AmriFla.com

Povezovanje in namestitev vtičnice: uporabni nasveti

Kako sami spremenite vtičnicoVčasih je treba priključiti naprave v nestanovanjske in pomožne prostore, na primer v garažah, kopališčih ali rastlinjakih. To lahko storite z uporabo zunanje vtičnice, ki varno uporablja električno opremo, zaščiteno pred škodljivimi učinki.

Prednosti in slabosti

Med prednosti uporabe na prostem ali nad glavo, lahko opazimo naslednje:

  • Enostavna namestitev brez potrebe po kozarcu.
  • Priročnost povezave s skrito in odprto napeljavo.
  • Zaščita pred prahom, umazanijo, vlago in dostopom otrok do stikov.
  • Možnost vgradnje v različnih pogojih in prostorih. Na primer, pritrjeni so na strop ali nameščeni v omari ali dekorativni kamini.

Izstopne vtičnice imajo tudi pomanjkljivosti: nezadostna zaščita mesta vstavljanja žice, občutljivost ohišja na poškodbe in neprivlačen videz zaradi svoje oblike.

Ti izdelki štrlijo nad steno in, za razliko od vgrajenih, tudi so podvržene osnovni obrabi. Prodajalne postaje se najpogosteje uporabljajo v sobah: v garažah, skladiščih, rastlinjakih. V stanovanjih in hišah so zaradi teh pomanjkljivosti najpogostejši vgrajeni izdelki.

Načrtovanje zunanje vtičnice

To je sestavni del elektroinštalacije iz več delov:

  • Sprednja plošča. Narejen je iz nizkoogorečega polikarbonata, lahko pa se uporablja tudi kovina, steklo ali les. To vam bo omogočilo, da izberete najbolj primerno vtičnico za vaš položaj.
  • Podstavek je lahko izdelan iz keramike, plastike ali polikarbonata. Za prvo gradivo je značilna visoka odpornost na ogenj, vendar nizka - do mehanske poškodbe. Sockets iz njega se lahko dajo v prostor.
  • Plastika je nagnjena k vžiganju in taljenju, hkrati pa ima visoko mehansko stabilnost. Prav tako lahko sprosti škodljive snovi in ​​izžare neprijeten vonj. Podlage polikarbonata se razlikujejo po najmanj vnetljivosti.
  • Stiki so lahko izdelani iz medenine brez kalupa in z njim ter bronaste barve. Prva možnost je najcenejša. Tin-plated medenina je bolj zanesljiv material, manj občutljiv za oksidacijo. Najbolj kvalitativni stiki so bronasta. Najbolje jih hranijo.

Obstajata dva načina za priključitev vodnika na vtičnice vtičnice: vijak in pritrditev. Prvi od njih je manj zanesljiv, saj lahko zategovanje oslabi. Da bi se izognili pregrevanju in vžigu izdelka, jih je treba občasno priviti. Najbolj zanesljiv pritrdilni mehanizem je vpenjalni mehanizem. Zagotavljal bo popolne stike med celotnim obdobjem uporabe.

Vrste naprav
Kako namestiti pravilno vtičnicoOklopi so nameščeni s tlemi in brez njih. V prvem primeru bo povezava in uporaba naprav varnejša. Pri napravah, ki zahtevajo ozemljitev, vključujejo različne visokoenergetske grelnike, pralne stroje in računalnike. Če se v napravi pojavi izolacija, bo presežni tok odšel na tla in možna razlika med njim in osebo bo nesmrtonosna. Izdelki brez ozemljitve so dodeljeni z nižjimi stroški in globino iztiskanja.

Obstajajo enotne in več sedeži vtičnice, ki se razlikujejo glede na število priključkov. Za zaščito pred vdorom vode in otrokom je predviden poseben pokrov. Opremljen je z vzmetjo, ki je zaprta in otežuje dostop.

Nasveti za izbiro

Pri nakupu morate zaupati izdelkom znanih proizvajalcev. Nizko kakovostno blago lahko povzroči električni udar ali požar. Pri izbiri je treba upoštevati več osnovnih meril. Na primer, stopnja zaščite pred vodo in prahom, razmerje nazivne napetosti in toka. Če je sprednja plošča narejena iz visoko kakovostne plastike, bo imela bež ali belo barvo.

Navodila za namestitev

Zamenjava vtičnice v stanovanjuPrvič, potrebno je izklopiti prostor in zagotoviti, da s pomočjo sonde sploh ni napetosti. Potem sledi razstavite izdelek v njegove sestavne dele. Podnožje je pritrjeno na steno, po kateri so postavljene točke namestitve, na katere je pritrjena z mozniki ali žeblji ali vijaki. Od samega telesa morate odstraniti vtič in v luknjo oblikovati - vnesite kabel.

Žice so očiščene in povezane v skladu s splošno sprejetimi pravili. Prvič, zunanji ovoj kabla se odstrani in nato odstrani s centimetrom izolacije iz vsakega jedra. Fazni vodnik (L) je pogosto pobarvan belo ali sivo, ničelno ali nevtralno (N) - modro ali modro.

So priključeni na ustrezne priključke. Potem namestite priključek v ohišje vtičnice, varno pritiskate na pritrditev zapornic. Na samem koncu je nameščena prednja plošča in mesto vhodnega kabla je zapečateno. Po tem lahko uporabite električno energijo in preverite delovanje vtičnice.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com