo lepa žival z belim debelim plaščem. Že več tednov lahko živijo brez hrane. Verjamejo, da so polarni volkovi predniki Samojed Laike. Živi polarni volkovi v majhnih jatah desetih posameznikov. Celotna čreda obvlada vodjo in njegovega volkarja. Samo ženska volka, voditeljica, rodi v jati, mladički uničijo mladičke drugih žensk.

 • Muskox

So predstavniki najstarejših prebivalcev Arktike. Lovili so jih primitivni ljudje. To so dovolj velike živali, ki lahko tehtajo do šeststo kilogramov. Na glavi imajo ženske in moški močne roge, ki jim pomagajo zaščititi pred plenilci. Njihovo telo je prekrito z dolgim ​​slojem, ki jim pomaga zaščititi pred mrazom.

 • Arktični begunec

Arktični begunecJe velik arktični zajček s kratkimi ušesi. Hrani se na travi, lubjah in jagodah.

Pri vožnji razvijajo hitrost do šestdeset kilometrov na uro. Ponavadi prihajajo iz zatočišč v temi, saj jih je manj verjetno, da jih bo jedel plenilec.

 • Gornostay

Zelo pogost prebivalec Arktike in tundre. Pozimi je barva plašča čista bela, poleti pa rjavkasto bela. Gornostai se hrani predvsem na miših. Lahko živi kjerkoli, od sena, ki se zaključi z ruševinami nekaj prostora. Dobro se vzpenja po drevesih in plava, vendar raje večinoma uporablja metodo lova na kopnem. To je zelo hitro in se giblje približno en dan do petnajst kilometrov.

 • Arktična lisica

To je zelo lep arktični plenilec, ki je znan po nenavadno lepem plašču. Na Arctic Foxes se hranijo z majhnimi glodalci, pa tudi z zelišči in jagodami. Zelo pogosto jedo trup, ki ga ubije polarni medved soseda medveda. Fox živi v rovih izkopanih, v katerem je življenje deset - petnajst let, so v pogojih permafrosta težko najti primeren prostor za bivanje.

 • Wolverine

Ta arktični prebivalec je izjemno prežaren. Stalno lovi. Obstajajo celo primeri napadov na živino in človeška bitja, v zvezi s katerimi so se začeli iztrebljati. V poletju čarovnice jedo travo, sadje in jajca ptic. Je vsejednost, lahko jedo ribe in meso ter zelenjavo. Je zlobni plenilec, ki lahko uniči žival, ki presega njegovo velikost s petimi faktorji.

 • Narwhal

Selitveni arktični kit, ki lahko doseže šest metrov. Narwhal se lahko potopi do globine enega kilometra in ostane zelo dolg pod vodo. Hrani školjke in včasih ribe. Največji sovražniki narvah so polarni medvedi, pa tudi morilci kitov.

 • Klavij kit

Kit iz GrenlandijeOgromen kit s telesno dolžino do dvajset metrov in tehta do dvesto ton. Nanaša se predvsem na plankton, ki ga filtrira iz vode s pomočjo jezika in brkovov.

To je neškodljivo bitje Arktike tako impresivno velikost.

Trenutno je lov na kite za klobase prepovedan po vsem svetu.

 • Killer Whale

Eden najnevarnejših plenilcev Arktike je morilski kit. Ima edinstveno črno-belo obarvanost, ki jo ločuje od drugih kitov. Kit morilca praktično nima tekmecev v morskem okolju. Lahko celo ubijejo kit, če se zberejo v skupinah. So začeli aktivno uporabljati dupinarij, ampak kot plenilca geni še vedno ostajajo, obstaja nevarnost napada na trenerja in drugih prebivalcev v porečju.

Ptice Arktike

 • Bela Sova

Zelo redka ptica, ki jo najdemo večinoma na Arktiki. Ta sova s ​​snežno belo perje poje miši, ki zelo pogosto uničujejo ptičje gnezdo, pa tudi zajce in ermini. Lahko postane žrtev različnih plenilcev. Sove nikoli ne lovijo v bližini gnezda, da jim ne privabijo plenilcev.

 • Gaga

To je predvsem morski ptič, ki na kopnem pušča le za nadaljevanje rodu. Eder se hrani predvsem na školjkah, ki jih izliva z morskega dna, pa tudi rakov in mehkužcev. Glavne nevarnosti za eiders so arktična lisica in polarna sova, ki jo pogosto lovijo.

 • Polarni galeb

Polarni galebTo je arktična ptica, ki se v glavnem prehranjuje z ribami, pa tudi z jajci drugih ptic, včasih tudi z mačkami. Ta velika ptica sive barve je veliko večja od morskih sorodnikov. Polarni galebi živijo približno dvajset let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com