AmriFla.com

Zajec-velikani: največji kunci na svetu

ZajecV vsej raznolikosti živih bitij ni tako enostavno razumeti. Za vsako živalsko vrsto obstajajo določeni standardi. Na primer se šteje, da je največja rast odraslega zdravega zajca 50 cm. Toda pri vsakem pojavu obstajajo izjeme. V živalskem svetu to pravilo ne preneha obstajati. Obstajajo živali, ki so večkrat ali manj kot njihovi sorodniki. In obstajajo kunci, ki večkrat presegajo druge predstavnike svoje vrste v velikosti. Veliki kunci so posebni predstavniki te vrste in zato zahtevajo posebno nego.

Največja pasma zajcev

Vsi vedo, da na primer, chinchilla ali angorka veliko večji od običajnega zajca. Toda to niso vsi pomembnejši predstavniki. Na svetu je več pasem, ki so veliko večje kot njihovi sorodniki. Te pasme vključujejo:

  • angora;
  • chinchilla;
  • belgijski velikan;
  • sivi velikan.

Belgijski velikanNajvečji kunci na planetu Zemlja so predstavniki takšne pasme kot Belgijski velikan. Drugo ime te pasme je flander. Rast takšne živali lahko doseže 75 centimetrov, težo zdravega posameznika pa praviloma ni manjša od 8 kilogramov. Dolžina ušes predstavnikov te pasme lahko doseže 18 cm. Ime teh kuncev je bilo pridobljeno iz kraja izvora - Belgija. Šesto stoletje se šteje, da je čas njihovega izločanja.

Takšni hišni ljubljenčki so odlični za vzrejo doma, ker so mirni in nezahtevni glede pogojev. Imajo zelo lepo kožo in vedno pritegnejo pozornost otrok, ki so zelo prijazni. Minus te pasme je, da je posameznikom težko živeti v težkih podnebnih razmerah.

Iz tega razloga je v sovjetski dobi vzel pasmo, zasedel drugo mesto v tabeli dimenzij. To je bilo storjeno s prečkanjem belgijskega zajca in navadnega, s povprečnimi dimenzijami. Poskus je bil uspešen in danes te živali imenujemo "sivi velikan". Kljub imenu so predstavniki pasme popolnoma različnih barv - bele in črne. Njihova volna je kakovostno slabša od belgijske volne, vendar pa imajo posamezniki sami odlično imuniteto in se popolnoma prilagodijo hudim podnebnim razmeram.

Chinchilla slikeDruga velika pasma je chinchillas. Njihovo krzno je cenjeno po vsem svetu in ima belo barvo s modro obarvanostjo. Te živali niso negotove, zelo plodne in zelo priljubljene med kunci. Predstavniki pasme zelo hitro pridobijo težo in zlahka zaznavajo različne podnebne razmere. Meso te pasme je zelo mehko in okusno.

In, končno, Angora zajec zaseda svoj položaj v uvrstitvi velikih živali te vrste. Te "otroke" so kot žoga, ker lahko njihova volna doseže dolžino 25 centimetrov. Omeniti velja, da Angorski zajci imajo veliko število sort in resnično velikega se lahko imenuje samo pasma, ki se imenuje velikanski kunec Angora. Teža odraslega doseže 6 kilogramov. Take živali imajo mehko krzno iz čiste bele barve, brez nečistoč. Ta pasma izgleda zelo specifično ne samo zaradi dolžine plašča, temveč tudi zaradi glave, ki je nesorazmerna s telesom - se zdi premajhna. Kljub temu pa bodo predstavniki pasme zagotovo izzvali nežnost.
Največji kunci v Guinnessovi knjigi rekordov

DariusAbsolutni prvak v velikosti kuncev je zajec imenovan Darius. Odrasel je v Angliji, njegova ljubica pa je Annette Edwards. Največji zajec na svetu tehta več kot 22 kilogramov, njegova dolžina pa skorajda doseže 1,5 metra. Gostiteljica hrani Dariusa z raznovrstno hrano njegov dnevni obrok vsebuje 1 kilogram jabolk in 2 kilograma korenja in zelja. Značaj prvaka je zelo družaben. Zelo je srečen, ko se pogovarjajo in igrajo z njim. Darius preživi ves dan v gibanju - veliko teče.

Glavni tekmovalec Dariusa je njegov sin, poimenovan Jeffie. Kljub mladosti starosti "dojenčka", njegova dolžina že doseže 1,2 metra. Darius in Jeffie živita v kosteh, podobnih pasjemu.

Veliki zajček RalphŠe en rekorder na tekmovanjih za kite z dimenzijami - Zajec Ralph. On je najdeblji zajec na svetu in živi v Veliki Britaniji. Ralph se lahko varno imenuje za dednega zapisnika, saj so njegovi starši šteli za najtežje predstavnike svoje vrste. Za prehrano vašega hišnega ljubljenčka, družina Grant porabi približno 50 funtov na teden. Ralph je zelo priljubljen predstavnik svoje vrste in je najljubši ne samo družine, v kateri živi, ​​temveč vseh prijateljev njegovih mojstrov. Ob obisku Grants, ljudje pogosto prihajajo, da vidijo prvaka. Vsi od njih nujno prinašajo okusne darove Ralphu.

Ali je vredno začeti velikega zajca

Veliki kunci so privlačna bitja. Lastniki mehkega krzna in dolgih ušes zelo hitro postanejo priljubljeni odrasli in otroci. Še posebej prijetno imeti tako hišnega ljubljenčka, ki se razlikuje od njegovih sorodnikov. Kljub temu je zelo pomembno razumeti odgovornost take odločitve, kot poskus, da bi dobili velikan zajec. Zaradi svoje velikosti bo za te hišne ljubljenčke zelo težko živeti v običajnem stanovanju. Poleg tega ne bi bilo popolnoma primerno živeti takšno žival v družini, kjer so otroci navsezadnje kljub splošnemu zunanjemu miru, Kunci niso primerni za usposabljanje in lahko pričakujete kaj od njih.

Preden se odločite za nakup takega hišnega ljubljenčka, morate sami rešiti nekaj vprašanj:

  • poseben cilj (vzreja za en ali drug namen kot hišni ljubljenec);
  • kraj, kjer žival živi (stanovanje / aviarno itn.);
  • prisotnost otrok v družini;
  • kot hraniti hišnega ljubljenčka in koliko je družina pripravljena dodeliti iz proračuna za skrb za kunca).

Šele po tem, ko so bila vsa ta vprašanja skrbno preučena, je mogoče sprejeti odločitev. Ne smemo pozabiti, da smo po besedah ​​slavnega pisatelja Antoine de Saint-Exupery odgovorni za tiste, ki so bili prikrite.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2022 AmriFla.com